În curtea bunicilor
În curtea bunicilor
Cele mai bune lecţii le învăţăm prin joacă, alături de cei dragi. Iar când cei mici nu vă mai ascultă, mai bine îi aduceţi în Curtea Bunicilor, unde vor trece prin desenat, dansat sau lucru manual.

„Motivul pentru care bunicii şi nepoţii se înţeleg atât de bine e că au un duşman comun”, spunea autorul american Sam Levenson. Duşmanul diferă de la caz la caz, cert e că nepoţii gustă din viaţă, pentru prima oară, de la bunicii lor.  Ei sunt cei care au răbdarea, tâlcul şi experienţa de a transforma neastâmpărul lor în sete de cunoaştere.

Am înţeles acest lucru, iar la TVR 2, în fiecare duminică (ora 10:10) intrăm în Curtea bunicilor, unde dansăm, cântăm, învăţăm despre lumea oamenilor mari şi despre bucuriile oamenilor mici. Personajele permanente ale emisiunii -  Bunicul, Bunica, Mătuşa Mariana, nepotii acestora şi Madame Geamantan - vin cu provocări noi de fiecare dată.

De la desenat, împletit, până la îngrijit plante şi animale, copiii primesc veritabile lecţii de la personajele din curte, iar ca informaţiile să fie memorate mai uşor, ele vin la pachet cu dansuri şi jocuri.

În curtea acestora se produc momente artistice inedite şi întâmplări hazlii. Nu trebuie să rataţi nici concursul derulat pe pagina de Facebook a emisiunii, în urma căruia se pot câştiga premii-surpriză”, ne anunţă Luiza Fulea, producătoarea emisiunii.

Arhiva articole
Joi, 01 Mai
Duminică, 4 mai, de la ora 10.10, copiii au fost aşteptaţi „În curtea bunicilor” la o întâlnire cu personajele din povestea "Frumoasa şi Bestia".
Duminică, 16 martie, „În curtea bunicilor” a fost veselie mare
Vineri, 14 Martie
Cei mici au avut parte de distracţie în această duminică, la TVR 2, când, bunicul şi bunica i-au invitat în curtea lor pentru a cânta şi dansa.
 Moş Crăciun vine „În curtea bunicilor”
Miercuri, 18 Decembrie
Duminică, 22 decembrie, am organizat o veritabilă serbare, în aşteptarea Moşului.
„În curtea bunicilor” a venit iarna
Vineri, 13 Decembrie
Duminică, 15 decembrie, s-a dat startul jocurilor de iarnă. Bunicul şi Bunica le-au arătat copiilor cum pot profita de tot ce le oferă anotimpul rece.
Sărbătorim Ziua Naţională „În curtea bunicilor”
Joi, 28 Noiembrie
Duminică, 1 decembrie, de la ora 10:10, copiii Grupului „Muguri de anin” din Aninoasa ne-au învăţat cum se fac ţesăturile, dar şi cum se joacă româneşte.
1 Decembrie la Televiziunea Română
Joi, 28 Noiembrie
Program special de sărbătoare la TVR 1, TVR 2, TVR Internaţional, TVR HD şi online pe TVR+