loader
Foto

Galerie foto

Noi subiecte în premieră la Documentarele 360° GEO

În fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 19.00, la TVR 2

 

În intervalul 7 - 11 aprilie, seria Documentarelor 360° GEO continuă cu noi subiecte fascinante despre lumea care ne înconjoară:

Astfel, luni ne plimbăm prin Grădina din Java. La Jakarta, în Indonezia, un cuplu de vindecători îi tratează pe săraci cu plante din grădina lor. Dealurile din împrejurimile oraşului Bogor reprezintă Grădina Raiului pentru Indonezia – o zonă renumită pentru grădinile sale luxuriante. Aici, oamenii practică o medicină milenară pe bază de plante numită jamu.

Marţi, aflăm cum arată oraşul Ierusalim în zori. Zona veche a Ierusalimului este alcătuită din patru cartiere: evreiesc, armean, creştin şi musulman. Cartierul evreiesc este bogat şi curat. Cel armean pare puţin dărăpănat. Cartierul musulman este suprapopulat şi plin de viaţă, iar cel creştin este invadat zilnic de turişti.Totuşi, ele au ceva în comun: produc zilnic o cantitate uriaşă de deşeuri pe care trebuie să le adune gunoieri de toate confesiunile.

Miercuri, vizităm Toscana – Carierele de marmură. În nord-vestul Toscanei, munţii Apenini adăpostesc cele mai bogate rezerve de marmură din lume. Apreciată pentru culoarea sa albă şi puritatea sa excepţionale, marmura de Carrara este exploatată din timpul Romei antice.

Joi, aflăm cum arată Atacama – viaţa în pustiu. O dată pe an, la începutul lunii septembrie, pe străzile satului Ayquina din nordul statului Chile este sărbătorită Fecioara din Guadalupa, ocrotitoarea deşertului Atacama. Acesta este un eveniment foarte important pentru locuitorii indigeni ca şi pentru cei care au părăsit regiunea în căutarea unor mijloace de subzistenţă.

Iar vineri, mergem la pescuit alături de Pescarii de crabi din Ţara de Foc. Pe la jumătatea lunii iulie, în timpul iernii antarctice, când temperaturile coboară până la minus 20 de grade Celsius, începe în Ţara de Foc sezonul de pescuit al crabului regal de Patagonia, o specie gustoasă şi rară.


11:00 Hudson şi Rex (R)

Serial * Hudson şi Rex (Hudson & Rex-Canada, 2019-2023)

*Episodul 1

Regia: Felipe Rodriguez, Alison Reid

Cu: John Reardon, Mayko Nguyen, Kevin Hanchard, Justin Kelly

*Serial poliţist, aventuri. Detectivul Charlie Hudson se întoarce în oraşul său natal din Canada, St John's, unde îşi face un prieten de nădejde: câinele poliţist Rex, a cărui soartă era neclară după moartea fostei sale partenere, ucisă de un infractor periculos. De-a lungul investigaţiilor, Hudson se poate bizui pe sprijinul colegilor săi criminalişti şi pe Donovan, şeful departamentului de poliţie, dar niciun caz nu poate fi rezolvat fără inteligenţa şi "nasul" imbatabil ale simpaticului Rex.

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Anca Radu, Gabriela Onea

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

Transmisiune directă

 
Drama poloneză „Corpus Christi”, „o poveste uimitoare despre credință și izbăvire”, în 13 mai, la TVR Cultural

Drama românească „După 40 de zile”, o poveste despre iubire și drama unei prietenii, regizată de Andrei Gruzsniczki în 2021, va fi difuzată la ...

Lucian Maxim:

Lucian Maxim, muzician, compozitor şi percuţionist în Orchestra Naţională Radio a fost invitatul Danielei Zeca Buzura într-o nouă ediţie "Mic ...

Interviuri şi informaţii despre Congresul European de Horticultură, în emisiunea

Interviul oferit de prof. Adrian Asănică, decanul Facultății de Horticultură, a fost difuzat la TVR 2, duminică, 5 mai, și  sâmbătă 11 mai, în ...

 

#tvr2