loader
Foto

Educația la putere

Despre tot ce se întâmplă în domeniul educației în România aflăm, la TVR 2, în emisiunea „Educația la putere”, o dezbatere dedicată atât celor interesați, cât şi celor implicaţi în sistem. TVR înlesneşte accesul la informare şi educare şi oferă telespectatorilor programe despre problemele importante pentru societatea românească.

 

Galerie foto

 

De marţi până vineri, de la ora 16:00, realizatoarea Monica Ghiurco va analiza sistemul educaţional românesc alături de invitați cu experiență în domeniu, din toate grupurile influenţate de sistemul de învătământ. Alături de echipa sa, Monica Ghiurco speră ca „Educația la putere” și dezbaterile care au loc în studioul TVR să devină o platformă de discuție pentru principalele probleme din educație, cu subiecte actuale, de la accesul la învăţământ, abandon, bulliyng, droguri, relație elev-profesor, parenting sau parenting exagerat, până la cea mai mare problemă, rezistența la educație. Nu vor fi uitate nici problemele din învăţământul vocaţional, care vor fi aduse în discuţie în fiecare vineri.

„Îmi propun să învingem rezistenţa la educaţie ce se manifestă în societatea noastră de azi. E o realitate absolut regretabilă, în faţa căreia trebuie să găsim argumentele convingătoare împreună cu specialiştii, dar şi cu publicul. Iar ca să reuşim, va trebui să vorbim cu onestitate despre probleme şi soluţii, despre valori autentice, dar şi despre oportunităţile pe care le conferă cunoaşterea. Şi să fim perseverenţi, iar echipa acestei emisiuni are toate calităţile necesare să aducem publicul de partea noastră pentru că vom vorbi despre lucrurile care ne preocupă pe toţi, pe care dacă nu le rezolvăm, vom avea parte de un viitor pe măsură.

Pentru mine e o mare şi onorabilă provocare profesională, practic intrăm în linie dreaptă într-un demers amplu, generos, despre lucruri ce într-adevăr contează. Iar reacţiile pe care le-am iscat în demersuri jurnalistice similare aici, la TVR 2, îmi conferă convingerea că proiectul Educaţia la putere va fi unul de succes. Şi extrem de util pentru noi toţi, pentru o societate mai bună”, spune Monica Ghiurco, realizatoare a emisiunii „Educaţia la putere”.

În fiecare zi de marţi, telespectatorii TVR 2 sunt invitaţi să vizioneze un serial documentar pe teme de educaţie, producător Alexandru Munteanu, însoţit de o dezbatere. Primul episod este dedicat „Nevoii de școală”, pentru că nici o societate nu poate progresa fără o instituție a școlii bine consolidată. Printre alte teme se mai numără „Între tradiție și postmodernitate”, o incursiune în istoria sistemului de învățământ românesc, de la școlile lui Spiru Haret la nesfârșitele reforme contemporane.

„Ne dorim ca emisiunea să devină o platformă de discuție, atât pentru cei implicați în domeniul educației, cât şi pentru public. Ne dorim să sprijinim proiectele, inițiativele constructive şi să arătăm punctele vulnerabile. Dar cel mai important, ne dorim să arătăm că Educaţia înseamnă civilizație”, a spus Aimee D`Albon, producător al emisiunii „Educaţia la putere”.

***

Prima ediție a emisiunii a fost difuzată marți, 17 octombrie, ora 16.00.

18:00 Ora de Stiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători: Raluca Brumariu

ARHIVĂ ARTICOLE

Alegem o carieră militară? Dezbatere în emisiunea „Educația la putere”, la TVR 2

Invitații Monicăi Ghiurco în emisiunea-dezbatere de la ora 16:00 au fost Nicolae Ciucã, Presedintele Senatului, ...

„Educaţia la putere” şi „Universitaria”, emisiuni noi despre educaţie, la TVR 2

Ce se întâmplă în domeniul educației în România aflăm, din 17 octombrie, la TVR 2, în emisiunea „Educația la ...