loader
Foto

Galerie foto

Orchestra de cameră „Saint Martin in the Fields” se aude la TVR 2

În această săptămână, Orchestra de Cameră „Saint Martin in the Fields” şi Camereta Salzburg vă dau întâlnire pe TVR 2 şi TVR HD, la „Concertele Festivalului Enescu”, începând cu ora 13:00.

 

Marius Constantinescu

„Concertele Festivalului Enescu” vin şi în această săptămână cu un program pe placul dumneavoastră. Orchestra de Cameră „Saint Martin in the Fields” şi Camereta Salzburg vă atrag atenţia prin originalitate, profesionalism şi creaţie.

Ca de fiecare dată, vă punem la dispoziţie programul:

Luni, 3 februarie, Orchestra londoneză de cameră SAINT MARTIN IN THE FIELDS vă stârneşte auzul, avându-l ca dirijor pe Sir. NEVILLE MARINER, iar la vioară pe Boris Brovtsyn.

Sir. NEVILLE MARINER s-a născut în Lincoln, Anglia, și a studiat la Colegiul Regal de Muzică și a terminat Conservatorul din Paris. El a cântat la vioară în Orchestra Philharmonia, în Cvartetul de coarde Martin și cu London Symphony Orchestra. În 1958, el a fondat Academia de muzică St. Martin in the Fields. Marriner a fost primul director muzical al Orchestrei de Camera din Los Angeles, 1969-1978. Din 1979 până în 1986 - director muzical al Orchestrei Minnesota. 1986-1989 a fost dirijor principal al Orchestrei Simfonice Radio din Stuttgart.

Câteva cuvinte despre violonistul Boris Brovtsyn: Născut în Moscova în anul 1977, într-o familie cu rădăcini adânci muzicale, a început să cânte la vioară sub îndrumarea bunicului său. Brovtsyn a intrat în 1984 la celebra şcoală de muzică Central și a absolvit-o cu diplomă de licență în 1994, înainte de a deveni un student de Maya Glezarova la stat.

Program recital, luni 3 februarie:

Felix Mendelssohn - Bartholdy – Uvertura “Ruy Blas”; Felix Mendelssohn - Bartholdy – Concertul pentru vioară şi orchestră în mi minor op. 64; Allegro molto appassionato; Andante Allegretto non troppo – Allegro molto vivace; bis BORIS BROVTSYN – Eugene Ysaye – Dans rustic din Sonata nr. 5.

Marţi, 4 februarie, Dirijorul Sir. Neville Mariner şi Corul Filarmonicii George Enescu, împreună cu soprana Irina Iordăchescu şi mezzo-soprana Maria Jinga, vin cu un recital de nota 10. Iată programul: Felix Mendelssohn - Bartholdy – Visul unei nopți de vară; Harvey de Sousa, concert maestrul Academiei Saint Martin in the Fields, realizat de Claudia Spătărescu.

Miercuri, 5 februarie, intră în forţă Camerata SALZBURG cu dirijorul LOUIS LANGRÉE şi solistul HILARY HAHN la vioară. Ascultăm: W.A. Mozart – Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră în Sol Major K 216; Vaughan Williams - The Lark Ascending (1920); bis: J.S. Bach - Sarabanda din Partita nr 2 pentru vioara solo.

Joi, 6 februarie, ascultăm Camereta de Salzburg: G. Enescu - Intermezzi op. 12;
W.A. Mozart  - Simfonia nr. 41 în Do Major K 551 "Jupiter"; Bis - Mozart - Uvertura la opera  “Nunta lui Figaro”.

Vineri, 7 februarie, Academia Bizantină urcă pe scenă cu OTTAVIO DANTONE, Dirijor şi Clavecin, şi cu solista VIKTORIA MULLOVA (Rusia), cunoscută pentru performanțele sale la vioară și pentru interpretările sale inovatoare de compoziții populare și jazz de Miles DavisDuke EllingtonBeatles.

Program: J.S. Bach – Concertul pentru vioară şi orchestră în la minor BWV 1041; J.S. Bach – Concertul pentru vioară, clavecin şi orchestră (transcripţie BWV 1060).

***

„Concertele Festivalului Enescu” se văd la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR +.

 

20:00 Curajul unei mame

Film* Curajul unei mame (Model citizen-SUA, 2020)

Regia: Mark Gantt

Cu: Cassie Howarth, Shawn Pyfrom, Kevin Fonteyne

*Thriller. Amanda Archer, fotomodel şi mamă a unei fetiţe pe care o creşte singură, este răpită de doi indivizi implicaţi într-o reţea de trafic uman. Ţinută ostatică într-o cabină izolată, ea trebuie să-şi adune forţele şi curajul, pentru a încerca să se elibereze.

Redactor: Corina Feleagă

21:47 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Festivalul „Teatru sub lună” debutează cu... lună plină, în 20 iulie, în București

La acest sfârşit de săptămână, festivalul de artă „Teatru sub lună” îi aşteaptă cu surprize plăcute pe cei dornici să aleagă alternativa ...

De la Paris, cu dragoste... de sport

De la Paris, cu dragoste... de sport

publicat: vineri, 19 iulie 2024

De vineri, 19 iulie, o echipă de profesionişti ai Televiziunii Române se află la Paris, pentru a relata de la Jocurile Olimpice. În această vară, ...

Altina Voinea și obiceiul de a face bine

Altina Voinea și obiceiul de a face bine

publicat: luni, 15 iulie 2024

Marți, 16 iulie, ora 20.00, vă invităm să revedeți ediția emisiunii "Destine ca-n filme" dedicată unui om iubitor de bine, Altina Voinea, cea ...

 

#tvr2