loader

Memorialul Durerii

Început în 1991, „Memorialul Durerii” a prezentat, în timp, evenimentele petrecute o dată cu încheierea celui de al Doilea Război Mondial şi până la începutul anilor ’90. Urmăriţi emisiunea miercurea, ora 21:00, la TVR 2! Un nou sezon începând de miercuri, 25 octombrie!

 

Galerie foto

 

Din Suceava în Timiș, din Năsăud în Teleorman, ori din Vrancea în Arad, instalarea comunismului în spațiul rural românesc s-a făcut cu nedreptăți, cu violență, cu crime. Împotriva acestei invazii a răului, sate întregi s-au ridicat la luptă.

Această luptă s-a manifestat diferit, de la refuzul de a preda cotele, la fronde sau, ca gest extrem, înarmarea și retragerea în munți. În unele așezări aceste manifestări au avut un caracter general, în sensul în care mare parte din localitate se îndrepta împotriva noului regim. Rezistența la comunism apare în România încă înainte ca acesta să se fi instalat oficial, chiar de la intrarea trupelor sovietice pe teritoriul actual al României, în vara anului 1944. Acestor așezări din Bucovina le sunt dedicate primele două episoade ale seriei. Locuitorii din Vicov, Putna ori Voitinel s-au organizat în formațiuni de rezistență în fața tăvălugului sovietic ce a măturat zona încă din iulie 44. Câteva figuri legendare s-au evidențiat în aceste bătălii.

Nume ca Macoveiciuc, Cenușă ori Motrescu sunt și astăzi repere în comunele de la poalele Obcinei Mari. Ei sunt însă doar personajele principale ale unui întreg mecanism ce s-a coagulat în jurul lor în acea perioadă. Comunele din această zonă au parcurs anii terorii instalării comunismului în România plătind un important tribut de suferință. Urmașii celor ce au luptat au purtat crucea părinților lor, destinul fiindu-le veșnic retezat numei pentru vina de a fi fiii taților lor.

După instaurarea regimului comunist în România, mulți români au respins stalinizarea forţată a ţării. Fenomenul rezistenței s-a accentuat odată cu impunerea măsurilor de tip sovietic, dar şi cu epurările cu caracter politic şi social. Așa au apărut focare de rezistenţă anticomunistă în munţi. Foşti ofiţeri, studenţi, elevi, intelectuali, unii legionari, alţii fără orientare politică au început lupta deschisă cu noul regim.

Grupul Apostol, din zona Argeșului, Grupul Dobrogenilor și Grupul Arnota, care, în nordul Olteniei, au reprezentat mișcări de masă și în urma lor au rămas gropi comune, în care au fost aruncați eroii. Sute de țărani arestați și condamnați și doar troițe singuratice amintind de sacrificiul lor.

Documentele Securității menționează pentru primii zece ani de ocupație sovietică 1944-1954, un număr de 1196 de organizații și grupări subversive. Ceea ce nu se știe însă, este că încă există martori oculari care așteaptă să povestească ororile pe care le-au văzut. Printre aceștia și un martor care avea 15 ani în 1949 când a fost decimat ”cuibul de vulturi” de la Arnota. Cu lacrimi în ochi, el a mărturisit că ”ne așteaptă de mulți ani”. De aproape 30 de ani, de când a văzut primele episoade din Memorialul Durerii și a realizat câți partizani eroi au fost pe teritoriul României.

Miercurea, de la ora 21.00, la TVR 2! Găsiți emisiunea și pe TVR+.

***

Redactor: Doina Teodoru

Realizator: Lucia Hossu Longin
Producător: Alexandru Munteanu

***

Este singurul proiect de televiziune care oferă una dintre cele mai complexe şi documentate imagini asupra regimului comunist din România. Serialul „Memorialul durerii”, realizat de Lucia Hossu Longin, a creionat cel mai dureros capitol din istoria recentă şi reprezintă în continuare unul dintre cele mai puternice demersuri jurnalistice.

Început în 1991, „Memorialul durerii” a prezentat, de-a lungul timpului, evenimentele petrecute o dată cu încheierea celui de al Doilea Război Mondial şi până la începutul anilor ’90. Din 2008, serialul a început o serie nouă, unde au fost remontate o parte dintre primele episoade şi, în acelaşi timp, au fost difuzate şi subiecte noi, printre care seria dedicată torţionarilor – Seria Neagră – cât şi Memorialul Bucureştilor, unde s-au prezentat demolările prin care a trecut capitala.

Toamna anului 2013 a adus, pe TVR 2, Seria Neagră, o colecţie de interviuri cu torţionarii care au condus închisori, centre de reeducare sau lagăre de exterminare. Biografiile lor complete sunt acum faţă în faţă cu cei care le-au fost victime.

De-a lungul interviurilor am regăsit mărturiile sumbre ale unor oameni care, în primii ani de după 1989, nu au simţit culpa, remuşcarea sau căinţa faţă de ordinele sângeroase pe care le-au executat. Au apărut Alexandru Nicolski, autorul criminalului experiment de reeducare de la Piteşti, pe Liviu Borcea, comandantul coloniilor de muncă de la Capu Midia, despre care profesorul Ion Jovin spunea: „Nu ştiu dacă i se poate aplica acestui om calificativul de om. Eu mai degrabă l-aş numi bestie!!”.

E adevărat că după interviul cu Alexandru Nicolschi am fost, literalmente, şocată. De ce? Mi se părea înfiorător ca un om ajuns la vârsta de optzeci de ani, obligat să-şi rememoreze trecutul (trecut în care intra şi barbaria de la Piteşti), să nu aibă nicio tresărire de conştiinţă. Dimpotrivă. Aveam sentimentul, atât eu cât şi operatorul Doru Alexandru Spătaru, că din sertarul biroului va scoate un pistol şi va pune capăt, în stilul anilor ’50, acestui interviu. De altfel acest birou era împânzit cu fotografii ale generalului sovietic la trageri....”, povesteşte Lucia Hossu Longin.

Unul dintre cele mai mari merite ale Luciei Hossu este şi această dorinţă de a-i prinde în viaţă pe care care au influenţat acest „malaxor al sufletelor”. A avut ultimele mărturii ale torţionarilor Alexandru Nicolski sau Gheorghe Crăciun, a prins ultimele confesiuni ale lui Petre Ţuţea şi a fost primul om care, prin materialele sale, a deschis ochii a milioane de români, prezentându-le ororile care s-au petrecut în închisorile din ţară, la Sighet sau Piteşti. "Lucia Hossu a fost primul om, care a intrat în multe locuri. Ea a deschis porţile de la Sighet", povesteşte Alexandru Munteanu, producătorul emisiunii, membru al echipei Memorialului încă din 1993.

Serialul a făcut cunoscut curajul Elisabetei Rizea, numind-o „Viteaza din Nucşoara”, a dedicat numeroase episoade rezistenţei din munţi, aducându-l la suprafaţă pe bătrânul Ogoranu, a arătat sacrificiile inumane cu care s-au construit marile „realizări” ale socialismului, prezentând lagărele de la Balta Brăilei, Baia Sprie sau Canal.

"Memorialul Durerii" a rămas în memoria colectivă a poporului român, iar după 20 de ani de la difuzarea primelor episoade, el este mai mult decât un brand al TVR, e un simbol al luptei pentru păstrarea vie a memoriei româneşti.

11:00 D’ale lu’ Mitică (R)

Scenariu: Cristian Vlad

Reporter: Marian Marin

Producător: Liliana Vlad

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

ARHIVĂ ARTICOLE

Memorialul durerii – Așezări care s-au opus comunismului

"Memorialul durerii" a revenit în grila de toamnă cu o nouă serie de episoade în premieră. Luni, de la ora 21:00, ...

Episod de excepție: „Ion I.C. Brătianu - Un constructor al României Mari”

Luni, 20 iunie, de la ora 21.00, echipa „Memorialul Durerii” a readus în atenția telespectatorilor TVR2 un personaj ...

O nouă pagină în „Memorialul Durerii”: „Așezări care s-au opus comunismului”

Lucia Hossu Longin a revenit luni, 6 decembrie, de la ora 22:00, la TVR 2, cu un nou sezon al seriei despre eroii ...

Ediţie specială: „Memorialul Durerii” - 30 de ani

Ediţie specială: „Memorialul Durerii” - 30 de ani

publicat: miercuri, 08 septembrie 2021

TVR2 v-a invitat pe 13 septembrie, de la ora 20:00, la o ediție dedicată împlinirii a 30 de ani de la primul episod ...

„Istoria Bravilor”: Asaltul și represiunea

„Istoria Bravilor”: Asaltul și represiunea

publicat: luni, 11 ianuarie 2021

Luni, la TVR 2, de la ora 22.00, Lucia Hossu-Longin v-a invitat să urmăriți istorii marcante despre rezistența ...

Figuri legendare ale rezistenței: Grupul lui Gheorghe Pașca de pe Valea Izei

În fiecare zi de luni, la TVR 2, de la ora 22.00, realizatoarea Lucia Hossu-Longin vă invită să urmăriți la ...

Figuri legendare ale rezistenței: Grupul Arnota

Figuri legendare ale rezistenței: Grupul Arnota

publicat: luni, 09 noiembrie 2020

În fiecare zi de luni, la TVR 2, de la ora 22.00, realizatoarea Lucia Hossu-Longin vă invită să urmăriți la ...

Figuri legendare ale rezistenței: Părintele Gheorghe Calciu

”Memorialul Durerii” a pregătit noi episoade pentru această toamnă, în seria ”Istoria bravilor”. Luni, 26 ...

Memorialul durerii – Figuri legendare ale rezistenței: Generalul Rădescu

”Memorialul Durerii” vine cu o serie în premieră - ”Istoria bravilor”. În fiecare zi de luni, de la ora 22.00, ...

In Memoriam Paul Goma, la TVR

In Memoriam Paul Goma, la TVR

publicat: vineri, 27 martie 2020

Televiziunea Română regretă dispariţia marelui scriitor și disident Paul Goma şi îi aduce un respectuos omagiu ...

“Reeducarea de la Piteşti. Drama unei generaţii” - din seria

Lucia Hossu Longin a revenit la TVR 2 și TVR2 HD sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 18:00, cu o serie nouă, ...

Octavian Goga - Poetul pătimirii naționale

Sâmbătă 12 mai, de la ora 14.00, "Memorialul Durerii - O generație care ne-a dat o țară” aduce în atenţia ...

În anul CENTENARULUI: Memorialul Durerii, de luni până sâmbătă la TVR 2

Memorialul Durerii a debutat sâmbătă, 17 martie, sub genericul „O generație care ne-a dat o țară”, iar de luni până ...

Povestea patriotului Ioan Ciordaș, la Memorialul Durerii

Sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 14.00, „Oameni mari care au făcut România Mare” a prezentat telespectatorilor TVR ...

Ilie Lazăr - cel mai tânăr delegat la Marea Unire, la Memorialul durerii

Sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 14.00, seria nouă „Oamenii mari care au făcut România Mare” dezvăluie ...

O nouă filă în „Memorialul durerii”

O nouă filă în „Memorialul durerii”

publicat: vineri, 27 octombrie 2017

Sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 14.00, telespectatorii TVR 2 au cunoscut o personalitate de prim plan a generației ...

 „Oamenii mari care au făcut România Mare”, nouă filă în „Memorialul durerii”

Consacrată unei generații eroice, care a făurit și cârmuit România modernă, seria „Oamenii mari care au făcut ...

Memorialul durerii: „Băiatul care a îngrozit Securitatea”

Sâmbătă, 15 octombrie, la TVR 2 continuă seria „Revolta elevilor”, iar de la ora 16:00, descoperim povestea lui ...

 „Curaj, Români!”, povestea liceenilor anticomunişti

Memorialul Durerii continuă seria dedicată elevilor care s-au împotrivit regimului , iar în această sâmbătă, 8 ...

De pe băncile liceului, împotriva lui Ceauşescu

De pe băncile liceului, împotriva lui Ceauşescu

publicat: joi, 29 septembrie 2016

Sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 16:00, la TVR 2 şi TVR+ l-am cunoscut pe Cristian Duţescu, elevul din clasa a ...

Seria „Torţionarii” se încheie cu Alexandru Vişinescu

Seria „Torţionarii” se încheie cu Alexandru Vişinescu

publicat: miercuri, 07 septembrie 2016

Sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 16:00, la TVR 2 urmăriţi ultimul episod al seriei „Torţionarii”, care este ...

Memorialul Durerii: 25 de ani de la prima difuzare

Memorialul Durerii: 25 de ani de la prima difuzare

publicat: marţi, 23 august 2016

Sâmbătă, 27 august, am urmărit la TVR 2 o ediţie aniversară, în care am discutat despre istoria şi impactul ...

Gheorghe Crăciun, cazangiul torţionar al Aiudului

Gheorghe Crăciun, cazangiul torţionar al Aiudului

publicat: marţi, 02 august 2016

Sâmbătă, 6 august, ați putut urmări episodul cinci al seriei „Torţionarii" - „Memorialul durerii", în care este ...

„Hruba dracilor”: Zoltan Szabo, comandantul lagărului de la Baia Sprie

Sâmbătă, 30 iulie, ați urmărit episodul al 4-lea din seria „Torţionarii” – „Memorialul durerii”, în care este ...

Vasile Ciolpan, comandantul cu trei clase primare

Vasile Ciolpan, comandantul cu trei clase primare

publicat: marţi, 19 iulie 2016

„Memorialul durerii” a adus în această sâmbătă, 23 iulie, un nou episod din seria Torţionarii, în care l-am ...

Liviu Borcea şi Lagărul morţii

Liviu Borcea şi Lagărul morţii

publicat: luni, 11 iulie 2016

Sâmbătă, 16 iulie, la „Memorialul Durerii” continuă seria „Torţionarii”, unde ați aflat povestea lui Liviu Borcea, ...

Memorialul Durerii: Alexandru Nicolschi, iniţiatorul infernului

Sâmbătă, 9 iulie, ați putut revedea seria „Torţionarii” - realizată de Lucia Hossu Longin pentru „Memorialul ...

„Poveşti de iubire în infern”: Toma Arnăuțoiu și Maria Plop

Memorialul Durerii continuă noua serie dedicată poveştilor de iubire, iar în această sâmbătă, 14 mai, de la ora ...

Un nou episod  din seria „Poveşti de iubire în infern”

Memorialul Durerii continuă noua serie dedicată poveştilor de iubire, iar în această sâmbătă, 7 mai, de la ora ...

Martori şi martiri ai persecuţiei religioase: „Rugul aprins”

Sâmbătă, 30 aprilie, ați urmărit un documentar de colecţie realizat de „Memorialul durerii”, dedicat victimelor ...

Poveşti de iubire în infern: Valentina Gafencu şi Ioan Ianolide

Sâmbătă, 23 aprilie, „Memorialul durerii” a continuat noua serie dedicată poveştilor de iubire, iar în această ...

„Povești de iubire în infern”: Eugenia Comănici și Gheorghe Hașu

Sâmbătă, 9 aprilie, ați putut urmări un nou episod Memorialul durerii, în care am descoperit povestea de dragoste a ...

Povești de iubire în infern: Arlette și Corneliu Coposu

Din această sâmbătă, 2 aprilie, „Memorialul durerii”  a început noua serie de documentare „poveşti de iubire în ...

„Dosare clasate-răni nevindecate”: Cazul Valentin Motorga

„Memorialul durerii” a prezentat în această sâmbătă o nouă dramă provocată de haosul şi teoriile conspiraţioniste ...

Memorialul durerii: „Robirea nu trebuie să se facă cu voința noastră”

Sâmbătă, 20 februarie, serialul „Memorialul durerii” prezintă cazul generalului Rădescu şi al ultimului guvern ...

Primăvara creştină: povestea părintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa

La Memorialul Durerii ați putut revedea documentarul „Mesagii de iubire”, dedicat părintelui Calciu-Dumitreasca, ...

Memorialul durerii: preotul Gheorghe Coman şi puterea credinţei

În seria de documentare „Primăvara creştină”, echipa Memorialului difuzează sâmbătă, 6 februarie, un material de ...

Un episcop martir: Anton Durcovici

Un episcop martir: Anton Durcovici

publicat: marţi, 26 ianuarie 2016

Sâmbătă, 30 ianuarie, de la ora 16:00, ați putut urmări la TVR 2 şi pe TVR+ documentarul realizat de „Memorialul ...

„Memorialul Durerii” spune povestea Marinei Chirca, eroina din Nucşoara

În cadrul seriei „O istorie a bravilor”, emisiunea „Memorial durerii” a prezentat povestea femeii care, timp de ...

O istorie a bravilor: Ultimul „Tatăl Nostru”

O istorie a bravilor: Ultimul „Tatăl Nostru”

publicat: vineri, 16 octombrie 2015

În ultimul episod dedicat Rezistenţei armate din Munţii Făgăraş, „Memorialul durerii” prezintă procesul celor au ...

Victoria Hașu Trâmbițaș, sora partizanilor făgărăşeni

Sâmbătă, 10 octombrie, la TVR 2 ați putut urmări un nou episod din seria „O istorie a bravilor”, în care a fost ...

Memorialul Durerii: Ultimii luptători din grupul Gavrilă

Memorialul Durerii: Ultimii luptători din grupul Gavrilă

publicat: marţi, 29 septembrie 2015

Sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 16:00, ați putut urmări episodul 15 din seria dedicată luptătorilor anticomunişti. ...

Memorialul Durerii prezintă povestea fraţilor partizani Andrei şi Gheorghe Haşu

Seria „O istorie a bravilor” continuă în această sâmbătă, 26 septembrie, cu un nou documentar despre luptătorii ...

„Memorialul durerii” aduce al 13-lea episod din seria „O istorie a bravilor”

Sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 16:00, ați urmărit la TVR 2 povestea a  „doi fraţi dintr-o tulpină” din ...

Memorialul Durerii prezintă povestea grupului Silviu Socol

Seria „O istorie a bravilor” continuă în această sâmbătă cu prezentarea luptătorilor anticomunişti din munţii ...

„O istorie a bravilor”: Grupul învăţătorului Ion Pridon

Memorialul Durerii continuă seria dedicată luptătorilor anticomunişti, iar sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 16:00, ...

Vasile Motrescu, ultimul partizan al Bucovinei

Vasile Motrescu, ultimul partizan al Bucovinei

publicat: joi, 27 august 2015

Sâmbătă, 29 august, seria „O istorie a bravilor” ne-a prezentat cazul lui Vasile Motrescu, luptătorul anticomunist, ...

O istorie a bravilor: Grupul Macoveiciuc

O istorie a bravilor: Grupul Macoveiciuc

publicat: joi, 20 august 2015

Emisiunea „Memorialul Durerii” continuă seria dedicată partizanilor anticomunişti, iar sâmbătă, 22 august, ...

Memorialul durerii: „Veneau ruşii ca greii pământului”

Echipa Memorialului continuă seria „O istorie a bravilor” -  dedicată luptătorilor anticomunişti din munţi, iar în ...

„Memorialul durerii” prezintă grupul de rezistenţă din masivul Vlădeasa

Echipa Memorialului continuă seria „O istorie a bravilor” -  dedicată luptătorilor anticomunişti din munţi, iar în ...

„Memorialul Durerii” îi prezintă  pe luptătorii anticomunişti din Bârseşti

Echipa Memorialului continuă seria „O istorie a bravilor” -  dedicată luptători anticomunişti din munţi, iar în ...

O istorie a bravilor: Grupul lui Ion Paragină

O istorie a bravilor: Grupul lui Ion Paragină

publicat: joi, 16 iulie 2015

„Memorialul durerii” continuă seria dedicată luptători anticomunişti din munţi, iar în această sâmbătă, 18 iulie, ...

„Memorialul durerii” prezintă povestea Grupului din Vârciorova

În cadrul noii serii „O istorie a bravilor”, echipa „Memorialul durerii” vă prezintă grupurile de rezistenţă din ...

Memorialul durerii: O istorie a bravilor. Grupul din Teregova

Sâmbătă, 27 iunie,  se transmite un nou episod din "Memorialul durerii": o istorie a bravilor luptători din Carpaţi ...

Noua serie „Memorialul durerii” prezintă povestea grupului Spiru Blănaru

În această vară, echipa „Memorialul durerii” va prezenta istoria luptătorilor din munţi, care au continuat să pună ...

Povestea confiscării palatelor regale, la „Memorialul Durerii”

TVR 2 continuă noua serie a Memorialului – „Îmbogăţirea”, iar în această sâmbătă, de la ora 16:00, aflaţi povestea ...

Ioan Suciu, Episcopul tinerilor

Ioan Suciu, Episcopul tinerilor

publicat: miercuri, 01 aprilie 2015

Sâmbătă, 4 aprilie, „Memorialul Durerii” v-a prezentat un documentar despre unul dintre cei mai mari oratori ai ...

„Gulliver în Ţara minciunilor” şi povestea generalului Ion Eremia

„Memorialul durerii” continuă seria „Generalii martiri” cu povestea generalului Ion Eremia, cunoscut drept ...

„Memorialul Durerii” continuă sâmbătă cu episodul „Biblie de ostaş”

Echipa emisiunii continuă seria „Generalii martiri”, iar pe 14 martie, de la ora 16:00 aţi putut urmări povestea ...

Comandorul Tudor Greceanu şi destinul unui erou de război

„Memorialul durerii” continuă seria „Generalii martiri”, iar pe 7 martie a prezentat cazul aviatorului Tudor ...

„De la Vorkuta la Salcia”, un nou episod din seria „Memorialul Durerii”

La TVR 2 continuă noua serie „Generalii martiri” realizată de echipa Memorialului, iar sâmbătă, de la ora 16:00, ...

„Memorialul durerii” prezintă cazul generalului Constantin Cernat

A luptat în ambele războaie mondiale, iar meritele sale au fost recunoscute de Casa Regală, Spania, Franţa sau ...

„Memorialul durerii” revine cu o nouă serie de documentare: „Generalii martiri”

Sâmbătă, 14 februarie, cunoscutul serial a revenit la TVR 2 cu noi documentare dedicate conducătorilor Armatei ...

Doina Cornea, „conştiinţa pierdută a României”

Doina Cornea, „conştiinţa pierdută a României”

publicat: luni, 29 septembrie 2014

Memorialul Durerii continuă seria „Femei în rezistenţa românească”, iar pe 4 octombrie a difuzat povestea Doinei ...

„Memorialul Durerii” continuă seria „Femei în rezistența românească”

Joi, la TVR 2, aţi putut viziona un nou episod din seria dedicată femeilor care şi-au riscat viaţa, pentru a lupta ...

Femei în rezistenţa românească: Ioana Hudiţă Berindei şi Iuliana Preduţ

Memorialul Durerii continuă seria „Femei în rezistenţa românească”, iar în această sâmbătă, de la ora 16:00, a ...

Povestea Aniţei Nandriş din Bucovina

Povestea Aniţei Nandriş din Bucovina

publicat: miercuri, 20 august 2014

„Memorialul Durerii” continuă seria „Femei în rezistenţa românească”, iar în această sâmbătă, la TVR 2 ați putut ...

Elisabeta Rizea, „viteaza din Nucşoara”

Elisabeta Rizea, „viteaza din Nucşoara”

publicat: joi, 07 august 2014

Sâmbătă, de la ora 16:00, „Memorialul Durerii” a prezentat povestea Elisabetei Rizea, unul dintre cele mai ...

Femei în rezistența românească: Maria Cenușă

Sâmbătă, Memorialul Durerii a prezentat povestea Mariei Cenuşă,  una dintre primele femei din rezistenţa ...

Primăvara creștină: Nicolae Bordașiu, un erou al Bisericii ortodoxe

„Memorialul Durerii” a prezentat, în această sâmbătă, drama lui Nicolae Bordaşiu, preot ortodox, arestat încă din ...

Primăvara creștină -

Primăvara creștină - "Mesagii de iubire”

publicat: joi, 26 iunie 2014

În ediţia din 28 iunie, emisiunea Memorialul durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală vi l-a prezentat, de ...

Memorialul Durerii - Primăvara creştină, sâmbătă, la TVR 2

Sâmbătă, 7 iunie, de la ora 16.00, ați putut urmări o nouă ediţie a emisiunii Memorialul Durerii - o istorie care ...

Memorialul Durerii: Primăvara creştină - Suferință, har și poezie

Sâmbătă, 10 mai, la TVR 2, de la ora 16.00, Lucia Hossu Longin ne-a propus un nou episod emoţionant din Memorialul ...

Memorialul Durerii prezintă episodul „Revolta elevilor”

Pe 11 ianuarie,  TVR 2 a difuzat  un documentar dedicat elevilor care au avut curajul să înfrunte şi să se ...

 „Memorialul  durerii” continuă seria „Pieţele Revoluţiei”

Sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 16:00, a fost difuzată partea a III-a: „Piaţa Universităţii din Bucureşti”.

Închisorile României comuniste (II)

Închisorile României comuniste (II)

publicat: joi, 19 decembrie 2013

Timp de opt episoade, „Memorialul Durerii” v-a arătat torţionarii responsabili de moartea celor care au avut ...

Închisorile României comuniste

Închisorile României comuniste

publicat: joi, 12 decembrie 2013

Timp de opt episoade, „Memorialul Durerii” v-a arătat torţionarii responsabili de moartea celor care au avut ...

Memorialul durerii: „Un anchetator care n-a bătut, n-a anchetat”

Sâmbătă, 23 noiembrie, „Memorialul Durerii” l-a prezentat  pe Marian Pîrvulescu, anchetatorul acuzat de moartea ...

Torţionarul care a executat oameni şi conştiinţe

Torţionarul care a executat oameni şi conştiinţe

publicat: vineri, 08 noiembrie 2013

Gheorghe Crăciun, de profesie cazangiu, a fost subiectul episodului 5 din seria Torționarii - “Memorialul Durerii”, ...

Lucia Hossu Longin continuă seria Torţionarii cu episodul „Hruba dracilor”

Episodul patru al ciclului Torţionarii a fost despre Zoltan Szabo, locotenent major de securitate comandantul ...

Vasile Ciolpan, comandantul cu trei clase primare, exterminatorul de elite

Lucia Hossu Longin a adus în ultima ediţie a “Memorialului Durerii” singurul interviu acordat de torţionarul ...

Lucia Hossu Longin prezintă un alt torţionar sinistru: Liviu Borcea

La “Memorialul Durerii” de sâmbătă, 19 octombrie, ați aflat povestea unui sinistru personaj, care a condus ...

În ciclul „Memorialul durerii”, Lucia Hossu Longin aduce seria „Torţionarii”

În fiecare sâmbătă, la TVR 2

 

#tvr2