loader
Foto

„Natură şi sănătate” ne învaţă cum să trăim bio

Duminică, 12 ianuarie, Bogdan Ghiţulescu ne-a prezentat beneficiile unui mod de viaţă bio împreună cu antrepenorii şi jucătorii-cheie din această piaţă.

 

Natură şi sănătate

UPDATE: Ediția emisiunii din 12 ianuarie este disponibilă pe TVR+.

Emisiunea „Natură şi sănătate” pleacă – în prima ediţie din 2014 – în căutarea celor mai bune trucuri şi sfaturi legate de modul de viaţă bio. Ce înseamnă? De unde putem cumpăra astfel de produse? Cât de dezvoltată este piaţa în România? Sunt doar câteva întrebări la care Bogdan Ghiţulescu a încercat să afle răspunsurile.

Dacă o brutărie de cartier poate face până la 3500 de pâini pe zi, Bogdan Ghiţulescu ne prezintă una care scoate din tăvi câteva sute de pâini. De ce? Pentru că „toate sunt făcute artizanat”, ne spune reprezentanta firmei.

Bogdan Ghiţulescu ne prezintă un centru de reciclare, unde, în timpul liber, angajaţii şi-au făcut o formaţie muzicală, iar apoi vorbim cu un specialist în alimentaţia vegan şi raw vegan.

Tot în ediţia din 12 ianuarie, realizatorul emisiunii îi ia un interviu europarlamentarului Daciana Sârbu, pe tema potenţialului României pe piaţa produselor bio şi naturale.

„E o nişă pe care ar trebui s-o exploatăm pentru că avem şi resursele naturale suficiente şi oamenii care muncesc în acest domeniu şi din ce în ce mai mulţi sunt convinşi că este varianata cea mai sănătoasă şi pentru agricultură. (...) E păcat să nu exploatăm şi să ne creăm un renume în Europa”, spune Daciana Sârbu.

 

 

23:30 Familia Borgia

Serial* Familia Borgia (The Borgias-SUA, Ungaria, Canada-2011-2013)

*ep.15

Cu: Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud, Joanne Whalley

*Nominalizare la premiul Globul de Aur 2012 pentru cel mai bun actor (Jeremy Irons)

*Două premii Emmy 2011-pentru costume şi muzică originală

*Dramă istorică. La sfârşitul secolului XV, în Italia Renascentistă, familia Borgia ajunge în cele mai înalte cercuri ale puterii. Folosindu-se de averea şi de influenţa sa, temutul cap al familiei, Rodrigo Borgia (Jeremy Irons), se instalează pe scaunul papal, devenind Papa Alexandru al VI-lea. Pentru a-şi consolida puterea, acesta îşi mobilizează apropiaţii să depună un jurământ de răzbunare contra celorlalte familii nobile care s-au opus ambiţiilor sale. Pontificatul lui Alexandru va fi dominat de corupţie fără limite şi de crunte lupte politice, în interiorul Italiei, dar şi contra capetelor încoronate ale Europei. Şi relaţiile complicate nu se opresc aici, căci patriarhul Borgia are trei copii-Cesare, Juan şi Lucrezia-care, după chipul şi asemănarea tatălui lor, sunt la fel de lacomi de putere şi de averi.

*

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan

0:30 Reţeaua de idoli

Redifuzare

*Invitat: Cristian Gatu-ȘStefan Birtalan

Producător: Irina Păcurariu

 
Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Duminică, 12 mai, de la ora 15:00, la TVR 2 veți putea urmări o ediţie de colecție a emisiunii ”Drag de România mea!”, o confruntare a dragostei, ...

Întâlnire cu Păcală pentru un râs sănătos, duminică la TVR2

Comedia  „ Păcală", regizată de Geo Saizescu la începutul anilor '70, poate fi urmărită la TVR2 duminică, 12 mai, de la ora 20.00. În rolul ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

Duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana Tudor şi susţinut de Paul ...

 

#tvr2