loader
Foto

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 v-am oferit în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până la pop şi music-hall, cu artiști extrem de talentați.

 

Paul Surugiu - Fuego
Drag de România mea!

Astfel, prima echipă este formată din artiste iubite ale folclorului românesc, artiste care vin din zone diferite ale ţării. Le aplaudăm pe moldoveanca Daniela Condurache, pe mureşeanca Maria Butilă şi, desigur, pe munteanca Maria Cârneci.

(w882) Condurache

(w882) Butila

(w882) Carneci

Lor li se alătură trei solişti speciali, toti cu voci de aur – Marius Bălan, artist de musical al Secţiei de Revistă a Teatrului „Alexandru Davila" din Piteşti, Daniela Răduică de la Teatrul „Toma Caragiu" din Ploieşti şi Alexandra Crăescu, artistă de music-hall, personajul principal în piesa REBECCA, de la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian" din Bucureşti.

(w882) Raduica

(w882) Opereta

Avem și duete în premieră şi multe surprize cu ajutorul cărora veţi descoperi şase artiști capabili să facă față oricărei provocări.

(w882) Final

Paul Surugiu-Fuego ne-a pregătit și el daruri muzicale, alături de baletul condus de Florin Mariș și de trupa Supermarket.

„Cred că era nevoie, după aproape șase ani de existență a acestei emisiuni, de o schimbare. Și ne-am zis că ar fi interesant să-mi provoc invitații. Nu există mize și câștigători, poate doar pentru cei de acasă, care află lucruri noi, care se bucură să-i vadă pe artiștii preferați și în alte ipostaze, unii dintre ei nemaiavând ocazia până acum să arate că pot aborda și alte genuri sau că se pot juca pe mai multe plaje muzicale. Noi facem, din drag de România, divertisment decent, avem grijă la ceea ce se spune și se oferă publicului și încercăm să menținem calitatea care ne-a consacrat pe parcursul timpului și care ne-a adus aprecierea telespectatorilor.

(w500) Citat Fueg

Și mai avem o surpriză în acest sezon. În prima zi de Paşte, veți putea urmări​ la TVR 2, timp de patru ore, concertul folcloric „Drag de România noastră”, alături de Orchestra Fraţilor Advahov și de invitaţi de seamă din noua generaţie a folclorului românesc. Printre aceştia se află Nicoleta Voica, Iuliana Tudor, Andreea Haisan, Alexandru Brădăţan, Florin Boita, Ciprian Pop, Olguţa Berbec, Remus Novac, Marian Medregoniu, Paul Ananie, Oana Tomoiagă, Tudor Furdui Iancu, Alexandra Chira, Beatrice Băndoiu, Zorina Bălan, Gabriel Dumitru, Gabriel Nebunu, Mihaela Gurău şi Fetele din Botoșani! (Paul Surugiu Fuego)

***

Ne găsiți și pe Facebook și Instagram!

Foto: Ana Maria Halalai

Producătorul emisiunii: Codruța Prunariu

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

***

(w882) Toti

Program de difuzare:

TVR2 - duminică, 21 aprilie, ora 15.00; vineri, 26 aprilie, ora 21.45

TVR Internațional - sâmbătă, 27 aprilie, ora 21.00, ora României

TVR MOLDOVA - sâmbătă, 27 aprilie, ora 21.00, ora României

7:50 Documentar 360°GEO

* Georgia-din dragoste pentru vin (Géorgie, pour l’amour du vin, Franţa-Germania, 2009) Redifuzare

*În epoca sovietică, Georgia era considerată pivniţa cu vinuri a URSS-ului. După prăbuşirea comunismului, vinul a rămas unul dintre principalele produse pentru export ale ţării, până la declararea embargoului de către Moscova, ceea ce a dus la scăderea considerabilă a exportului.

Dar viile din Caucaz continuă să producă din plin şi Georgia caută noi pieţe de desfacere. Reportajul-documentar prezintă o regiune viticolă în plină transformare, prinsă între tradiţii milenare, moştenirea sovietică şi regulile moderne ale economiei de piaţă.

Realizatori: Pierre Goetschel, Irma Inaridze

Redactor: Adriana Vulpe

8:45 Teleshopping

 
„Mi-a fost dor de voi!

După un sezon cu provocări, confruntari între vedete, jocuri, întrebări şi dedicații muzicale, Paul Surugiu-Fuego ne invită duminică, 9 iunie, un ...

Familii muzicale şi emoţii puternice la

Duminică, de la ora 15.00, la TVR 2 vă aducem în dar o gală plină de emoţie, de vorbe de suflet, de momente speciale, dar și de dezvăluiri unice.

Păsările din România au rubrica lor, la „E vremea ta!” | VIDEO

„E vremea ta!” are o rubrică nouă, dedicată speciilor de păsări din România. În fiecare marţi, de la ora 18:50, vă invităm să ne urmăriţi pe TVR ...

 

#tvr2