loader
Foto

Galerie foto

Călătorii în premieră la Documentarele 360° GEO

Noi subiecte şi în această săptămână, de marţi până vineri, de la ora 19.00, la TVR 2

 

În intervalul 1 – 4 aprilie, seria Documentarelor 360° GEO continuă cu noi subiecte fascinante despre lumea care ne înconjoară:

Astfel, marţi, călătorim în Islanda - Marea transhumanţă , la vremea când la început de septembrie, aurorele boreale luminează nopţile islandeze cu desenele lor magice.

Ca la fiecare început de toamnă, islandezii au acum cea mai importantă sărbătoare – rettir – întoarcerea turmelor de oi şi a cailor, care şi-au petrecut ultimele trei – patru luni pe păşunile alpine. Pentru a le aduce înapoi, participă toată comunitatea.

Miercuri, ajungem Pe valea Loarei - unde datorită faptului că nu s-au construit baraje şi nici nu s-au făcut lucrări de îndiguire, fluviul curge liniştit pe traseul său natural de 1.020 de kilometri. De-a lungul malurilor sale, riveranii îşi apără tradiţiile: case din tuf, cultura viţei-de-vie şi varietăţi de legume dispărute de multă vreme prin alte părţi.

Joi, vizităm Insulele Falkland – Paradis al pinguinilor. După 30 de ani de la războiul dintre Regatul Unit şi Argentina pentru acest teritoriu, insulele Malvine – sau Falkland – au redevenit unul dintre sanctuarele naturii din Atlanticul de Sud. Arhipelagul serveşte drept adăpost unor colonii de sute de mii de pinguini, printre care şi specii rare.

Iar vineri, facem cunoştinţă cu Paznicul muntelui Kenya. Pe Ecuator este aşezat un uriaş cu înălţimea de 5.200 metri - muntele Kenya. El este înconjurat de o deasă pădure tropicală, sanctuar pentru 2.000 de elefanţi. Aici, natura a rămas aproape intactă, deşi braconierii pândesc la tot pasul.

20:00 Puternici, impreuna

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

*Tema: Am nevoie de sange, la cine apelez?

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

21:00 Cursa prin istorie

*Povesti si secrete pe Podul Mogosoaiei

* Regele, Marea Unire si mesajul secret al olarilor de la Piscu

Povestea Unirii si a incoronarii regelui Ferdinand si a reginei Maria o conduce pe Adriana Irimescu spre unul dintre fostele domenii regale din apropierea Bucurestiului, in satul de olari de la Piscu, pentru a descifra un mesaj secret ascuns in Muzeul-Atelier Scoala de la Piscu. Calauza ne va fi Adriana Scripcariu, istoric de arta si copiii ei, care au pregatit un joc de cautare de comori cu totul aparte.

Producatori: Anca Berlogea-Boariu si Aziza Micu

Realizator Anca Berlogea-Boariu
Prezentator Adriana Irimescu
Jurnalist Stefania ȚTene

 
Provocări muzicale la ”Drag de România mea!”

Duminică, 19 mai, de la ora 15.00, la TVR 2 avem întâlnire cu muzica uşoară şi cu folclorul autentic într-o nouă confruntare plină de emoţii, ...

Interviu în exclusivitate „E Vremea Ta”, la TVR 2. Realizatoarea Cristina Dănilă a sintetizat concluziile buletinului climatic referitor la luna ...

„După 40 de zile”, o dramă românească despre „lupta” care sfidează trecerea timpului, la TVR 2 și TVR Cultural

Drama românească „După 40 de zile”, o poveste despre iubire și drama unei prietenii, regizată de Andrei Gruzsniczki în 2021, poate fi urmărită la ...

 

#tvr2