loader

România în bucate

De luni până vineri, de la ora 16:30, descoperiți secretele bucătăriei tradiționale din fiecare regiune a României, la TVR 2! Edițiile emisiunii sunt realizate de studiourile regionale ale TVR pentru TVR 2. Nu ratați o emisiune savuroasă, ce vă va inspira cu rețete culinare dintre cele mai speciale!

 

 

Un nou sezon al emisiunii „România …în bucate”, din 14 octombrie 2024. De luni până vineri, la ora 16:30, telespectatorii TVR 2 vor călători prin țară, dar şi prin Republica Moldova, pentru a descoperi locuri pitorești, oameni frumoși și, nu în ultimul rând, secretele unor mâncăruri savuroase.

Luni ne întâlnim cu Timișoara la “Sarea în Bucate”, marți cu Craiova la “Țăst Show”, miercuri cu Târgu Mureș la “Cooking Show”, joi cu Iași la “Descriptio Moldaviae”, vineri cu Moldova la “Gătim românește” și la Cluj mergem „Cu tigaia-n spate”.

Filmările sunt făcute în bucătării private sau la iarbă verde, la stână, în gospodării, pe malul apei, în bucătării de pensiuni. Invitaţii prezintă retete deosebite, dar care să nu fie dificil de realizat de către cei din faţa micilor ecrane.

Pe parcursul emisiunii, se poartă discuții despre rolul condimentelor, aflăm povești, diverse istorioare amuzante legate de bucătărie şi arta culinară.

Emisiune este disponibilă și online, pe TVR + şi pe canalul oficial de YouTube al TVR.

***

Producător: Cristina Petrina Murgu

 

10:30 Documentar 360°GEO

* Poveştile din Cimitirul Vesel (Roumanie les récits d’un cimetière , 2013) ) Redifuzare

*În localitatea Săpânţa din judeţul Maramureş se află Cimitirul Vesel, renumit pentru crucile viu colorate şi picturile naive reprezentând scene din viaţa şi ocupaţia persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanţe umoristice, persoanele respective.

Ineditul acestui cimitir este reprezentat de atitudinea diferită faţă de cea a culturii populare, în care moartea este considerată un eveniment trist. Fondatorul acestui cimitir este Stan Ioan Pătraş, care în anul 1935, la sugestia preotului greco-catolic Grigore Riţiu, a realizat partea verticală a crucilor ceva mai lată, cu loc pentru epitaf. Primul epitaf datează chiar din anul 1935, iar din anii 1960 încoace, întreg cimitirul a fost populat cu circa 800 astfel de cruci, sculptate din lemn de stejar, devenind un adevărat muzeu în aer liber.

Realizator: Vincent Froehly

Redactor: Delia Clonaru

11:30 Cap compas (R)

Producător: Elena Dinu

(Reluare)

ARHIVĂ ARTICOLE

România în bucate: Zeamă de mânzat cu leurdă | VIDEO

Ediția emisiunii „România în bucate”, realizată de colegii de la TVR Craiova, difuzată marți, 16 iulie, la TVR2.

România în bucate: Plăcintă cu brânză şi bograci ca la Tormac | VIDEO

În Pusta Banatului s-au stabilit foarte multe comunități de diferite etnii: maghiari, germani, sârbi, bulgari. De ...

România în bucate: Lucskos - ciorbă de varză dulce cu afumătură - rețetă secuiască | VIDEO

Ediția emisiunii „România în bucate”, realizată de colegii de la TVR Târgu Mureș, difuzată miercuri, 26 iunie ora ...

 

#tvr2