loader
Foto

Galerie foto

Laura Fronoiu

„Televiziunea a fost, dintotdeauna, cel mai mare vis al meu, așadar o consider cea mai frumoasă meserie din lume... mă trezesc în fiecare zi cu gândul că trebuie să ajung la timp la întâlnirea cu telespectatorii ştirilor TVR, fără să ştiu ce surprize mă aşteaptă pe teren sau la pupitrul de prezentare.”

 

Telejurnalul TVR 2

"După aproape 11 ani pe micul ecran, sute de reportaje, campanii („Simfonia unui destin" dedicată salvării casei lui George Enescu din Mihăileşti sau „Comoara verde dintre blocuri" pentru Parcul Natural Văcăreşti), dar şi emisiuni ("Destinaţia Eurovision" sau "Ca-n Viaţă"), rămân fidelă ştirilor tv, un job cât o pasiune sau poate o pasiune cât un job. De la materialele şi live-urile făcute chiar acolo unde subiectele se întâmplă, pe teren, şi până la emoţiile din studio, meseria de "ştirist" mă ţine în priză permanent şi nu apuc să mă plictisesc niciodată.

De-a lungul anilor, munca m-a purtat pe aripile Eurovisionului la Viena, Kiev, Lisabona şi Tel Aviv, dar și la nunta regală desfăşurată la Windsor, în Marea Britanie. Am trăit şi bucuria de a fi corespondent special la unul dintre cele mai mari evenimente ale Televiziunii Române: Cerbul de Aur, ediţiile 2018 şi 2019, unde am avut ocazia să intervievez nume uriașe ale showbiz-ului internațional ca Nicole Scherzinger sau Emeli Sandé." (Laura Fronoiu)

„Telejurnal” orei 12:00 este prezentat de Laura Fronoiu de luni până vineri, la TVR 2.

 

 

10:30 Documentar 360°GEO

* Poveştile din Cimitirul Vesel (Roumanie les récits d’un cimetière , 2013) ) Redifuzare

*În localitatea Săpânţa din judeţul Maramureş se află Cimitirul Vesel, renumit pentru crucile viu colorate şi picturile naive reprezentând scene din viaţa şi ocupaţia persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanţe umoristice, persoanele respective.

Ineditul acestui cimitir este reprezentat de atitudinea diferită faţă de cea a culturii populare, în care moartea este considerată un eveniment trist. Fondatorul acestui cimitir este Stan Ioan Pătraş, care în anul 1935, la sugestia preotului greco-catolic Grigore Riţiu, a realizat partea verticală a crucilor ceva mai lată, cu loc pentru epitaf. Primul epitaf datează chiar din anul 1935, iar din anii 1960 încoace, întreg cimitirul a fost populat cu circa 800 astfel de cruci, sculptate din lemn de stejar, devenind un adevărat muzeu în aer liber.

Realizator: Vincent Froehly

Redactor: Delia Clonaru

11:30 Cap compas (R)

Producător: Elena Dinu

(Reluare)

 

#tvr2