loader
Foto

Kalimera

Emisiunea își propune să găsească și să le ofere telespectatorilor poveștile membrilor comunității elene semnificative pentru cultura românească. Urmăriţi luni, ora 13:00, la TVR2, emisiunea bilunară cu poveștile oamenilor care au păstrat tradițiile și meșteșugurile.

 

Galerie foto

 

Partenerul Secţiei Alte Minorităţi în realizarea acestei emisiuni este Uniunea Elenă din România. Aceasta este o organizaţie cu profil etnic, cultural şi educaţional, fondată pe 28 decembrie 1989, și care reuneşte comunităţile elene de pe teritoriul României, cetăţeni români de origine greacă, dar şi filoeleni, având peste 10. 000 de membri.

Kalimera vă invită, de două ori pe lună, luni, de la ora 13:00 (alternativ cu emisiunea Identități), să aflați mai multe despre evenimentele importante ale acestei comunități: Olimpiada Internaţională a Elenismului, Ziua Limbii Elene, Festivalul interetnic Alfabetul Convieţuirii, Festivalul Elenismului din România, Ziua Naţională a Greciei – 25 martie, Ziua Marelui Nu – 28 octombrie.

Realizator: Roxana Amzăr Gheorghe

Producător: Cătălin Badea

***

Emisiunea este disponibilă și pe TVR+.

10:00 Mic dejun cu un campion

Redifuzare

* Invitat: Cassian Maria Spiridon -poet, eseist, critic literar, jurnalist de presă scrisă şi televiziune şi, de 30 de ani, director al revistei ’’Convorbiri literare’’ Filiala Iaşi, membru al Uniunii Scriitorilor din România (din 2009 este şi preşedinte al Filialei Iaşi) ’’Poezia este emoţie pură. Este singura noastră şansă de a ne vedea sufletul’’. Cassian Maria Spiridon a ales să fie un om onest, discret, eficient, dedicat vocaţiei sale de intelectual. Anul viitor se împlinesc 30 de ani de când a fost ales în unanimitate ca director al revistei ’’Convorbiri literare’’ de la Iaşi. O publicaţie de renume care poate intimida prin notorietate, la care au publicat cei mai importanţi scriitori şi critici literari din istoria României. Tocmai de aceea, asumatea acestui rol, nu l-a speriat pe Cassian Maria Spiridon (din latinescul cassios, însemnând ’’neînfricatul’’) ci, dimpotrivă, i-a insuflat nu doar un cult al responsabilităţii dar şi al continuităţii. Volumele de poezie scrise de Cassian Maria Spiridon sunt traduse în peste 20 de limbi. În cariera sa a primit peste 25 de premii, diplome, distincţii şi brevete relevante printre care amintim doar Premiul ’’Mihai Eminescu’’ acordat de Academia Română, două premii ale Uniunii Scriitorilor pentru Eseu, Premiul Internaţional de Poezie acordat în 2018 în cadrul Festivalului de Poezie Li Bai-Du Fu de la Tianshui/China şi Ordinul ’’Meritul Cultural’’ în grad de ofiţer, acordat în 2004 de preşedinţia României. Petrecem împreună o dimineaţă sub semnul celei mai elevate forme de frumuseţe: Poezia. Rostiri, mărturisiri, recitări şi... bucuria împărtăşită de Cassian Maria Spiridon în compania Danielei Zeca Buzura, cu toţi prietenii noştri fideli care, suntem convinşi, nu vor fi dezamăgiţi. Ca de obicei, sâmbătă dimineaţă la 10:00, la TVR2 şi duminică, de la aceeaşi oră, la TVRCultural.

Producător: Ileana Ploscaru Panait

Moderator: Daniela Zeca Buzura

11:00 D’ale lu’ Mitică (R)

Scenariu: Cristian Vlad

Reporter: Marian Marin

Producător: Liliana Vlad

(Reluare)

 

#tvr2