loader
Foto

Galerie foto

Orchestra de cameră „Saint Martin in the Fields” se aude la TVR 2

În această săptămână, Orchestra de Cameră „Saint Martin in the Fields” şi Camereta Salzburg vă dau întâlnire pe TVR 2 şi TVR HD, la „Concertele Festivalului Enescu”, începând cu ora 13:00.

 

Marius Constantinescu

„Concertele Festivalului Enescu” vin şi în această săptămână cu un program pe placul dumneavoastră. Orchestra de Cameră „Saint Martin in the Fields” şi Camereta Salzburg vă atrag atenţia prin originalitate, profesionalism şi creaţie.

Ca de fiecare dată, vă punem la dispoziţie programul:

Luni, 3 februarie, Orchestra londoneză de cameră SAINT MARTIN IN THE FIELDS vă stârneşte auzul, avându-l ca dirijor pe Sir. NEVILLE MARINER, iar la vioară pe Boris Brovtsyn.

Sir. NEVILLE MARINER s-a născut în Lincoln, Anglia, și a studiat la Colegiul Regal de Muzică și a terminat Conservatorul din Paris. El a cântat la vioară în Orchestra Philharmonia, în Cvartetul de coarde Martin și cu London Symphony Orchestra. În 1958, el a fondat Academia de muzică St. Martin in the Fields. Marriner a fost primul director muzical al Orchestrei de Camera din Los Angeles, 1969-1978. Din 1979 până în 1986 - director muzical al Orchestrei Minnesota. 1986-1989 a fost dirijor principal al Orchestrei Simfonice Radio din Stuttgart.

Câteva cuvinte despre violonistul Boris Brovtsyn: Născut în Moscova în anul 1977, într-o familie cu rădăcini adânci muzicale, a început să cânte la vioară sub îndrumarea bunicului său. Brovtsyn a intrat în 1984 la celebra şcoală de muzică Central și a absolvit-o cu diplomă de licență în 1994, înainte de a deveni un student de Maya Glezarova la stat.

Program recital, luni 3 februarie:

Felix Mendelssohn - Bartholdy – Uvertura “Ruy Blas”; Felix Mendelssohn - Bartholdy – Concertul pentru vioară şi orchestră în mi minor op. 64; Allegro molto appassionato; Andante Allegretto non troppo – Allegro molto vivace; bis BORIS BROVTSYN – Eugene Ysaye – Dans rustic din Sonata nr. 5.

Marţi, 4 februarie, Dirijorul Sir. Neville Mariner şi Corul Filarmonicii George Enescu, împreună cu soprana Irina Iordăchescu şi mezzo-soprana Maria Jinga, vin cu un recital de nota 10. Iată programul: Felix Mendelssohn - Bartholdy – Visul unei nopți de vară; Harvey de Sousa, concert maestrul Academiei Saint Martin in the Fields, realizat de Claudia Spătărescu.

Miercuri, 5 februarie, intră în forţă Camerata SALZBURG cu dirijorul LOUIS LANGRÉE şi solistul HILARY HAHN la vioară. Ascultăm: W.A. Mozart – Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră în Sol Major K 216; Vaughan Williams - The Lark Ascending (1920); bis: J.S. Bach - Sarabanda din Partita nr 2 pentru vioara solo.

Joi, 6 februarie, ascultăm Camereta de Salzburg: G. Enescu - Intermezzi op. 12;
W.A. Mozart  - Simfonia nr. 41 în Do Major K 551 "Jupiter"; Bis - Mozart - Uvertura la opera  “Nunta lui Figaro”.

Vineri, 7 februarie, Academia Bizantină urcă pe scenă cu OTTAVIO DANTONE, Dirijor şi Clavecin, şi cu solista VIKTORIA MULLOVA (Rusia), cunoscută pentru performanțele sale la vioară și pentru interpretările sale inovatoare de compoziții populare și jazz de Miles DavisDuke EllingtonBeatles.

Program: J.S. Bach – Concertul pentru vioară şi orchestră în la minor BWV 1041; J.S. Bach – Concertul pentru vioară, clavecin şi orchestră (transcripţie BWV 1060).

***

„Concertele Festivalului Enescu” se văd la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR +.

 

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

12:40 Teleshopping

 
Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

Spionaj în timpul Războiului Rece, în „Reţeaua cubaneză

Filmul de Artă la care vă invită TVR2 și TVR+ duminică, 31 martie, de la ora 22.00, este „Reţeaua cubaneză" (The Wasp Network – Franţa, Brazilia, ...

 

#tvr2