loader
Foto

Universitaria

„Universitaria”, singura emisiune despre mediul academic din România, aduce, la TVR 2, informații despre programe, burse și proiecte europene. O puteți urmări lunea, de la ora 16.00.

 

Galerie foto

 

Despre învăţământul universitar aflăm în emisiunea „Universitaria” la TVR 2.

„Universitaria”, emisiunea difuzată în fiecare luni, de la ora 16:00, deschide tronsonul emisiunilor dedicate educaţiei. În prima ediție, din 25 martie, alături de Camelia Moise, prezentatoarea emisiunii, facem cunoștință cu Academia Forțelor Navale „Mircea cel Bătrân”, Constanţa, care își deschide porțile şi ne arată ce vor studia viitorii ofițeri de carieră, astfel încât să putem fi mândri de statutul nostru de ţară membră NATO.

În fiecare ediție telespectatorii vor fi informaţi despre programe, burse și proiecte europene de mobilitate, pentru că mulți dintre tinerii români vor să aibă experiență şi în învăţământul din străinătate.

Realizatoarea Camelia Moise îi invită pe studenți, masteranzi, doctoranzi, absolvenți de doctorate sau cadre universitare să vorbească despre cum se mișcă lucrurile în învățământul superior românesc.

„Când spunem „Universitaria”, ne referim la partea de mobilitate din cadrul învățământului universitar și ne propunem să îi întrebăm pe cei direct implicaţi care au fost experiențele academice pe care le-au avut atât în România, cât şi în alte țări, sau în alte universități și care lipsesc de la noi. „Universitaria” este singura emisiune de pe piața media despre mediul academic din România”, subliniază Camelia Moise.

20:00 Curajul unei mame

Film* Curajul unei mame (Model citizen-SUA, 2020)

Regia: Mark Gantt

Cu: Cassie Howarth, Shawn Pyfrom, Kevin Fonteyne

*Thriller. Amanda Archer, fotomodel şi mamă a unei fetiţe pe care o creşte singură, este răpită de doi indivizi implicaţi într-o reţea de trafic uman. Ţinută ostatică într-o cabină izolată, ea trebuie să-şi adune forţele şi curajul, pentru a încerca să se elibereze.

Redactor: Corina Feleagă

21:47 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)

ARHIVĂ ARTICOLE

„Educaţia la putere” şi „Universitaria”, emisiuni noi despre educaţie, la TVR 2

Ce se întâmplă în domeniul educației în România aflăm, din 17 octombrie, la TVR 2, în emisiunea „Educația la ...

 

#tvr2