loader
Foto

Galerie foto

Tiberiu Soare prezintă „Mituri muzicale româneşti” la TVR 2

Din 4 aprilie, vă întâlniţi cu Tiberiu Soare în cea mai nouă emisiune TVR 2. În fiecare săptămână, împreună cu invitaţii săi, cunoscutul dirijor pune sub semnul dezbaterii miturile muzicale româneşti.

 

MITURI MUZICALE ROMÂNEŞTI

Într-o epocă contemporană care pare să-i dea dreptate lui Andy Warhol (anticipând în secolul trecut că fiecare om va avea dreptul la 15 minute de celebritate), TVR 2 vă propune o discuţie despre Mituri Muzicale Româneşti! Fiecare cu povestea sa, cu argumente pro şi contra, venite de la specialişti, dar şi de la simpli telespectatori.

Phoenix, Madrigal, Maria Tănase, Song, George Enescu, Gică Petrescu sau Cenaclul Flacăra. Ce ar putea avea în comun toate aceste nume de legendă ale muzicii noastre? În fiecare sâmbătă, de la ora 17:00, dirijorul Tiberiu Soare – moderatorul emisiunii – pune sub semnul dezbaterii câte un mit muzical, iar invitatul din platou va juca rolul de „susţinător” al mitului.  Discuţia va fi documentată de filme la temă, de declaraţii inedite ale fanilor... dar şi de „distrugătorul de mituri”: Bogdan Tudor.

Echipa noii emisiuni de pe TVR 2 este formată din producătorul Daniela Mitache; realizatorii Doru Ionescu, Nicu Cosma, Carmen Movileanu, Valentina Băinţan, Cristi Păunescu, Mihai Răzuş; dar şi regizorul Radu Mardari.

În prima ediţie din 4 aprilie, Tiberiu Soare a pus sub semnul dezbaterii un mit autohton: grupul rock Phoenix. În studioul emisiunii, refrenele celebre au fost cântate de doi dintre noii membri ai trupei, Costin Adam – voce şi Flavius Hosu – tobe, ajutaţi de Andrei Bălaşa – chitară şi Petre Osman – bas. A chibiţat Bogdan Tudor („Distrugătorul de mituri”), nu vreţi să fiţi în locul lui. Mai multe informaţii despre ediţia din această săptămână găsiţi aici.

 

Tiberiu Soare

Absolvent a două dintre facultățile Universității Naționale de Muzică din București, Tiberiu Soare dirijează din 1999. De-a lungul anilor a întrunit deopotrivă aprecierile criticilor şi melomanilor, la pupitrele Filarmonicilor din ţară, culminând cu Opera Naţională Română şi Orchestra Naţională Radio. În prezent este dirijor principal al Formaţiilor muzicale Radio.

Dincolo de interpretarea muzicii culte, tânărul dirijor susţine coexistenţa tuturor genurilor muzicale în universul cultural al fiecărui meloman. Vorbeşte la fel de implicat despre Herbert von Karajan, Sergiu Celibidache sau Leonard Bernstein ca şi despre Pink Floyd ori Sting. Nu întâmplător, în ultimul deceniu a fost implicat în proiectul „Mozart Rocks!”, care a adaptat arii clasice celebre pentru chitară electrică şi orchestră simfonică.

13:30 Întoarcerea lui Colţ Alb (R)

Film * Întoarcerea lui Colţ Alb (Il ritorno di zanna bianca-Italia, Franţa, Germania, 1974)

Regia: Lucio Fulci

Cu: Franco Nero, Virna Lisi, Renato Cestie, John Steiner

* Film de aventuri, inspirat de romanul "Colţ Alb" de Jack London. La sfârşitul secolului XIX, în timpul goanei după aur din Alaska, negustorul de blănuri John Tarwater şi nepotul lui, micul Bill, îl găsesc pe câinele-lup Colţ Alb lângă stăpânul său care fusese ucis de tâlhari. Ei se stabilesc într-un sat de mineri, unde face legea Beauty Smith, un tiran fără scrupule. John şi Bill se aliază cu scriitorul Jason Scott şi cu maica Evangelina, călugăriţa care se ocupă de micul spital local, pentru a-l împiedica pe Smith să distrugă comunitatea. Colţ Alb, devotat şi inteligent, va contribui din plin la victoria forţelor binelui.

Redactor: Adriana Vulpe

(Reluare)

15:30 Cei cinci faimoşi 4

Film * Cei cinci faimoşi 4 (Fünf freunde 4-Germania, 2015) PREMIERA

Regia: Mike Marzuk

Cu: Valeria Eisenbart, Quirin Oettl, Justus Schlingensiepen, Neele Marie Nickel

* Film de aventuri-inspirat de personaje şi întâmplări din seria de romane pentru copii "Cei cinci faimoşi" ("The Famous Five") a scriitoarei engleze Enid Blyton. Julian, Dick, Anne, George şi căţelul Timmy trăiesc o aventură extraordinară în Egipt, după ce descoperă o amuletă despre care se spune că ar conţine secrete ale vechilor faraoni.

*AUDIENTA GENERALA (AG)

Redactor: Vlad Ţurcan

 
Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Cap Compas: Devotio | VIDEO

Cap Compas: Devotio | VIDEO

publicat: duminică, 05 mai 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările de ...

 

#tvr2