loader
Foto

Galerie foto

Orchestra Filarmonică „George Enescu”, la TVR 2 şi TVR HD

„Concertele Festivalului George Enescu” ne face deosebita plăcere de a revedea, în această săptămână, de luni până vineri, de la ora 13:00, Orchestra Filarmonică „George Enescu”.

 

Marius Constantinescu

Ştiaţi când a luat fiinţă Socitatea Filarmonică din România? Pentru cine nu cunoaşte, vă spunem noi că în anul 1868, când a avut loc şi primul concert, dat în cinstea unirii Principatelor Dunărene. Societatea a fost creeată în scopul cultivării gustului pentru muzica simfonică.

La 5 martie 1889 a avut loc primul concert simfonic al Orchestrei Filarmonicii din Bucureşti, în grandioasa sală a Ateneului Român, care din 1955 poartă numele lui George Enescu.

Orchestra Filarmonică „George Enescu”, dirijată de-a lungul anilor de muzicieni de excepţie, cum ar fi George Georgescu şi Constantin Silvestri, susţine în prezent 400 de concerte pe an. Trebuie spus că discografia Filarmonicii cuprinde înregistrări istorice, unele dintre ele aparţin lui George Enescu.

Marţi, 4 martie, de la ora 13:00, Orchestra Filarmonică „George Enescu”, dirijată de Rudolf Buchbinder, are în program: Ludwig van Beethoven - Concertul nr. 2 op. 19 în Si bemol major pentru pian şi orchestră; Ludwig van Beethoven - Concertul nr.4 op. 58 în Sol major pentru pian şi orchestră.

Miercuri, 5 martie, ascultăm Ludwig van Beethoven - Concertul nr.3 op. 37 în do minor pentru pian şi orchestră.

Programul de joi, 6 martie: Ludwig van Beethoven - Concertul nr.1 op. 15 în Do major pentru pian şi orchestră.

Orchestra Filarmonică „George Enescu” încheie seria de concerte din această săptămână, vineri, 7 martie, cu Ludwig van Beethoven - Concertul nr. 5 op.73 în Mi bemol major pentru pian şi orchestră; “Imperialul”.

***

De luni până vineri, „Concertele Festivalului George Enescu” se difuzează la TVR 2, de la ora 13:00, dar şi online, live şi înregistrat pe TVR+.

21:47 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)

23:50 Hudson şi Rex (R)

Serial * Hudson şi Rex (Hudson & Rex-Canada, 2019-2023)

*Episodul 69

Regia: Felipe Rodriguez, Alison Reid

Cu: John Reardon, Mayko Nguyen, Kevin Hanchard, Justin Kelly

*Serial poliţist, aventuri.

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Anca Radu, Gabriela Onea

(Reluare)
 
Festivalul „Teatru sub lună” debutează cu... lună plină, în 20 iulie, în București

La acest sfârşit de săptămână, festivalul de artă „Teatru sub lună” îi aşteaptă cu surprize plăcute pe cei dornici să aleagă alternativa ...

De la Paris, cu dragoste... de sport

De la Paris, cu dragoste... de sport

publicat: vineri, 19 iulie 2024

De vineri, 19 iulie, o echipă de profesionişti ai Televiziunii Române se află la Paris, pentru a relata de la Jocurile Olimpice. În această vară, ...

Altina Voinea și obiceiul de a face bine

Altina Voinea și obiceiul de a face bine

publicat: luni, 15 iulie 2024

Marți, 16 iulie, ora 20.00, vă invităm să revedeți ediția emisiunii "Destine ca-n filme" dedicată unui om iubitor de bine, Altina Voinea, cea ...

 

#tvr2