loader
Foto

Ecranizarea din 2019 a romanului „Numele trandafirului", o miniserie italiană, sâmbăta pe TVR2 | VIDEO

Miniseria „Numele trandafirului" este difuzată în premieră, în patru părți, pe TVR2 și TVR+, începând din 6 aprilie. Sâmbăta de la ora 22.00, sunteți purtați în universul secolului al XIV-lea când se petrece acțiunea din romanul lui Umberto Eco.

 

În 1327, Papa Ioan al XXII-lea şi Ludovic IV de Bavaria sunt în război. Pe fondul conflictului deschis dintre Biserică şi puterea politică, călugărul franciscan William of Baskerville (John Turturro) şi tânărul novice Adso of Melk (Damian Hardung) sosesc la o abaţie benedictină izolată, din nordul Italiei, pentru a participa la o dezbatere importantă. Abatele îl roagă pe William, cunoscut drept o minte luminată, să cerceteze moartea misterioasă a unui tânăr călugăr. În scurt timp, incidentele tragice încep să se ţină lanţ, iar Inchiziţia intervine prin reprezentatul său, Bernard Gui (Rupert Everett), împiedicând căutarea adevărului.

(w882) Il nome de

Giacomo Battiato este aici regizor și scenarist, semnând adaptarea celebrului roman. Battiato este și scriitor, în 1996 a publicat primul din cele trei romane ale sale. Cariera lui înseamnă atât lungmetraje, cât și seriale de televiziune. Ultimul proiect al cineastului italian acum în vârstă de 80 de ani a fost miniseria Numele trandafirului.

Scriitorul, filosoful și semioticianul Umberto Eco (1932-2016) a publicat romanul în anul 1980. Este autor, între alte articole, studii și cercetări, al cărților Pendulul lui FoucaultBaudolino, Insula din ziua de ieri, Confesiunile unui tânăr romancier, Cimitirul din Praga etc.

Fiul său, Stefano, s-a aflat pe platourile de filmare ale serialului italian, ca regizor secund - la studiourile Cinecitta din Roma și în alte locuri alese de regizor, în Abruzzo, Perugia și Umbria.

(w882) Il nome de

Tot unui regizor european i-a revenit onoarea de a face prima ecranizare a romanului Numele trandafirului. În 1986, Jean-Jacques Annaud a realizat filmul care a primit trofee BAFTA, César, David di Donatello. În rolurile principale au jucat atunci Sean Connery și Christian Slater. De asemenea, mai multe televiziuni au ales realizarea de seriale după această carte – posturi tv din Marea Britanie, Franța, Norvegia sau Australia.

***

Numele trandafirului

Il nome della rosa – Italia, Germania, 2019

PREMIERĂ

(w882) Il nome de

Miniserie, dramă – adaptare a romanului omonim de Umberto Eco.

Produsă în opt episoade a câte 50-55 de minute, miniseria este difuzată pe TVR2 în patru părți. La ora difuzării, sâmbătă, ora 22.00, fiecare episod poate fi urmărit online pe TVR+.

Regia: Giacomo Battiato

Cu: John Turturro, Rupert Everett, Damian Hardung, Fabrizio Bentivoglio, Greta Scarano, Sebastian Koch, James Cosmo.

​***

Mai multe informații despre filmele și serialele programate la TVR puteți afla aici.

5:50 Ferma (R)

Nu mai aveţi loc la oraş? Încercaţi la ţară!...

Emisiune pentru actuali şi viitori tineri fermieri

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu

(Reluare)

6:40 Teleshopping

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", a fost acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2