Nou sezon al emisiunii de antropologie culinară difuzată pe TVR2 în fiecare joi, ora 21.00, începând din 26 octombrie. Antropologia culinară vorbeşte despre mâncare ca despre o poveste. Hrana este mai mult decât o sursă de energie pentru supravieţuire fizică, iar prin împărtășirea experiențelor culinare se deschid drumuri spre cunoaștere și cultură.
În fiecare joi, de la ora 21:00, realizatoarea Camelia Moise ne invită să descoperim un „alt fel de gătit”, cu rețete culinare inedite, dar şi cu istorii spectaculoase.
În prima ediţie a celui de-al treilea sezon „Istorii de bun gust” a fost făcută o incursiune în Dolj, unde telespectatorii TVR 2 au aflat cum se prepară o tradiţională mâncarea haiducească şi istoria unei biserici metoc de pe vremea domnitorului Constantin Brâncoveanu.
Printre destinațiile celui de-al treilea sezon „Istorii de bun gust” se mai numără Târgovişte, unde se află vila generalului Constantin Sănătescu. Veți putea descoperi secretul mâncării cu usturoi şi al cărnii la garniţă. Și tot aici se va pregăti ciorbă de burtă, un preparat moștenit de la turci. Smântâna, usturoiul și oasele de vită îi dau însă un gust atât de bun încât ciorba de burtă poate fi considerată deja un preparat tradițional românesc.
Va fi oglidită și o competiție hipică, pe Hipodromul Ploieşti. Doamna Marghiloman va dezvălui secretul celebrei rețete a cafelei Marghilomana. Va fi făcută cercetare de teren în comuna Râșov, din județul Prahova.
Emisiunea este disponibilă și pe TVR+. Poate fi urmărită și pe TVR Cultural.
***
Realizator: Camelia Moise
Producător: Aziza Bodea Micu