loader
Foto

Cum rămânem oameni, într-o lume atât de... inteligentă? Răspunsuri - vineri, la „Forţa ideilor”

De la roboți care răspund la întrebări, până la AI care creează lecții personalizate, viitorul sună... smart! Provocarea ar putea fi adaptarea la nou, păstrându-ne, în acelaşi timp, umanitatea. Vineri, 13 decembrie, de la ora 17.00, la TVR 2

 

La TVR 2, continuă seria de ediţii speciale dedicate evenimentului „Dare to Learn!” („Îndrăzneşte să înveţi!”) – locul unde educația întâlnește inteligența artificială. Anca Mazilu şi Codruţ Pînzaru ne invită să urmărim cum tehnologia de mâine transformă învățarea de astăzi. Pentru că educația nu e doar ce învățăm, ci cum transformăm! Un episod al emisiunii „Forţa ideilor” plin de idei fresh, insight-uri captivante și, desigur, un strop de umor, se vede vineri, 13 decembrie, de la ora 17.00, la TVR 2.

Cami Anderson: „Dacă vrem să schimbăm lumea, poate că tot ce trebuie să facem e să începem cu o clasă, o idee și multă determinare.”

Lider vizionar în educație și, probabil, singura persoană care poate face reforma școlară să pară o aventură palpitantă, Cami Anderson și-a dedicat cariera transformării în educație. Cami a petrecut mai bine de 30 de ani luptând cu sisteme și politici învechite pentru a impulsiona schimbarea. În acești ani, și-a asumat roluri diverse, de la profesor, la director executiv și la administrator de sistem.

Specialista intervievată de Codruţ Pînzaru la „Forţa ideilor” este ea însăşi o adevărată lecție despre curaj, creativitate și puterea de a provoca sistemele vechi. Ea spune că educația de mâine nu înseamnă doar tehnologii noi, ci și abordări care pun elevul în centru, cu empatie și inovație.

(w882) Codrut Pin

Peter Senge: „Când vom distruge iluzia că lumea este creată din forţe fără nicio legătură între ele, vom putea începe să construim organizaţii care învaţă.

Expert în management și autor al conceptului de învățare organizațională, Peter Senge este autorul mai multor metode şi bestseller-uri despre cum putem construi sisteme care învață și evoluează continuu. El a demonstrat în ultimele decenii cum gândirea sistemică poate redefini viitorul.

Înainte de a deveni cunoscut ca expert în învățare organizațională, Peter Senge a fost un mare pasionat de jocuri de echipă. Îi place să compare organizațiile cu echipele de sport – pentru a câștiga, trebuie să înveți să joci împreună, nu doar să te concentrezi pe performanța individuală. Un concept simplu, dar extrem de puternic pentru succesul oricărei echipe!

(w882) Anca Mazil

„Deci, dacă vrem să creăm o lume mai echilibrată și inovativă, trebuie să învățăm să vedem legăturile între oameni, idei și sisteme. Poate că educația de mâine nu este despre ce știm, ci despre cum învățăm împreună și ne adaptăm constant la schimbare. Urmăriţi noua ediţie a emisiunii Forţa ideilor, veţi vedea că viitorul educației e plin de surprize, iar noi abia am început să descoperim ce putem face cu el!”, ne îndeamnă realizatoarea Anca Mazilu.

Învățarea nu se oprește niciodată, iar ideile mari vin din locurile cele mai neașteptate. Despre aceasta aflăm mai multe vineri, 13 decembrie, de la 17.00, în ediţia a treia a celei mai recente emisiuni de la TVR 2, „Forţa ideilor”.

Emisiunea este realizată de jurnaliştii Anca Mazilu şi Codruţ Pînzaru, sub coordonarea producătoarei Mihaela Crăciun.

9:00 Ferma

*Anul 25 *Editia 1200

Nu mai aveti loc la oras ? Încercati la tară !

Emisiune pentru actuali si viitori tineri fermieri.

*UNDEVA ÎN ROMÂNIA ,, Bob cu bob... se umple sacul “

Terenurile agricole din jurul Caracalului sunt cultivate cu grâu șsi rapită, soia, floarea soarelui si porumb. Fermierii olteni folosesc tehnologii adaptate zonei, de la cultivare până la fertilizare, protectia plantelor si la recoltare. Cooperativa agricolă BOBUL DE ROMANAȚI administrează peste 600 ha. Ea functionează din aprilie 2018 șsi a reusit să detină utilaje agricole, silozuri cu laboratorul aferent, un cântar auto șsi o hală pentru adăpostirea utilajelor dar si o moară de furaje de 2 t/ h cu stocarea șsi extrudarea cerealelor, cu sectie de ambalare în saci de 5 șsi 25 kg. Se produc aici nutreturi combinate din grâu, orz, orzoaică, ovăz, floarea soarelui alături de lucernă, paie si fân balotat. Elvis este sufletul Cooperativei șsi a început afacerile din 2005 cu o măcelărie-afacere de familie. Cu ajutorul fondurilor europene a construit pe locul unui siloz de cereale dezafectat, o fabrică de mezeluri, care produce din martie 2020. Are depozite frigorifice, camere de transare cu linii de productie automatizate moderne având un potential de 10 t/zi.Aici se produc mezeluri proaspete șsi afumate, după retete vechi , consacrate , cu calitate Premium, folosind toate ingredientele de la carne, condimente, membrane, toate verificate în laboratorul propriu. Se supraveghează șsi controlează toată productia si transportul cu masini frigorifice către magazinele de desfacere pe care le detine. Din cauza pestei porcine este nevoit să folosească si carne din import doar refrigerată. Îsi doreste construirea unei ferme de suine șsi a unui abator.

Participă: Marius Elvis Cazacu-fermier si manager fabrică de mezeluri, Caracal-Olt

ing. Viorel Pecoiu-specilist

*E BINE DE ȘSTIUT-Se apropie Sărbătorile de iarnă..pregătirile sunt în toi.

Un producător român, moldovean din zona Iasului, promovează de peste 30 de ani, gustul autentic al produselor noastre....amintiri gustative....din copilărie.Si exportul lor se bazează pe preparatele traditionale, etnice, țtărănesti-șsorici expandat, tochitură, cârnati cu usturoi din ferma proprie, scărită la ceaun si chiscă. Materia primă, carnea de porc, este produsă în ferma proprie ZooSab, sacrificată in abatorul propriu aflat la 3 km de fabrica de mezeluri si adusă cu camioanele frigorifice proprii.Când este nevoie se poate prelua carne de la fermierii din zonă, parteneri verificati, carne de vită, oaie, curcan si pui pentru unele specialităti. Fabrica are standarde ridicate de igienă si de productie. In cele 5 ferme ale Complexului lucrează 450 de angajati, peste 150 în fabrică, restul în ferma de suine, în brutărie, în vânzări, în cele 30 de mici magazine si în productia de preparate tip Gospodina. Productia este de peste 10.000 t / an, cu peste 100 de sortimente proaspete, fierte si afumate, crud-uscate si semipreparate. ,,Bunul gust nu se discută, din bun gust se naste produsul la noi.....,,

Participă: Marcel Iacob-antreprenor si manager Companie-Răchiteni-Iasi

ec. Edward Iacob-director de operatiuni

ec. Mirela Iacob-director de marketing

Emanuel Iacob-specialist IT

Costica Dascalu-ing.zootehnist

Dr.vet Neculai Trinca-consultant

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

10:00 Pescar hoinar

Sezon Nou

Prezintă: Ştefan Stoica şi Iulia Popescu

Producător şi realizator: Ligia Baboş

 
Caperele siciliene, savoarea Mediteranei

Caperele siciliene, savoarea Mediteranei

publicat: joi, 12 decembrie 2024

Caperul, una dintre cele mai vechi plante cultivate în bazinul Mediteranei, este foarte răspândit în sudul Italiei.

Cum rămânem oameni, într-o lume atât de... inteligentă? Răspunsuri - vineri, la „Forţa ideilor”

De la roboți care răspund la întrebări, până la AI care creează lecții personalizate, viitorul sună... smart! Provocarea ar putea fi adaptarea la ...

Stere Gulea:

Invitatul Danielei Zeca Buzura la "Mic Dejun cu un Campion" este Stere Gulea – regizor, scenarist, producător de film, profesor şi publicist. ...

 

#tvr2