loader
Foto

Educația la putere

Despre tot ce se întâmplă în domeniul educației în România aflăm, la TVR 2, în emisiunea „Educația la putere”, o dezbatere dedicată atât celor interesați, cât şi celor implicaţi în sistem. TVR înlesneşte accesul la informare şi educare şi oferă telespectatorilor programe despre problemele importante pentru societatea românească.

 

Galerie foto

 

Emisiunea „Educația la putere” revine cu ediții în premieră, de luni până joi, la TVR 2 și online pe TVR+, începând din 25 martie. Ora de difuzare a emisiunii în cel de-al doilea sezon este 22.00 și fiecare ediție poate fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00.

Realizatoarea Monica Ghiurco și echipa ei vă invită să urmăriți analize și dezbateri având ca subiect educația, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învățământ și, implicit, ale societății, cu oameni dedicați școlii și educației, profesori, părinți și elevi. Din noul sezon, dezbaterile și interviurile din cadrul emisiunii „Educația la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toți cei implicați, direct sau indirect, în procesul de educație: profesori, elevi, familie, societate civilă și autorități.

„Începem în forță noul sezon al emisiunii „Educația la putere” și punem din nou în centrul atenției provocările și nevoile actuale reale ale sistemului educațional românesc. Seară de seară, în fiecare emisiune vom analiza aspecte dintre cele mai diverse din realitatea românească imediată, ce țin de pregătirea noastră pentru viitor, fie că este vorba despre dificultățile cu care se confruntă profesorii și elevii sau despre statisticile îngrijorătoare care ne plasează mult prea departe de ce ar trebui să fim.

Bineînțeles că vom vorbi și despre lipsa de eficiență a reformelor și despre lipsa de viziune. Iar la extrema cealaltă, vom prefigura impactul tehnologiilor și al inteligenței artificiale asupra propriului nostru viitor, căutând calea cea mai potrivită pentru a ne apropia de valorificarea superioară a potențialului pe care îl avem, dar pe care, în mare măsură, îl pierdem sau îl irosim.

Vă invităm să ne fiți parteneri și să ne urmăriți în fiecare seară la ora 22.00 pe TVR 2”, spune Monica Ghiurco, realizator.

Alături de echipa sa, Monica Ghiurco speră ca „Educația la putere” și dezbaterile care au loc în studioul TVR să fie o platformă de discuție pentru principalele probleme din educație, cu subiecte actuale, de la accesul la învăţământ, abandon, bulliyng, droguri, relație elev-profesor, parenting sau parenting exagerat, până la cea mai mare problemă, rezistența la educație. Nu vor fi uitate nici problemele din învăţământul vocaţional

„Îmi propun să învingem rezistenţa la educaţie ce se manifestă în societatea noastră de azi. E o realitate absolut regretabilă, în faţa căreia trebuie să găsim argumentele convingătoare împreună cu specialiştii, dar şi cu publicul. Iar ca să reuşim, va trebui să vorbim cu onestitate despre probleme şi soluţii, despre valori autentice, dar şi despre oportunităţile pe care le conferă cunoaşterea. Şi să fim perseverenţi, iar echipa acestei emisiuni are toate calităţile necesare să aducem publicul de partea noastră pentru că vom vorbi despre lucrurile care ne preocupă pe toţi, pe care dacă nu le rezolvăm, vom avea parte de un viitor pe măsură.

Pentru mine e o mare şi onorabilă provocare profesională, practic intrăm în linie dreaptă într-un demers amplu, generos, despre lucruri ce într-adevăr contează. Iar reacţiile pe care le-am iscat în demersuri jurnalistice similare aici, la TVR 2, îmi conferă convingerea că proiectul Educaţia la putere va fi unul de succes. Şi extrem de util pentru noi toţi, pentru o societate mai bună”, a precizat Monica Ghiurco, realizatoare a emisiunii „Educaţia la putere” la începutul sezonului trecut.

***

Moderatorul dezbaterii şi gazda emisiunii: Monica Ghiurco

Regizor: Vitalie Lupaşcu

Director de imagine: George Negrilă.

Echipa: Sorina Soare, Liliana Cazacu, Antoanela De Cecco, Monica Colceriu, Cristina Spiru. Producător: Aimee d'Albon.

 

15:00 Rivalii

Sezon Nou

* Tema:CUM E MAI BINE : SĂ VORBEȘTI SAU SĂ TACI?

Invitati: Matei Stanculescu, Adrian Cuculis, dr. Monica Pop, prof. Dumitru Bortun, Adrian Paunescu

Momentele artisitice sunt sustinute de Adrian Paunescu, Scarlet Aura, Silviu Biris, Dan Helciug

Producator: Marina Almasan,

Organizator productie: Laurentiu Baciu

Colaboratori: Costin Teodorescu si Raluca Tudor

Prezentatori: Marina Almasan si Dan Helciug

Jurnalisti: Andreea Baciu, Adrian Banuta

Realizatori: Marina Almasan, Mirela Vasile

Regizor artistic: Dan Manoliu

Coproducator: Astra dell Arte

17:00 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

*O istorie care nu se învată la scoală Redifuzare

*Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reusit să-si păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reuneste figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti

* Primăvara creștină

Un episcop martir: Anton Durcovici

Anton Durcovici a fost un episcop romano-catolic al diecezei de Iași în anii 1948-1949. Perioada a una de confruntare deschisă cu regimul comunist, iar episcopul Durcovici și-a făcut pe deplin datoria. A fost arestat în iunie 1949 și a murit la Sighet, în 10 decembrie 1951. A fost beatificat la data de 17 mai 2014 la Iași.

Un film de Lucia Hossu Longin

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

ARHIVĂ ARTICOLE

Alegem o carieră militară? Dezbatere în emisiunea „Educația la putere”, la TVR 2

Invitații Monicăi Ghiurco în emisiunea-dezbatere de la ora 16:00 au fost Nicolae Ciucã, Presedintele Senatului, ...

„Educaţia la putere” şi „Universitaria”, emisiuni noi despre educaţie, la TVR 2

Ce se întâmplă în domeniul educației în România aflăm, din 17 octombrie, la TVR 2, în emisiunea „Educația la ...

 

#tvr2