loader
Foto

Jazz şi hippie cu... diamante

Miercuri, la „Noapte indigo”, Mike Godoroja şi Florian Lungu vi-l prezintă pe Emil Bîzgă, cel mai bun trompetist din România, şi difuzează prima parte a recitalului „Hippie cu diamante”. Pe 10 decembrie, de la ora 23:00, la TVR 2 şi TVR+.

 

Noapte indigo

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

„Trebuie să ţii minte că trompeta este un instrument rău. E aşa o bestie, încât îmi vine uneori să o arunc pe geam. Dar sunt acele momente când te tratează atât de frumos, încât totul iese perfect”, se confesa jazzmanul american, Roy Eldridge. Emil Bîzgă a învăţat cum să domine trompeta, iar astăzi putem spune cu încredere că el este cel mai bun trompetist român. În prima parte a emisiunii – Să fie într-un JAZZ bun! – Florian va sta de vorbă cu Emil despre muzică, pasiunea din spatele instrumentului şi  dinamica jazzul din România.

Emil Bîzgă şi-a făcut studiile muzicale la Conservatorul din Bucureşti, continuându-le la Malmo, Suedia  cu un Master în trompetă clasică şi trompetă de jazz la Hanovra, Germania şi Universitatea Rutgers din New Jersey.  Cariera lui Emil cuprinde numeroase concerte solo, cele alături de Orchestra Niedersachen Jazz, Bucharest Radio Big Band sau Opera din Hanovra, apariţii în cadrul numeroaselor festivaluri din ţară sau din străinătate, precum Festivalul de Jazz Richard Oschanitzky (Iaşi, România), Festivalul de Jazz Patras (Grecia), ZeitTon Festival (Viena, Austria), Festivalul Miles Davis (Cracovia, Polonia) sau Festivalul de Jazz de la Montreux (Elveţia).

Despre repertoriul trompetistului, Mike Godoroja spune că Emil are „un sound modern, catifelat şi sofisticat, al unui jazz de plină calitate”.

A doua parte a emisiunii - Blues made in Romania - va difuza prima parte a recitalului „Hippie cu diamante”, susţinut de Mike Godoroja, la Arcub (Bucureşti), avându-i ca invitaţi pe autorii Florin Iaru şi Mircea Cipariu (preşedintele secţiei de poezie a Uniunii Scriitorilor din România). Despre „Hippie cu diamante” său, Mike spune că este „un spectacol despre perioada cenuşie a anilor ‘80 din România, iar titlul acestui spectacol a fost inspirat din poezia „Aer cu diamante” de Florin Iaru.

Despre emisiune:

„Noapte indigo” este noua emisiune realizată de Florian Lungu şi Mike Godoroja la TVR 2. Din octombrie 2014, cele două gazde vă propun în fiecare miercuri, o incursiune în lumea jazzului şi bluesului.  „Noapte indigo” este astfel împărţită în „Să fie într-un JAZZ bun!” şi „Blues made in Romania”.

Photo credit: Cristian Gafiţescu.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu,Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu

 
Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Duminică, 12 mai, de la ora 15:00, la TVR 2 veți putea urmări o ediţie de colecție a emisiunii ”Drag de România mea!”, o confruntare a dragostei, ...

Întâlnire cu Păcală pentru un râs sănătos, duminică la TVR2

Comedia  „ Păcală", regizată de Geo Saizescu la începutul anilor '70, poate fi urmărită la TVR2 duminică, 12 mai, de la ora 20.00. În rolul ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

Duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana Tudor şi susţinut de Paul ...

 

#tvr2