Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES
„Natură şi sănătate” ne învaţă cum să trăim bio
Miercuri, 08 Ianuarie 2014
Duminică, 12 ianuarie, Bogdan Ghiţulescu ne-a prezentat beneficiile unui mod de viaţă bio împreună cu antrepenorii şi jucătorii-cheie din această piaţă.
Alte legături
Natură şi sănătate

UPDATE: Ediția emisiunii din 12 ianuarie este disponibilă pe TVR+.

Emisiunea „Natură şi sănătate” pleacă – în prima ediţie din 2014 – în căutarea celor mai bune trucuri şi sfaturi legate de modul de viaţă bio. Ce înseamnă? De unde putem cumpăra astfel de produse? Cât de dezvoltată este piaţa în România? Sunt doar câteva întrebări la care Bogdan Ghiţulescu a încercat să afle răspunsurile.

Dacă o brutărie de cartier poate face până la 3500 de pâini pe zi, Bogdan Ghiţulescu ne prezintă una care scoate din tăvi câteva sute de pâini. De ce? Pentru că „toate sunt făcute artizanat”, ne spune reprezentanta firmei.

Bogdan Ghiţulescu ne prezintă un centru de reciclare, unde, în timpul liber, angajaţii şi-au făcut o formaţie muzicală, iar apoi vorbim cu un specialist în alimentaţia vegan şi raw vegan.

Tot în ediţia din 12 ianuarie, realizatorul emisiunii îi ia un interviu europarlamentarului Daciana Sârbu, pe tema potenţialului României pe piaţa produselor bio şi naturale.

„E o nişă pe care ar trebui s-o exploatăm pentru că avem şi resursele naturale suficiente şi oamenii care muncesc în acest domeniu şi din ce în ce mai mulţi sunt convinşi că este varianata cea mai sănătoasă şi pentru agricultură. (...) E păcat să nu exploatăm şi să ne creăm un renume în Europa”, spune Daciana Sârbu.