loader
Foto

Galerie foto

Elisabeth Kulman, „un glas ca o ploaie groasă de vară”

Joi, 26 mai, ați putut urmări un nou Interviu Enescu, realizat de Marius Constantinescu; ne-am întâlnit cu Elisabeth Kulman, una dintre cele mai apreciate mezzosoprane ale momentului. De la 23:30, la TVR 2, TVR HD și TVR+.

 

Marius Constantinescu
Interviurile Festivalului Enescu

Interviul este disponibil online pe TVR+.

Una dintre cele mai apreciate mezzosoprane ale momentului, Elisabeth Kulman impresionează publicul și criticii cu timbrul său puternic, și colorat, cu prezența sa carismatică pe scenă și versatilitatea muzicală de care a dat dovadă de-a lungul anilor.

În cadrul Festivalului George Enescu, mezzosoprana a fost solista celor 5 lieduri de Richard Wagner pe versuri de Mathilde Wesendonck, alaturi de Orchestra Filarmonicii din Viena, avându-l ca dirijor pe Semyon Bychkov.

„O talie de manechin de la care ultimul lucru pe care l-ai aştepta ar fi un glas ca o ploaie groasă de vară”, o descrie realizatorul interviului, Marius Constantinescu, pe artista care a studiat la Universitatea de Muzică din Viena și care și-a făcut debutul în rolul Paminei, în 2001, la Volksoper, din postura de soprană. Din 2005, Elisabeth Kulman a început să interpreteze repertoriul specific mezzo și alto, iar ca membră a Operei de Stat din Viena, ea a devenit o adevărată favorită a publicului. De-a lungul carierei, ea a interpretat roluri ca Fricka, Erda și Waltraute (Inelul Nibelungilor), Carmen, Mrs. Quickly (Falstaff), Brangäne (Tristan și Isolda), Begbick (Mahagonny), Orlofsky (The Bat), Orfeo (Gluck) și Marina (Boris Godunov).

„E dezinvoltă, stăpână pe rol şi îndrăgostită de ceea ce face”, adaugă Marius Constantinescu. Kulman a început, din 2010, să lucreze ca artisti independent, astfel că a ajuns să colaboreze cu marile instituții din Paris, Londra, Munchen, Tokyo, Salzburg sau Moscova; printre dirijorii cu care lucrează în mod constant îi enumerăm pe Zubin Mehta, Kirill Petrenko, Christian Thielemann, Marek Janowski sau Franz Welser-Möst.

O excepțională interpretă de lieduri, Kulman lucrează la propriile proiecte în care combină, într-un mod neconvențional, diferite genuri muzicale; a creat un program de Mussorgsky cu un cvartet de jazz şi reinterpretează piesele lui Mahler împreună cu „Amarcord Wien”. Ultimul ei program solo cuprinde o selecție de lucrări de la Carmen, până la Beatles.

Interviul – „construit pe arhitectura sincerităţii în care putem vorbi despre orice, atâta vreme cât o facem cu proprietate, respect şi sens” – este difuzat în această joi, 26 mai, de la ora 23:30, la TVR 2, TVR HD și online, pe TVR+.

***

Despre Interviurile Festivalului Enescu:

Valentina Băinţan, Claudia Spătărescu, Claudia Robu şi Marius Constantinescu încep o nouă serie de interviuri esenţiale cu cei mai importanţi muzicieni invitaţi ai ediţiei 2015 a Festivalului Internaţional George Enescu. Dirijori, instrumentişti, solisti vocali, de la Ion Marin la Vasily Petrenko, de la Anja Harteros la Elisabeth Leonskaya, de la Kristjan Jarvi la Valentina Naforniţă, în fiecare joi, de la 23:30, vin la întâlnirea cu telespectatorii TVR 2, TVR HD si TVR+.

 

 

20:00 Curajul unei mame

Film* Curajul unei mame (Model citizen-SUA, 2020)

Regia: Mark Gantt

Cu: Cassie Howarth, Shawn Pyfrom, Kevin Fonteyne

*Thriller. Amanda Archer, fotomodel şi mamă a unei fetiţe pe care o creşte singură, este răpită de doi indivizi implicaţi într-o reţea de trafic uman. Ţinută ostatică într-o cabină izolată, ea trebuie să-şi adune forţele şi curajul, pentru a încerca să se elibereze.

Redactor: Corina Feleagă

21:47 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Festivalul „Teatru sub lună” debutează cu... lună plină, în 20 iulie, în București

La acest sfârşit de săptămână, festivalul de artă „Teatru sub lună” îi aşteaptă cu surprize plăcute pe cei dornici să aleagă alternativa ...

De la Paris, cu dragoste... de sport

De la Paris, cu dragoste... de sport

publicat: vineri, 19 iulie 2024

De vineri, 19 iulie, o echipă de profesionişti ai Televiziunii Române se află la Paris, pentru a relata de la Jocurile Olimpice. În această vară, ...

Altina Voinea și obiceiul de a face bine

Altina Voinea și obiceiul de a face bine

publicat: luni, 15 iulie 2024

Marți, 16 iulie, ora 20.00, vă invităm să revedeți ediția emisiunii "Destine ca-n filme" dedicată unui om iubitor de bine, Altina Voinea, cea ...

 

#tvr2