loader
Foto

Kyrie Mendél

Kyrie Mendél este un artist complex, actor, interpret şi producător muzical. Pasiunea sa pentru muzică a dat naştere unor proiecte deosebite, apreciate atât de public, cât şi de specialişti. A colaborat ca producător muzical cu UNATC, Teatrul de Operetă București, Teatrul Național Craiova, Teatrul de Creație și Experiment Reaktor Cluj, Teatrul Metropolis București.

 

Ora de vară cu Bogdan şi Kyrie

A fost admirat în rolul lui Romeo, pe scena Teatrului Național de Operetă, unde a semnat şi muzica pentru spectacolul Poveste din Soho, în regia lui George Ivascu.

La Teatrul Metropolis a jucat în piesa “Nebuna din Chaillot” de Giraudoux, alături de Dana Dogaru, Ileana Stana Ionescu, Alexandrina Halic, Irina Petrescu. A fost ocupant al locului 2 in finala Eurovision România 2022 si a comentat Finala Internaţională Eurovision 2022, alături de Bogdan Stănescu.

În perioada aprilie - septembrie 2022 a fost invitat permanent al emisiunii “Cu capu-n zori” de la TVR 1.

„Pentru mine, vara înseamnă prilejul de a mă înconjura de tot ceea ce îmi aduce bucurie. De data asta, am ocazia să împărtășesc aceste lucruri minunate cu publicul. Cum altfel decât printre prieteni? Astfel, alături de Bogdan Stănescu, ne vedem, de luni până joi, să povestim despre toate și despre toți! Ca de obicei, câte ceva pentru fiecare! Aștept cu nerăbdare să ne întâlnim!”, spune Kyrie Mendél.

10:00 Teleshopping

10:30 Documentar 360°GEO

* Poveştile din Cimitirul Vesel (Roumanie les récits d’un cimetière , 2013) ) Redifuzare

*În localitatea Săpânţa din judeţul Maramureş se află Cimitirul Vesel, renumit pentru crucile viu colorate şi picturile naive reprezentând scene din viaţa şi ocupaţia persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanţe umoristice, persoanele respective.

Ineditul acestui cimitir este reprezentat de atitudinea diferită faţă de cea a culturii populare, în care moartea este considerată un eveniment trist. Fondatorul acestui cimitir este Stan Ioan Pătraş, care în anul 1935, la sugestia preotului greco-catolic Grigore Riţiu, a realizat partea verticală a crucilor ceva mai lată, cu loc pentru epitaf. Primul epitaf datează chiar din anul 1935, iar din anii 1960 încoace, întreg cimitirul a fost populat cu circa 800 astfel de cruci, sculptate din lemn de stejar, devenind un adevărat muzeu în aer liber.

Realizator: Vincent Froehly

Redactor: Delia Clonaru

 

#tvr2