loader
Foto

Galerie foto

Din apele Târnavei Mari, pescarii hoinari prind păstrăvi şi lipani

Victor Ţăruş şi Eugen Roibu ne-au pregătit, pentru următoarele două duminici, o călătorie în apele dulci şi pline de păstrăvi şi lipani ale Târnavei Mari.  Cea de-a doua parte poate fi urmărită pe 24 ianuarie, de la 10:00, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.

 

EUGEN ROIBU
VICTOR ŢĂRUŞ
Pescar hoinar

Prima parte este disponibilă online pe TVR+.

A doua parte este disponibilă online pe TVR+

Ultima aventură a pescarilor hoinari a urmat un traseu pe râul Târnava Mare, în judeţul Harghita. Alături de pescarii localnici, care administrează o porţiune de 8 kilometri pe acest râu, am reuşit un adevărat festival al păstrăvilor şi lipanilor.

Într-un cadru natural desprins parcă dintr-o poveste de iarnă, pescuind la monturi cu muşte şi nimfe artificiale, am scos din apă o mulţime de păstrăvi  indigeni sau curcubeu, precum şi lipani, care după ce au fost filmaţi şi fotografiaţi, au fost eliberaţi şi s-au întors, firesc, în lumea lor pentru a da bineţe şi altor pescari la fel de experimentaţi şi norocoşi ca noi.

Ce monturi am folosit şi cu ce năluci am ademenit peştii, veţi afla, prieteni pescari, în următoarele două ediţii ale emisiunii Pescar hoinar, duminica, 17 ianuarie, respectiv 24 ianuarie, de la ora 10:00 pe TVR2 şi TVR HD.

***

Noul sezon Pescar hoinar

„Dacă ar trebui să alcătuim o ierarhie a anotimpurilor din perspectiva ofertei pentru pescuit, pe prima poziţie am aşeza, fără ezitare, toamna. Dacă am putea alege şi zona predilectă pentru o expediţie pescărească, Delta Dunării ar fi, cu siguranţă, preferata oricărui pescar, amator sau profesionist”, spune Eugen Roibu.

În ediţiile săptămânale de pe TVR 2 din această toamnă nu vor lipsi din agenda Pescar hoinar nici tradiţionalele concursuri la pescuit de răpitori din zona Murighiol – Cormoranul, pe Sfântu Gheorghe – Cupa Egreta şi Cupa Uzlina, cea din urmă consolidând o tradiţie de cincisprezece ani de pescuit sportiv la ştiucă.

„Până la startul campaniei de toamnă în Delta Dunării, ne veţi însoţi pe ape mai apropiate capitalei, unde am pescuit, ca amatori, atât la peştii paşnici, cât şi la răpitori. Am ales, pentru aceste raiduri scurte, lucii de apă renumite din salba de lacuri situate pe Valea Mostiştei – amenajările piscicole Săruleşti şi Goştilele. Şi chiar dacă n-am umplut juvelnicele cu platică, babuşcă, roşioară sau caras, am scos din apă peşti frumoşi, am admirat şi câteva exemplare de şalău de 1-2 kilograme şi, mai ales, am găsit noi ocazii pentru a visa, ca de obicei, ca pescari hoinari ce suntem, la marea captură”, adaugă Eugen Roibu.

 

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

*.

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 
Interviuri şi informaţii despre Congresul European de Horticultură, în emisiunea

Interviul oferit de prof. Adrian Asănică, decanul Facultății de Horticultură, a fost difuzat pe TVR 2, duminică, 5 mai și poate fi urmărit și ...

„Minunea de zece zile”, un thriller regizat de Claude Chabrol, la Filmul de Artă

Filmul de Artă de duminică, 19 mai, de la ora 23.00 de pe TVR2, este un thriller regizat de Claude Chabrol și care a avut premiera în anul 1971.

„Istorii de bun gust” la Conacul Otetelișanu și povestea celui mai mare frasin din România

În noua ediție a emisiunii „Istorii de bun gust”, realizatoarea Camelia Moise ne invită joi, 9 mai, la TVR 2, de la ora 21:00, în judeţul Vâlcea, ...

 

#tvr2