loader

Istorii de bun gust

Nou sezon al emisiunii de antropologie culinară difuzată pe TVR2 în fiecare joi, ora 21.00, începând din 26 octombrie. Antropologia culinară vorbeşte despre mâncare ca despre o poveste. Hrana este mai mult decât o sursă de energie pentru supravieţuire fizică, iar prin împărtășirea experiențelor culinare se deschid drumuri spre cunoaștere și cultură.

 

Galerie foto

 

În fiecare joi, de la ora 21:00, realizatoarea Camelia Moise ne invită să descoperim un „alt fel de gătit”, cu rețete culinare inedite, dar şi cu istorii spectaculoase.

În prima ediţie a celui de-al treilea sezon „Istorii de bun gust” a fost făcută o incursiune în Dolj, unde telespectatorii TVR 2 au aflat cum se prepară o tradiţională mâncarea haiducească şi istoria unei biserici metoc de pe vremea domnitorului Constantin Brâncoveanu.

Printre destinațiile celui de-al treilea sezon „Istorii de bun gust” se mai numără Târgovişte, unde se află vila generalului Constantin Sănătescu. Veți putea descoperi secretul mâncării cu usturoi şi al cărnii la garniţă. Și tot aici se va pregăti ciorbă de burtă, un preparat moștenit de la turci. Smântâna, usturoiul și oasele de vită îi dau însă un gust atât de bun încât ciorba de burtă poate fi considerată deja un preparat tradițional românesc.

Va fi oglidită și o competiție hipică, pe Hipodromul Ploieşti. Doamna Marghiloman va dezvălui secretul celebrei rețete a cafelei Marghilomana. Va fi făcută cercetare de teren în comuna Râșov, din județul Prahova.

Emisiunea este disponibilă și pe TVR+. Poate fi urmărită și pe TVR Cultural.

***

Realizator: Camelia Moise

Producător: Aziza Bodea Micu

4:10 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători: Raluca Brumariu

(Reluare)

4:25 Insula lui Barbă-Neagră (R)

Serial * Insula lui Barbă-Neagră (Crossbones-SUA, 2014)

*Ep.2

Cu: John Malkovich, Richard Coyle, Claire Foy

*Serial acţiune/Aventuri.

*

Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

(Reluare)

ARHIVĂ ARTICOLE

Secretul “marghilomanei”, reţeta tradiţională a celebrei cafele la „Istorii de bun gust” | VIDEO

„O marghilomană bine făcută este o cafea cu o savoare fără margini”, spunea Irina Vlăduca-Marghiloman, singura ...

Secretele cerceilor buciumănești și drojdie făcută în casă, la „Istorii de bun gust” | VIDEO

Poate părea o surpriză, dar „Istoriile de bun gust” se găsesc chiar şi într-un muzeu tehnic. Joi, 7 decembrie, de ...

“Istorii de bun gust”, cu poveşti emoţionante ale românilor de pe meleaguri americane

În apropierea Zilei Naţionale a României, Camelia Moise ne propune la „Istorii de bun gust”, joi, 30 noiembrie, de ...

„Îndrăgostiții din Giurgiu”, un mesaj de acum 6000 de ani

Dacă ar fi să rămână un obiect după noi, pe care locuitorii de peste 6000 de ani să-l dezgroape și să înțeleagă ...

Amintiri cu parizer și un conac în ruine, la „Istorii de bun gust” | VIDEO

Ați fost vreodată la o cercetare de teren? Antropologii culturali folosesc cercetările de teren pentru studiu. Joi, ...

La „Istorii de bun gust”, despre pâine în toate formele ei | VIDEO

Camelia Moise, realizatoarea emisiunii de antropologie culinară „Istorii de bun gust”, difuzată pe TVR 2, ne-a ...

La „Istorii de bun gust”, povestea ciorbei de burtă preparată lângă Turnul Chindiei | VIDEO

Mâncarea înseamnă energie, sănătate, dar şi o interesantă plimbare prin istorie la Târgoviște, a spus realizatoarea ...

În culisele spionajului din vremea lui Constantin Brâncoveanu. Sezon nou „Istorii de bun gust”, la TVR 2

Emisiunea de antropologie culinară „Istorii de bun gust”, difuzată pe TVR 2, a revenit din 26 octombrie cu cel ...

La „Istorii de bun gust”, „Marele templu de dincolo” al Iuliei Hasdeu, între adevăr şi legendă

Noua ediție a „Istoriilor de bun gust”, difuzată joi, 8 iunie, de la ora 21.00, ne-a invitat la TVR 2 să pătrundem ...

Ediție specială „Istorii de bun gust” alături de un veteran în vârstă de 108 ani

Emisiunea „Istorii de bun gust” de joi, 25 mai, de la ora 21.00, la TVR 2, a pregătit o ediţie specială pentru ...

O plimbare melancolică prin Cimitirul Bellu şi semnificaţia prescurilor, la „Istorii de bun gust”

Duminică, 14 mai, de la ora 12.00, TVR Cultural a difuzat o nouă ediție a emisiunii „Istorii de bun gust”. ...

Dragoste interzisă în Ţara Moţilor şi un balcon celebru, la „Istorii de bun gust”

Dacă povestea balconului din Verona, în care s-au iubit Romeo şi Julieta, a fascinat oamenii de sute de ani, să ...

Ce găseai în pachetul de masă al minerului, la „Istorii de bun gust”

O nouă ediție a „Istoriilor de bun gust”, difuzată joi, 27 aprilie, de la ora 21.00, ne-a invitat la TVR 2 să ...

„Ce se întâmplă într-o ceașcă de cafea?”, ediție aromată a „Istoriilor de bun gust”

A devenit o obișnuință să începem o zi frumoasă cu o cafea bună și nu întâmplător joi, 30 martie, de la ora 21.00, ...

Aroma cafelei şi viața lui Păstorel Teodoreanu, printre noile „Istorii de bun gust”

De la „Istorii de bun gust”, emisiunea de antropologie culinară difuzată pe TVR 2 şi TVR Cultural, am aflat că ...

Bucătăria satului în perioada interbelică la “Istorii de bun gust”

“În sat, oamenii au trăit aşa cum au apucat, frumos şi cinstit. Averea lor a fost pământul şi credinţa în ...

Povestea unei răzbunări şi după moarte, la “Istorii de bun gust”

Cum ne pregătim pentru Postul Crăciunului, dar şi o istorie cutremurătoare pusă la cale de Elena Ceauşescu am aflat ...

Secrete culinare ale comunităţii rome la ”Istorii de bun gust”

Ce înseamnă preparatele “Rânza” sau “Şah Hai Mas”, dar şi alte tradiţii din cultura romilor ați aflat la “Istorii ...

Mâncărurile pe care Brâncuşi le servea oaspeţilor de seamă din Paris

Dincolo de dimensiunea artei sale, Brâncuşi a arătat lumii obiceiurile noastre şi a dus la Paris mâncărurile ...

“Istorii de bun gust”. Ce pun pe masă oamenii pădurii?

“Istorii de bun gust”. Ce pun pe masă oamenii pădurii?

publicat: miercuri, 26 octombrie 2022

Mâncarea înseamnă viaţă, sănătate, poveste, dar şi artă am aflat din noua ediţie “Istorii de bun gust” de joi, 27 ...

Mâncare ritualică la

Mâncare ritualică la "Istorii de bun gust": Coliva

publicat: joi, 20 octombrie 2022

Din grâu se face pâinea, colacul, dar şi coliva, ca parte a ritualului de înmormântare, subiect abordat pe 20 ...

Scoicile din Marea Neagră, vedete la „Istorii de bun gust”

În fiecare joi, de la ora 22:00, la TVR 2 suntem invitaţi să descoperim „alt fel de gătit”, cu rețete culinare ...

„Istorii de bun gust” şi „Turnul Summitului”

Preparatul românesc care a încântat, la Summitul UE de la Sibiu, în 2019, pe cei mai exigenţi demnitari ai lumii ...

 

#tvr2