S-a născut în București pe 24 iulie 1971. A intrat prin concurs, în 1991, la Radio Contact, de atunci lucrând neîntrerupt la radio. În 1995 a început colaborarea cu Televiziunea Română. După un periplu prin mai multe televiziuni, a revenit în TVR în 2008.
Aşa cum chiar Liana mărturiseşte, "profesional, cred că mi-am făcut facultatea la radio. Fiindcă le-am făcut pe amândouă în acelaşi timp... Radioul a fost şi va rămâne marea mea pasiune – şi este mare lucru să câştigi şi bani făcându-ţi pasiunea. Televiziunea a venit în viaţa mea mai târziu, însă impactul a fost nimicitor!!!
Pe scurt, în televiziune am facut cam de toate … divertisment, emisiuni de film, topuri, transmisiuni de la diverse gale, spectacole, Eurovision, talk-show. Iar acum, la TVR 2, am primit o nouă provocare. Aşa că e vremea să pornesc la drum, să merg mai departe. Am multe de învăţat, sunt mii de picturi pe care nu le-am văzut, milioane de cărţi de răsfoit sau citit, tone de CD-uri cu muzică frumoasă de ascultat… O să învăţ să le fac pe toate. Sunt multe locuri pe care încă care nu le ştiu, dar acum am posibilitatea să pornesc să le descopăr pe îndelete, aşa cum merită. Pentru ele şi pentru mine!"
Liana Stanciu a adus la TVR 2 emisiunea ”În direct cu VIAŢA” pe care o puteți urmări de luni până joi, de la ora 17.00.
“Plecăm de la ideea că în fiecare zi se întâmplă lucruri care ne afectează viaţa, iar unele dintre acestea deschid chiar buletinele informative. Sunt ştiri de mare interes, indiferent de moment, cum ar fi, de exemplu, „De ce nu sunt autobuze în mediu rural şi de ce oamenii merg şi în secolul XXI cu ?”. Vom vorbi şi despre subiecte care ne privesc pe toţi, chiar dacă ele se întâmplă la nivel planetar, cum ar fi balena în burta căreia s-a găsit o pungă de plastic...”, a relatat Liana Stanciu.
În emisiunea “În direct cu VIAŢA” s-au prezentat proiecte constructive. Decorul a fost realizat aproape în exclusivitate din materialele reciclabile, prietenoase, cum ar fi lemn, carton şi în general materiale care nu afectează în niciun fel sănătatea planetei.
“Deja trăim pe datorie, iar planeta este supraîncărcată. Cred că este momentul să facem mici gesturi, cum ar fi să colectăm separat deşeurile sau să oprim lumina când nu e necesar. Încet, încet, e momentul să învăţăm că vorbim despre viitorul copiilor noştri. Ţinutele pe care le voi purta sunt făcute din materiale reciclate. Am deja două rochii, dintre care una este lucrată din materialul obţinut în urma reciclării PET-urilor. Voi încerca să mă întorc la soluţii care să facă bine viitorului nostru”, a adăugat Liana Stanciu.