loader
Foto

Actriţa Maria Ploae - la „Credinţă şi celebritate”

Sâmbătă, de la 11:30, Aziza Micu - gazda emisiunii - a vorbit cu Maria Ploae despre apropierea actriţei de religie, spiritualitate şi realizările artistice care au marcat-o.

 

Credinţă şi celebritate

Ediţia este disponibilă pe TVR+.

„Credinţă şi celebritate”, noua emisiune de la TVR 2, îşi propune să arate că religia şi credinţa nu sunt incompatibile cu celebritatea sau cu viaţa în lumina reflectoarelor. Astfel, în fiecare săptămână, alături de moderatoarea Aziza Micu, în platou vine câte o personalitate care arată că acest lucru este posibil.

În cea de-a doua ediţie, emisiunea a avut-o invitată pe actriţa Maria Ploae. Născută în 1951, Maria a absolvit UNATC în 1975, la clasa profesorilor Octavian Cotescu și Ovidiu Schumacher. A început să apară pe marile ecrane încâ din studenţie, cu roluri în Fraţii Jderi (1974) şi Un comisar acuză (1974). Un an mai târziu, după absolvirea facultăţii, joacă alături de Florin Piersic în Pintea (1976) şi Dumbrava Minunată.

„Maria Ploae este o actriţă binecunoscută şi apreciată de către public. Mai puţin cunoscută, însă, este apropierea sa de Dumnezeu şi interesul din ce în ce mai mare pentru proiectele care au o latură spirituală.  În aceasta ediţie a emisiunii «Credinţă şi celebritate», Maria ne vorbeşte, cu sensibilitatea-i caracteristică, despre modul în care s-a reîntors la biserică, despre rădăcinile credinţei sale precum şi despre realizarile artistice care au marcat-o”, spune Aziza Micu, producătoarea şi gazda emisiunii de pe TVR 2.

De-a lungul anilor se remarcă prin rolurile din Faimosul paparazzo (1999), Vox Maris (1995), Binecuvântată fii închisoare (2002), iar tot în 2002 este decorată cu Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Cavaler, alături de alţi actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

Photo Credit: http://www.mariaploae.com

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

8:00 Opera comică pentru copii

Sezon Nou

*Opera copiilor

Producător: Valentina Băinţan

8:55 FILLER

* Ecce via

Producător: Dinu Elena

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

 

#tvr2