loader
Foto

Concert extraordinar „Drag de România noastră", de Paște, cu Paul Surugiu-Fuego

Duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana Tudor şi susţinut de Paul Surugiu-Fuego, împreună cu invitaţii săi şi cu Orchestra Fraților Advahov.

 

Afost un concert cu folclor autentic, o călătorie a lui Paul Surugiu - Fuego prin nouă zone istorice ale României, o călătorie muzicală în care artistul a prezentat cele mai frumoase melodii în graiul specific fiecărui loc şi a schimbat nouă costume populare.

Sala a fost arhiplină, iar oamenii au vibrat la fiecare moment oferit de artist.

(w882) Iuliana Tu

Invitaţii lui Paul Surugiu - Fuego sunt reprezentanți de seamă ai generaţiei tinere a folclorului românesc, muzicieni de valoare care duc mai departe tradiţiile şi cântecele populare.

(w882) Sigla Fueg

Cel mai tânăr invitat al lui Fuego are doar opt ani şi se numeste Rareş Prisăcariu, copilul-minune care, înainte de a câştiga un prestigios concurs de talente, a debutat în emisiunea „Drag de România mea!". Rareş a recitat un poem emoţionant, alături de Fuego.

(w882) Rares

Din  Maramureș vin Oana Tomoiagă și Paul Ananie; din  Bucovina, Andreea Haisan și Alexandru Brădăţan; din  Ardeal, Alexandra Chira și Tudor Furdui Iancu; din Oltenia, Maria Beatrice Băndoiu și Zorina Bălan; din Muntenia, Gabriel Dumitru; din Mehedinți,  Olguța Berbec, Remus Novac și Marian Medregoniu; din Banat Ciprian Pop şi Florin Boita; din Moldova, Fetele din Botoşani şi Mihaela Gurău, iar din  Basarabia a sosit Gabriel Nebunu cu joc şi voie bună.

(w882) 2 cu Fuego

(w882) Doua cu Fu

(w882) Furdui

(w882) Maramures

(w882) Nicoleta V

De asemenea, oaspete de onoare este Nicoleta Voica, artista care a celebrat 50 de ani de carieră alături de Paul Surugiu - Fuego.

Toate momentele au fost acompaniate de dansatorii Ansamblului „Brâuleţul” din Constanța, coregraf Ştefan Coman.

(w882) Diverse Fu

***

Ne găsiți și pe Facebook și Instagram!

Foto: Ana Maria Halalai

Producătorul emisiunii: Codruța Prunariu

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

***

Program de difuzare:

TVR2: 5 mai, ora 14.40; 6 mai, ora 20.00

TVR Internațional: 5 mai, ora 22.40 și 6 mai, ora 7:00 și ora 4:00 (ora României)

TVR Moldova: 5 mai, ora 21:00 și ora 3:00.

(w882) Bundita

12:40 Teleshopping

13:00 Cultura minorităţilor

* Maghiara de pe doi

* Copacii atrag ploaia-lansare de carte

Redactor: T.Bíró Hajnal

Producător: Kacsó Edith

 
„După 40 de zile”, o dramă românească despre „lupta” care sfidează trecerea timpului, la TVR 2 și TVR Cultural

Drama românească „După 40 de zile”, o poveste despre iubire și drama unei prietenii, regizată de Andrei Gruzsniczki în 2021, poate fi urmărită la ...

Un teatru ca o bijuterie și secretul mâncării «cocă-n teacă», la „Istorii de bun gust”

Joi, 16 mai, de la ora 21:00, într-o nouă ediție a „Istoriilor de bun gust”, emisiunea de antropologie culinară difuzată pe TVR2, Camelia Moise ...

Provocări muzicale la ”Drag de România mea!”

Duminică, 19 mai, de la ora 15.00, la TVR 2 avem întâlnire cu muzica uşoară şi cu folclorul autentic într-o nouă confruntare plină de emoţii, ...

 

#tvr2