MARIUS CONSTANTINESCU
A absolvit Şcoala Superioară de Jurnalism din București în 2001, iar în 2002 Facultatea de Jurnalism, Publicitate şi Relații Publice (Universitatea București) - Licenţă cu specializare majoră în publicitate şi relații publice şi minoră în jurnalism.

Marius Constantinescu are un master în Consultanță și Expertiză în Publicitate la Facultatea de Litere (Universitatea București) și unul în Istoria și Teoria Artei la Facultatea de Istoria și Teoria Artei (Universitatea Națională de Arte București). De asemenea, a urmat o serie de specializări precum: Moderating în Radio EBU Internațional Training, organizat de European Broadcasting Union și Societatea Romană de Radiodifuziune, Curs de producători radio organizat de Societatea Română de Radiodifuziune și AvantEra Consulting, Cursul Radio Journalism and Program Making organizat de Societatea Romană de Radiodifuziune în cooperare cu Ambasada Statelor Unite.

În 2005 a fost desemnat câștigător la nivel național al competiției British Council te invită la Bienală de Artă de la Veneția. Din 1995 timp de 5 ani a fost translator pentru TVR - limbă italiană. A fost pentru doi ani membru al echipei de Relații Internaționale a TVR cu ocazia Festivalului Internațional Cerbul de Aur. Printre cele mai de succes proiecte ale sale se număra: Studio deschis (Radio România Actualități, direct) - radio-program de două ore, moderat în direct, axat pe informația utilitară, de actualitate și culturală, Magister Marconi. Călător pe mapamond (Radio România Cultural, înregistrat) - o țară, un oraș, o stradă, un muzeu, un colț de lume cu ajutorul cuvântului și al muzicii cât și Espresso (Radio România Cultural, direct) - poate cel mai ambițios proiect recent al Radio România Cultural. Un matinal altfel, axat pe actualitatea culturală, pe faptul divers de calitate, pe informația mereu utilă, dar și plăcută auzului, pe cea mai bună muzică a ultimilor 20 de ani. De asemenea, Marius a fost realizator a numeroase știri, transmisiuni directe, corespondențe telefonice, reportaje pentru TVR Cultural și TVR 1.

În mai multe rânduri, Marius a fost redactor şi realizator al Agendei Festivalului Internaţional „George Enescu" şi prezentator al emisiunilor speciale realizate de TVR cu ocazia Târgului Internaţional de Carte GAUDEAMUS şi a Salonului Internaţional al Cărţii BOOKFEST.

„Marius Constantinescu, încă tânăr, încă entuziast în relaţia cu televiziunea, încă la început de drum, încă învățăcel, încă nepervertit de blazare. Încă! Marius Constantinescu alias Profil, Poveste, Personaj, V... de la Vizual, Jurnal Cultural, Maestro, Festivalul Internațional George Enescu, marile picturi ale lumii, pentru că, profesional, aceasta este cartea mea de vizită. Marius Constantinescu, jurnalist TV cu idei. Încă le mai are.", se autocaracterizează Marius.

***

Marius Constantinescu prezintă, la TVR 2, emisiunea Ediție limitată, în fiecare marți, ora 22.00.

 

Arhiva articole
Anja Harteros: „E datoria mea să trezesc emoţia în cei care mă ascultă”
miercuri, 21 septembrie 2016
Soprana Anja Harteros, prima artistă din Germania care a a câștigat cunoscutul BBC Cardiff Singer of the World Competition, a fost invitata lui Marius Constantinescu. Duminică, 25 septembrie, de la 00:00, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.
Dirijorul Sir Roger Norrington: Emoţia stă în simplitate
miercuri, 07 septembrie 2016
Încheiem săptămâna cu un nou interviu realizat în cadrul Festivalului Enescu. Duminică, 11 septembrie, de la miezul nopţii, ne-am întâlnit cu Sir Roger Norrington, dirijor principal al Orchestrei de Cameră din Zurich.  La TVR 2, TVR HD şi TVR+.
Contratenorul Franco Fagioli, invitatul Interviurilor Enescu
joi, 25 august 2016
Pe  28 august, realizatorul TVR Marius Constantinescu a stat de vorbă cu unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi contratenori, Franco Fagioli. Despre muzică, baroc şi pasiunea de a cânta, de la ora 00:00, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.
Violonista Janine Jansen şi bucuria autentică de a face muzică
joi, 28 iulie 2016
Janine Jansen, una dintre cele mai importante violoniste ale momentului, a fost invitata lui Marius Constantinescu în noua ediţie a Interviurilor Festivalului Enescu. Pe 31 iulie, la miezul nopţii, la TVR 2 şi online, pe TVR+.
Ruxandra Donose, o voce complexă cu o tehnică excelentă
miercuri, 13 iulie 2016
Mezzosoprana Ruxandra Donose a fost invitata din această săptămână a Interviului „George Enescu”, realizat de Marius Constantinescu. Pe 17 iulie, la 10 minute după miezul nopţii, v-am prezentat un dialog „construit pe arhitectura sincerităţii”.
Despre muzică, literatură, vin şi mâncare, cu pianistul Yefim Bronfman
miercuri, 06 iulie 2016
Un călător al muziciipianistul Yefim Bronfman a fost invitatul lui Marius Constantinescu în ediţia de duminică a Interviurilor Enescu , de la ora 23:50, la TVR 2 şi TVR+.
Sarah Chang, un interviu „sub semnul şarmului”
miercuri, 22 iunie 2016
Interviurile Festivalului Enescu revin în această săptămână; duminică, 26 iunie, Marius Constantinescu stă de vorbă cu Sarah Chang, una dintre cele mai bune violoniste ale momentului. De la ora 00:30, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.
Pianistul Simon Trpčeski, invitatul de joi al „Interviurilor Enescu”
luni, 30 mai 2016
Pe 2 iunie, Marius Constantinescu v-a aşteptat la un nou interviu Enescu, alături de pianistul macedonian Simon Trpčeski. De la ora 23:30, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.
Elisabeth Kulman, „un glas ca o ploaie groasă de vară”
marţi, 24 mai 2016
Joi, 26 mai, ați putut urmări un nou Interviu Enescu, realizat de Marius Constantinescu; ne-am întâlnit cu Elisabeth Kulman, una dintre cele mai apreciate mezzosoprane ale momentului. De la 23:30, la TVR 2, TVR HD și TVR+.
„Ion Marin nu comandă, ci invită, injectează orchestra cu îndemnul la perfecţiune”
marţi, 10 mai 2016
Joi, 12 mai, invitatul Interviurilor „George Enescu” este Ion Marin, dirijorul prestigioasei London Symphony Orchestra, la ediţia din 2015 a Festivalului. Interviul a fost transmis de la ora 23:30, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.
Soprana Evelyn Herlitzius, invitata Interviurilor Enescu
marţi, 26 aprilie 2016
Descrisă de New York Times ca una dintre cele mai bune soprane care a interpretat-o pe „Elektra" lui Strauss, Evelyn Herlitzius a stat de vorbă cu Marius Constantinescu, într-un nou interviu, difuzat joi, 28 aprilie, la 22:30, pe TVR 2, TVR HD şi TVR+.
Yuri Temirkanov: „Un aristocrat al baghetei”
luni, 11 aprilie 2016
Dirijor-şef şi director muzical al Orchestrei Filarmonicii din Sankt Petersburg, Yuri Temirkanov este invitatul lui  Marius Constantinescu, în cadrul „Interviurilor Festivalului George Enescu”, joi, 14 aprilie, de la 23:30, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.
Kristjan Järvi, invitatul Interviurilor Festivalului Enescu
marţi, 29 martie 2016
Joi, 31 martie, ne-am întâlnit cu „unul dintre cei mai  raţionali şi inovatori programatori ai scenei muzicale clasice”: dirijorul estonian Kristjan Järvi.  Interviul, realizat de Marius Constantinescu, a fost difuzat de la 23:30, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.
Anne-Sophie Mutter, în prima ediţie a Interviurilor Festivalului Enescu
luni, 14 martie 2016
De joi, 17 martie, la TVR 2 vă întâlniţi cu marii muzicieni ai scenei internaţionale într-o nouă serie a Interviurilor.  În prima ediţie, difuzată la 23:30, la TVR 2, TVR HD şi TVR+, Marius Constantinescu stă de vorbă cu Anne-Sophie Mutter.
VIORICA CORTEZ 80: o viață de roman
miercuri, 23 decembrie 2015
Marţi, 5 ianuarie, de la ora 18.00, la TVR Internaţional ați putut urmări un portret-eveniment dedicat uneia dintre cele mai mari voci lirice ale lumii.
Evgheni Vodolazkin, revelația literară a Rusiei, în interviu la TVR 2
miercuri, 23 decembrie 2015
Evgheni Vodolazkin, medievist născut la Kiev, a uimit lumea literară în 2014 cu romanul LAUR. Pe 26 decembrie, ați urmărit un interviu-eveniment cu autorul, realizat de Marius Constantinescu. De la 9:00, la TVR 2, TVR HD și online pe TVR+.
„Interviurile Festivalului Enescu”: cele mai puternice voci de pe scena mondială
luni, 29 septembrie 2014
În această săptămână, Marius Constantinescu vă aduce o serie de interviuri realizate cu ocazia Festivalului „George Enescu” din 2011. Aveţi ocazia să revedeţi mărturisile tenorului sud-african Johan Botha sau ale a mezzo-sopranei Angelika Kirchschlager.
La „Interviurile Enescu” ne întâlnim cu Hilary Hahn, Jurowski şi Vengerov
luni, 22 septembrie 2014
Jurnalistul Marius Constantinescu ne aduce o nouă serie de interviuri realizate cu invitaţii de marcă ai celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Enescu. Interviurile se difuzează la TVR 2 şi TVR+,  de luni până vineri, la ora 13:00.
Maeştrii Pappano şi Savall, la Interviurile Festivalului Enescu
marţi, 16 septembrie 2014
Jurnalistul Marius Constantinescu ne aduce o nouă serie de interviuri realizate cu invitaţii de marcă ai celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Enescu. Interviurile se difuzează la TVR 2 şi TVR+,  de luni până vineri, de la ora 13:00.
Interviurile Enescu: patru noi discuţii seducătoare cu artiştii scenei internaţionale
marţi, 09 septembrie 2014
Continuăm seria Interviurilor Enescu, iar în această săptămână Marius Constantinescu ni-i aduce pe cunoscuţii Pinchas Zukerman, Gautier Capuçon sau Petra Lang. Puteţi urmări aceste dialoguri de luni până vineri, la ora 13:00, pe TVR 2 şi TVR+.
Luna septembrie aduce noua serie a interviurilor Festivalului Enescu
luni, 01 septembrie 2014
Jurnalistul Marius Constantinescu continuă tradiţia interviurilor Festivalului Enescu, iar de la 1 septembrie, ora 13:00 la TVR 2 puteţi urmări dialogurile realizate cu cei mai mari artişti de pe scena muzicală internaţională.
Scriitoarea britanică Sarah Dunant, în dialog cu Marius Constantinescu
joi, 15 mai 2014
Despre Italia, Renaştere şi bestseller-uri - vinerea aceasta, de la ora 17.00, la TVR 2 şi de la 21.00 la TVR HD.
La Capella Reial de Catalunya şi Jordi Savall, la TVR 2 şi TVR HD
luni, 10 martie 2014
În această săptămână, începând cu ora 13:00, la „Concertele Festivalului Enescu” ne întâlnim cu La Capella Reial de Catalunya şi „Virtuozii” din Bucureşti. Vineri, 14 martie, de la ora 13:00, recital de excepţie la pian de JEAN-CLAUDE PENNETIER.
Orchestra Filarmonică „George Enescu”, la TVR 2 şi TVR HD
marţi, 04 martie 2014
„Concertele Festivalului George Enescu” ne face deosebita plăcere de a revedea, în această săptămână, de luni până vineri, de la ora 13:00, Orchestra Filarmonică „George Enescu”.
Orchestra D’ÎLE DE FRANCE, la Concertele Festivalului George Enescu
marţi, 25 februarie 2014
În această săptămână, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+, de luni până vineri, de la ora 13:00, Orchestra Naţională D’île de France ne încântă cu spectacolele sale.
Orchestra de cameră „Saint Martin in the Fields” se aude la TVR 2
luni, 03 februarie 2014
În această săptămână, Orchestra de Cameră „Saint Martin in the Fields” şi Camereta Salzburg vă dau întâlnire pe TVR 2 şi TVR HD, la „Concertele Festivalului Enescu”, începând cu ora 13:00.
O nouă săptămână, un nou program la „Concertele Festivalului Enescu”
luni, 27 ianuarie 2014
Emisiunea „Concertele Festivalului Enescu” ne aduce, de la ora 13:00, de luni până vineri, interpretările Orchestrei Simfonice din Lucerna, dar şi pe cele ale Orchestrei londoneze “SAINT MARTIN IN THE FIELDS”.
La TVR 2 vin cele mai bune orchestre din Elveţia
luni, 20 ianuarie 2014
În această săptămână, seria „Concertele Festivalului Enescu” ne  aduce interpretările Orchestrei de Cameră din Laussane şi Orchestra Simfonică din Lucerne, ambele stabilite în Elveţia.
 „Concertele Enescu”: săptămâna titanilor Vivaldi, Bach şi Mozart
marţi, 14 ianuarie 2014
Din 13 ianuarie, seria „Concertele Enescu” aduce pe micile ecrane recitalurile susţinute la Ateneul Român.  Acestea pot fi văzute de luni până vineri, la ora 13:00, pe TVR 2, TVR HD şi TVR+.
London Philharmonic Orchestra se aude la TVR 2
luni, 06 ianuarie 2014
În această săptămână, în cadrul seriei „Concertele Festivalului George Enescu” , TVR 2 difuzează reprezentaţiile ansamblului britanic şi ale Filarmonicii din Munchen.
Concertele Enescu: Săptămâna artiştilor italieni
luni, 16 decembrie 2013
În perioada 16-20 decembrie, pe TVR 2, difuzăm concertele a două dintre cele mai cunoscute ansambluri din Italia: Orchestra Sinfonica Nazionale della RAI Torino şi Orchestra şi Corul Dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia.
La TVR 2 continuă seria Concertelor Enescu
luni, 09 decembrie 2013
Peste 130 de concerte a înregistrat Televiziunea Română în timpul celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului, iar în această săptămână ne vom bucura din nou de reprezentaţiile Orchestrei din Paris şi Orchestrei Române de Tineret.
Jurnalistul TVR Marius Constantinescu şi-a lansat cartea „Profil. Poveste. Personaj”
joi, 07 noiembrie 2013
Volumul cuprinde o colecţie de 29 dintre interviurile realizate pentru TVR în cadrul emisiunii cu acelaşi nume
 • 05:45
  Fără prejudecăţi
  Reporter: Mihai Arsenie Realizator şi moderator: Ovidiu Damian Producător: Ovidiu Pop Interpret mimico-gestual: Adelina Ciocotisan Emisiune realizata de TVR Cluj ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 06:25
  Teleshopping
 • 06:55
  Imnul României
 • 07:00
  Teleshopping
 • 07:30
  România…în bucate
  TVR Timişoara * Sarea în bucate Emisiune realizată de TVR Timişoara Prezentator: Dan Liuț Realizator: Veronica Mihoc Producător: Florin Mihoc Jurnalist: Cătălin Blebea Producător: Cristina Murgu Producător delegat: Alexandra Tiniche
 • 08:00
  Repere sacre
  *Comentariu: P ărintele Tarciziu Şerban , preot colaborator Producător: Claudia Robu * Prima Duminică din Advent Transmisiune directă de la Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din Bucureşti
 • 09:00
  Ferma
  *Anul 23 *Editia 1095 Nu mai aveţi loc la oraş? Încercaţi la ţară!... Emisiune pentru actuali şi viitori tineri fermieri * Iarba verde de acasă Din Africa...in sudul Olteniei Intr o zona cu pamant nisipos si fierbinte, cu culturi de cartofi si ceapa, unde mai nou cresc molizi sarbesti si paulownia intr-o pepiniera, s-a construit in ultimii ani o ferma de crestere a pestelui. Pe malul Jietului la 4 km de Bechet, un intreprinzator, reintors din Germania, dupa multi ani, a inceput de la zero o afacere in piscicultura-acvacultura in ape dulci. Dupa 2016, a construit bazine in hale, pe o suprafata de 4100 m.p. pentru cresterea si reproductia speciei „Clarias” (somn african). Este un peste cu cap turtit, nu are solzi, traieste pe fundul apei, este un rapitor vorace, mananca orice, poate respira deasupra apei, supravietuieste pe uscat mult timp daca este umezit. Este rezistent la conditiile de mediu, dar prefera apa mai calda. Consuma furaje granulate (la 1 kg de furaj-1 kg de crestere ) care sunt testate pentru siguranta alimentara, pestele fiind bio. In exterior, ferma a fost extinsa cu 9 bazine pe 45.000 m.p, iar alaturi s-a construit o unitate de procesare a pestelui pe o suprafata de 2000 m.p, cu o capacitate de productie de 4000 kg pe zi. Sunt folosite cele mai noi tehnologii cu echipamente adecvate pentru afumare la cald si rece, produsele obtinute sunt bio, tot felul de fileuri, chiftelute, carnaciori, creme tartinabile, conserve si produse marinate. In retete este folosita sarea de mare, condimente si ierburi aromatice (ardei iute, nucsoara, ghimbir, piper, maiaie, lamiie) Procedeele de ambalare, sunt de provenienta germana. Atat ferma piscicola cat si unitatea de procesare au beneficiet de fonduri europene. Si asa, somnul african, creste in bazine doljene unde altadata nu erau decat crapi, carasi, obleti, rosioara, platica si bibani. Participa: inginer George Kloos-intreprinzator in acvacultura, comuna Ostroveni, judetul Dolj Jurnalist tv Sergiu Marinescu Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu
 • 09:55
  Ora Unirii
  Producător: Diana Pascal Redactor: Nicolae Cozma
 • 10:00
  Pescar hoinar
  „De la crap şi şalău... la mreană şi morunaş ” O nouă expediţie marca „Pescar hoinar”... de data aceasta, Ştefan ne invită într-o călătorie, care ne poartă de pe malul lacului Piteasca 2 până în spaţiul mirific al deltei, în căutarea crapului, şi, în final, pe malul Dunării, unde personajele principale devin mreana şi morunaşul... La rândul ei, Iulia ne invită s-o cunoaştem pe Ioana, alături de care caută şalăul, pescuind la spinning, pe lacul Tâncăbeşti. Aventuri... aventuri... momente şi momente-pe scurt, încă o poveste cu şi despre pescuit şi amintiri de neuitat. Prezintă: Ştefan Stoica şi Iulia Popescu Producător şi realizator: Ligia Baboş
 • 10:30
  Natură şi aventură
  Pescuit la Izvoarele Nerei Prima parte Realizatori: Dan Păvăloiu, Dan Curean, Radu Puşcaş (TVR Cluj-Napoca)
 • 11:00
  Destine ca-n filme
  Prezintă: Iuliana Marciuc Producător: Iuliana Marciuc Realizator: Nicolae Cozma Redactor: Dana Ilie
 • 12:00
  Să fim sănătoşi!
  Premieră * Producător: Aimee D'Albon
 • 12:30
  Levintza prezintă
  Producător: Claudia Nicolau Coproducție TVR-SC Levintza costume designer SRL
 • 13:00
  Duminica filmului românesc
  * Drumul oaselor-România, 1980 Regia: Doru Năstase Cu: Florin Piersic, Marga Barbu, Iurie Darie, Ernest Maftei Film de aventuri . În preajma anului 1848, un grup de boieri din organizaţia Frăţia intră în posesia unei comori rămase de la Tudor Vladimirescu şi ascunse de un bătrân boier patriot sub albia unui râu. Ei străbat un teren secetos din Ţara Loviştei, denumit "Drumul oaselor", ca să scoată comoara din ţară şi s-o vândă, iar cu banii obţinuţi să cumpere arme pentru înfăptuirea unei revoluţii. Pe urmele conspiratorilor se află armata numeroasă trimisă de domnitorul Ţării Româneşti, care vrea să-i omoare; în mijlocul primejdiei, boierii au un salvator neaşteptat, în persoana misteriosului aventurier Mărgelatu, care întoarce situaţia în favoarea lor. Redactor: Gabriela Onea
 • 15:00
  Drag de România mea!
  SCLIPIRE DE GENIU, TINEREȚE, REMEMORĂRI ȘI DIVERSITATE LA ”DRAG DE ROMÂNIA MEA!” Duminică, 27 noiembrie, de la ora 15.00, la TVR 2 vă oferim o pagină de cultură românească într-un show de divertisment în care ne întâlnim cu tineri talentați şi cu legende, deopotrivă. Are doar șapte ani si este elev al Şcolii Populare de Arte "George Enescu" din Botoşani, secţia Actorie şi face parte din Trupa Mică de teatru. Considerat un copil fenomen, Rareș Prisăcariu ne oferă tuturor o lecție despre talent, simțire si despre dragostea de țară. Plini de energie şi de voie bună, copiii de la Corul Sunetul Muzicii vin cu multe surprize şi cu cele mai frumoase cântece. Ei sunt însoțiți de profesoara lor, Cristina Manoliu Săvulescu și de compozitorul și regizorul muzical, Dani Constantin. Tot duminică avem parte și de o revenire spectaculoasă. După 30 de ani în care nu a mai apărut în lumina reflectoarelor, Denis Ștefănescu se întoarce la Televiziunea Română, locul în care a devenit celebră, graţie concursului ”Steaua fără nume”. Reprezentantă de seamă a Bihorului și a Crișanei, Florica Bradu ne încântă cu folclor autentic. Direct de la Arad vin cele mai spectaculoase rochii de mireasă create de Florin Mariș, coregraful emisiunii "Drag de România mea". ​ Pe 1 decembrie, de la ora 13.30, la TVR 2 puteți urmări, în exclusivitate, Concertul Extraordinar Pop-Simfonic Paul Surugiu-Fuego, un spectacol cu invitați de marcă precum Eugen Doga, Elena Moșuc, Jolt Kerestely și Gheorghe Turda. Prezintă: Paul Surugiu-Fuego Producător Codruţa Prunariu Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu
 • 16:55
  Ora Unirii
  Producător: Diana Pascal Redactor: Nicolae Cozma
 • 17:00
  D’ale lu’ Mitică
  * Prezintă: Mitică Popescu S cenariu: Cristian vlad Reporter: Marian Marin Producător: Liliana Vlad
 • 18:00
  Ora de Stiri
  (+ Sport ) Transmisiune directă
 • 18:55
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache Producători: Raluca Brumariu
 • 19:05
  Doctor Quinn
  Serial *(DR. QUINN, MEDICINE WOMAN-SUA, 1993-1998) Cu: Jane Seymour, Joe Lando, Chad Allen, Erika Flores, Shawn Toovey *Episodul 41 Dramă. În 1867, Michaela Quinn, tânără doctoriţă şi moştenitoarea unei familii bogate din Boston, lasă în urmă confortul în care a trăit până atunci şi se mută într-un orăşel din Vestul American încă sălbatic: Colorado Springs. Entuziastă, plină de bune intenţii şi dornică să se afirme într-o meserie dominată de bărbaţi, Michaela-poreclită "Dr. Mike"-e primită cu suspiciune de localnici, dar reuşeşte să-şi facă doi prieteni buni: Byron Sully, susţinătorul cauzei indienilor cheyenne, şi Charlotte Cooper, moaşa satului. Şi, de parcă adaptarea nu i-ar fi fost suficient de dificilă, un incident tragic schimbă şi mai mult viaţa Michaelei: muşcată de o viperă, Charlotte i-i încredinţează pe patul de moarte pe cei trei copii ai ei, Matthew, Colleen şi Brian. Devenită brusc şi mamă, şi medicul unei comunităţi care nu prea are încredere în capacităţile ei, Dr. Mike se înarmează cu curaj şi optimism pentru a schimba în bine vieţile celor din jur. Redactori: Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan
 • 20:00
  Duminica filmului românesc
  *Trandafirul galben-România, 1982 Regia: Doru Năstase Cu: Florin Piersic, Marga Barbu, Ion Besoiu, Szabolcs Cseh Film de aventuri . Continuând acţiunea din "Drumul oaselor", după o serie de întâmplări şi obstacole depăşite, ceata lui Mărgelatu aduce în ţară armele cumpărate de la Viena, cu banii obţinuţi din vânzarea comorii lăsate moştenire de Tudor Vladimirescu. Cu ajutorul acelor arme, organizaţia clandestină Frăţia vrea să declanşeze o revoluţie. Redactor: Gabriela Onea
 • 22:00
  Trădătorul
  Film de artă * Trădătorul (IL TRADITTORE-Italia, 2019) Premieră Regia: Marco Bellocchio Cu: Pierfrancesco Favino, Maria Fernanda Candido, Fabrizio Ferracane *Şase premii David di Donatello 2020 (inclusiv pentru cel mai bun film italian al anului şi cel mai bun regizor) *Nominalizare la premiul Cesar pentru cel mai bun film străin *Nominalizat la premiul Palme d'Or-Festivalul de Film de la Cannes 2020 *Thriller -povestea adevărată a lui Tommaso Buscetta, supranumit "capul celor două lumi", primul informator din interiorul mafiei siciliene. La începutul anilor 80, războiul dintre şefii mafiilor siciliene e în toi. Tommaso Buscetta, membru al clanului Cosa Nostra, fuge din ţară şi se ascunde în Brazilia. Între timp, în Italia, reglările de conturi se ţin lanț, iar apropiaţii lui Buscetta sunt asasinaţi unul câte unul. Arestat de poliţia braziliană, apoi extrădat, Buscetta ia o decizie care va schimba istoria mafiei: aceea de a colabora cu judecătorul Giovanni Falcone şi de a trăda jurământul de credinţă făcut clanului Cosa Nostra. Redactor: Adriana Vulpe
 • 01:00
  Cum vă merge ?
  Producător: Catalin Heson
 • 01:30
  Duminica filmului românesc
  * Drumul oaselor-România, 1980 Regia: Doru Năstase Cu: Florin Piersic, Marga Barbu, Iurie Darie, Ernest Maftei Film de aventuri . Redactor: Gabriela Onea
 • 03:30
  Ora de Stiri
  (+ Sport )
 • 04:15
  Natură şi aventură
  Realizatori: Dan Păvăloiu, Dan Curean, Radu Puşcaş (TVR Cluj-Napoca)
 • 04:40
  Cap compas
  Producator: Elena Dinu
 • 05:05
  Generaţia Fit
  Producător: Iulia Popescu Coproducție TVR-FRCF