
„România în bucate” este o emisiune culinară care ne învață rețete noi, dar și vechi preparate româneşti.
Edițiile emisiunii sunt realizate de studiourile regionale ale TVR pentru TVR 2.
Luni, la TVR Timișoara, ne întâlnim cu Ioan T. Mihai, zis și uica Mihai.
Prin priceperea de bucătar şi darul de povestitor în grai bănăţean al lui uica Mihai, "Sarea în bucate" este o reţetă de televiziune, de succes, care a depăşit graniţele Banatului, fiind un produs media difuzat în întreaga Românie pe postul național de televiziune, dar şi în Ucraina, Serbia şi Ungaria, prin posturile publice regionale, pentru comunităţile de români.
*Emisiunea "Sarea în bucate" a fost distinsă cu premiul special al juriului la Festivalul Internaţional al Programelor de Televiziune şi Radio pentru Minorităţi, Ujgorod, Ucraina 2009 cu episodul „Ţiganii de mătase”.
Marți, surprizele în bucate de la TVR Craiova sunt aduse de Doru Ciolacu.
Lucrează în presă din 1994. Genul jurnalistic preferat al prezentatorului TVR Craiova este reportajul.
„Îmi plac reportajele surprinse în teren şi nu cele cosmetizate”, mărturiseşte Doru despre munca lui. În prezent, el moderează emisiunile „Regiunea în obiectiv”, „România în bucate „ și „În familie”.
Miercuri ne întâlnim cu Costin Miron și Bogdan Moraru, gazdele de la TVR Târgu Mureș.
Bucătari amatori, apreciați de familii și de prieteni.
Costin Miron, realizator al emisiunilor „Istoria Necunoscută” și „România în bucate”.
Bogdan Moraru, editor imagine și ilustrator muzical dezvăluie în fiecare săptămână rețete inedite.
Joi servim masa la TVR Iași cu Raluca Aftene Chirilă.
Raluca Aftene s-a alăturat echipei TVR Iaşi în 2007 - “Când unii oameni pornesc spre birou, eu pornesc spre o poveste, cu echipa alături”.
Este realizatorul seriei de documentare de călătorie „Descriptio Moldaviae”.
Vineri poposim la TVR Cluj cu Dan Mihai Păvăloiu.
Este jurnalist senior şi prezentator de emisiuni. A fost timp de 12 ani regizor de emisie, iar în ultimii 11 ani a realizat şi prezentat emisiunea "Natură şi Aventură", cea mai longevivă producţie românească de televiziune dedicată călătoriilor, naturii şi ecologiei.
„Cu tigaia-n spate” se numește seria de reportaje realizată de TVR Cluj pentru „România în Bucate”.
***
Producător: Cristina Petrina Murgu, jurnalist Cătălin Blebea
Edițiile emisiunii „România în bucate” sunt disponibile online pe TVR+.