loader
Foto

Galerie foto

Stela Popa

Stela și-a împlinit visul din copilărie: să ajungă la Televiziunea Română. Jurnalist TV și radio, scriitoare și blogger de succes, Stela Popa vine de la Chișinău cu un palmares impresionant. Stela Popa prezintă, alternativ, cu Teodora Antonescu, „Ora de știri”, de la ora 18.00, de luni până duminică.

 

Ora de ştiri

Jurnalist TV și radio, scriitoare și blogger de succes, Stela Popa vine de la Chișinău cu un palmares impresionant.

„Eu sunt româncă basarabeancă. Aşa m-am considerat dintotdeauna.

Pentru mine cetăţenia română este însă ceva foarte important şi am ţinut neapărat să «devin» româncă nu prin căsătorie, ci prin mine însămi. De-asta mi-am solicitat acest drept firesc înainte de a mă mărita. A fost o chestiune de onoare, de simţire, dar şi un gest reparatoriu, în amintirea străbunicului meu împușcat de sovietici”.

Stela Popa a fost în fruntea a numeroase topuri. În 2009, blogul jurnalistei a fost declarat cel mai bun blog media din Republica Moldova. În 2012  și 2014, a primit titlul de cea mai bună prezentatoare de știri din Republica Moldova. În 2012, a fost inclusă în selecția „Omul anului”; în 2013, în ediția de colecție „99 de femei ale Moldovei”, iar în 2010 și 2011, revista VIP Magazin a inclus-o în lista celor mai sexy femei ale Moldovei.

A absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, iar în 2006 a absolvit Masterul de Știinţe Politice.

În intervalul 2009-2012, a realizat, de la București, emisiunea „Mai aproape de Europa”, concomitent pe frecvențele Radio România Internațional și Radio Vocea Basarabiei, ulterior la Radio Chișinău (Radio România).

În 2010, Stela Popa a primit premiul FIJET România pentru activitatea sa radio.

Timp de șapte ani (2010-2016) a prezentat principalul buletin de știri la Jurnal TV din Republica Moldova, după care și-a împlinit visul din copilărie: a ajuns la Televiziunea Română.

„M-am născut nu departe de Prut, într-o casă de profesori.  În familia noastră nu s-a vorbit și nu s-a citit decât în limba română. De mică am crescut cu Televiziunea Română. Prindeam TVR pentru că eram la 30 de kilometri de Prut. Trăiam în URSS, vorbeam româna cu accent, or limba de la televizor mi se părea extraordinar de frumoasă şi de dulce. De-atunci mi-am zis că «aşa trebuie să vorbesc şi eu, ca la televizor». Uitându-mă în urmă, asta mi se pare a fi fost o măsură tangibilă a trăirilor mele româneşti de atunci și așa am primit sămânţă de românism. Pentru mine, TVR a fost un vis. Un vis frumos care a devenit realitate”.

În 2009, jurnalista Stela Popa a publicat volumul „100 de zile”, la Editura Tritonic din Bucureşti.

„Deși, în aparență e un roman de dragoste, acest volum are ca fir roșu al narațiunii descrierea Revoluţiei Twitter survenită în Chişinău în 2009. Era ca şi cum cuvintele se aşterneau pe pagină de la sine. Am avut sentimentul că era de datoria mea să «înregistrez» ceea ce se întâmpla, inclusiv prin intermediul unor experienţe jurnalistice personale, pe care le-am descris în carte”.

Prezentatoarea este căsătorită și are un fiu care o inspiră zilnic și căruia i-a dedicat colecția pentru copii „Povești pentru Dănuț” (Editura Cartier, Chișinău).

Colecţia cuprinde patru volume: „Îngerii Mării” (2015), „Semincioara fermecată” (2016), „Sofia Păpădia” (2016) și „Regele cel Înțelept” (2017). „Îngerii Mării” a fost declarată „Cartea anului” la Târgul de Carte pentru Copii și Tineret de la Chișinău, iar CD-ul audio „Semincioara fermecată”, citit de vedete din Republica Moldova, a fost difuzat la Radio Jurnal FM.

„De când a apărut fiul meu m-am redescoperit. Văd lumea cu alți ochi. Omulețul acesta mă inspiră să fac numai lucruri frumoase”.

Stela Popa prezintă, alternativ, cu Teodora Antonescu Ora de știri, de la ora 18.00, de luni până duminică.

14:00 Reţeaua de idoli (R)

Producător: Irina Păcurariu

(Reluare)

15:00 Rivalii

Sezon Nou

* Tema:CUM E MAI BINE : SĂ VORBEȘTI SAU SĂ TACI?

Invitati: Matei Stanculescu, Adrian Cuculis, dr. Monica Pop, prof. Dumitru Bortun, Adrian Paunescu

Momentele artisitice sunt sustinute de Adrian Paunescu, Scarlet Aura, Silviu Biris, Dan Helciug

Producator: Marina Almasan,

Organizator productie: Laurentiu Baciu

Colaboratori: Costin Teodorescu si Raluca Tudor

Prezentatori: Marina Almasan si Dan Helciug

Jurnalisti: Andreea Baciu, Adrian Banuta

Realizatori: Marina Almasan, Mirela Vasile

Regizor artistic: Dan Manoliu

Coproducator: Astra dell Arte

 

#tvr2