loader
Foto

Scriitoarea britanică Sarah Dunant, în dialog cu Marius Constantinescu

Despre Italia, Renaştere şi bestseller-uri - vinerea aceasta, de la ora 17.00, la TVR 2 şi de la 21.00 la TVR HD.

 

Marius Constantinescu

Italia, Renastere si bestseller-uri. Sarah Dunant în dialog cu Marius Constantinescu

Tradusă în peste treizeci de ţări ale lumii, scriitoarea britanică Sarah Dunant este una dintre cele mai convingatoare şi importante voci ale genului unanim numit historical fiction.

Are sute de mii de volume vândute, cu un univers care cuprinde de la curtezanele mitice ale Veneţiei renascentiste la artiştii de legendă ai Florenţei veacului al XV-lea, de la viaţa mânăstirilor din Nordul Italiei, la crimele şi excesele familiei Borgia.

Lumea pe care Dunant o aşterne în faţa ochilor noştri este una dominată de manevre politice, desfrâu al simţurilor, somptuozitate vizuală, omnipotentă a bisericii şi triumf al artelor.

Dupa Salman Rushdie şi Amos Oz, Marius Constantinescu continuă seria marilor interviuri ale Televiziunii Române cu autori care dau tonul vieţii literare internaţionale.

Telespectatorii pot urmări o conversaţie relaxată despre vocaţia cuvintelor meşteşugite, despre drumul unei poveşti de la idee la cartea tiparită şi despre combustibilul oricarui act artistic: iubirea.

 

 

 

 

3:10 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători: Raluca Brumariu

(Reluare)

3:25 Familia Borgia (R)

Serial * Familia Borgia (The Borgias-SUA, Ungaria, Canada-2011-2013)

*ep.8

Cu: Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud, Joanne Whalley

*Dramă istorică.

*

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2