loader
Foto

„Minunea de zece zile”, un thriller regizat de Claude Chabrol, la Filmul de Artă

Filmul de Artă de duminică, 19 mai, de la ora 23.00 de pe TVR2, este un thriller regizat de Claude Chabrol și care a avut premiera în anul 1971.

 

Drama „Minunea de zece zile” („La décade prodigieuse” - Franța, 1971), în regia lui Claude Chabrol, îi are în distribuție pe Anthony Perkins, Michel Piccoli, Marlène Jobert și Orson Welles.

„În acest film, Chabrol inaugurează un nou gen, thrillerul teologic. Charles (Perkins) se trezește dintr-un vis al Creației și își dă seama că are sânge pe mâini”, notează MUBI.

Convins că e pe cale să-şi piardă minţile, el apelează la fostul său profesor din facultate, Paul Régis, pe care îl roagă să-l însoţească la casa de la ţară a tatălui său şi să-i analizeze comportamentul.

Pelicula se bazează pe romanul scris de Ellery Queen și a fost cea de-a cincea colaborare a lui Welles cu Perkins, serie începută cu ecranizarea Procesului lui Kafka.

(w882) La decade

Claude Chabrol (1930 - 2010) a fost producător de film, regizor, scenarist și actor francez. A câștigat în 1958 trofeul pentru cel mai bun regizor, la festivalul de la Locarno, Elveția, cu filmul Frumosul Serge (Le Beau Serge). La festivalul de la San Sebastian, Spania, a fost recompensat în 1997 cu două premii - Cel mai bun regizor și Cel mai bun film - pentru Rien ne va plus.

Surse: program TVR, imdb.com

Credit foto: imdb.com

***

Mai multe informații despre filmele programate la TVR puteți afla aici.

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a

*Limba si literatura română

Producator: Sinziana Milosoiu

15:30 Teleşcoala

* Limbi străine

*Limba engleză

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Provocări muzicale la ”Drag de România mea!”

Provocări muzicale la ”Drag de România mea!”

publicat: duminică, 19 mai 2024

Duminică, 19 mai, de la ora 15.00, la TVR 2 am avut întâlnire cu muzica uşoară şi cu folclorul autentic într-o nouă confruntare plină de emoţii, ...

Cassian Maria Spiridon: „Poezia este emoţie pură. Este singura noastră şansă de a ne vedea sufletul” | VIDEO

În emisiunea „Mic dejun cu un campion”  din acest weekend, Daniela Zeca Buzura l-a avut invitat pe Cassian Maria Spiridon - poet, eseist, critic ...

Un teatru ca o bijuterie și secretul mâncării «cocă-n teacă», la „Istorii de bun gust”

Joi, 16 mai, de la ora 21:00, într-o nouă ediție a „Istoriilor de bun gust”, emisiunea de antropologie culinară difuzată pe TVR2, Camelia Moise ...

 

#tvr2