loader
Foto

Scriitoarele Mary McAuliffe şi Jeanne Mackin, la „Ediţie limitată”

Pe 30 noiembrie, de la ora 13:30, Marius Constantinescu ne-a invitat în emisiunea „Ediţie limitată” la o întâlnirea cu Parisul epocilor trecute, fermecător tradus livresc de două autoare americane.

 

Marius Constantinescu
Ediție limitată

Se apropie cu paşi repezi două sărbători de suflet ale românilor: 30 noiembrie, ziua apostolului ocrotitor al României, Sfântul Andrei și Ziua Naţională a României. În zile aniversare, TVR 2 a pregătit programe pe gustul întregii familii.

Pe 30 noiembrie, de la ora 13:30, Marius Constantinescu ne-a invitat în emisiunea „Ediţie limitată” la o întâlnirea cu Parisul epocilor trecute, fermecător tradus livresc de două autoare americane. Mary McAuliffe realizează în volumele ei, “La Belle Epoque” și “Parisul anilor nebuni”, o frescă vivace a două dintre cele mai vibrante și prolifice perioade din istoria orașului luminilor.

Într-o continuare cronologică firească, în romanul “Rivalele”, Jeanne Mackin surprinde Parisul din anii premergători Celui De-al Doilea Război Mondial, ca fundal pentru o dispută de legendă: cea între Coco Chanel și Elsa Schiaparelli.

Completează această formație cosmopolită restauratorul și autorul de texte de istoria artei Roberto Civetta, într-un interviu despre rigorile în restaurarea marilor opere de artă ale Antichității și Renașterii italiene.

20:00 Curajul unei mame

Film* Curajul unei mame (Model citizen-SUA, 2020)

Regia: Mark Gantt

Cu: Cassie Howarth, Shawn Pyfrom, Kevin Fonteyne

*Thriller. Amanda Archer, fotomodel şi mamă a unei fetiţe pe care o creşte singură, este răpită de doi indivizi implicaţi într-o reţea de trafic uman. Ţinută ostatică într-o cabină izolată, ea trebuie să-şi adune forţele şi curajul, pentru a încerca să se elibereze.

Redactor: Corina Feleagă

21:47 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Festivalul „Teatru sub lună” debutează cu... lună plină, în 20 iulie, în București

La acest sfârşit de săptămână, festivalul de artă „Teatru sub lună” îi aşteaptă cu surprize plăcute pe cei dornici să aleagă alternativa ...

De la Paris, cu dragoste... de sport

De la Paris, cu dragoste... de sport

publicat: vineri, 19 iulie 2024

De vineri, 19 iulie, o echipă de profesionişti ai Televiziunii Române se află la Paris, pentru a relata de la Jocurile Olimpice. În această vară, ...

Altina Voinea și obiceiul de a face bine

Altina Voinea și obiceiul de a face bine

publicat: luni, 15 iulie 2024

Marți, 16 iulie, ora 20.00, vă invităm să revedeți ediția emisiunii "Destine ca-n filme" dedicată unui om iubitor de bine, Altina Voinea, cea ...

 

#tvr2