loader
Foto

Galerie foto

Despre homeopatie, ayurveda și terapia prin râs, la Arta fericirii

In fiecare zi, de luni până vineri, suntem inițiati în tainele terapiilor complementare, aflăm sfaturi prețioase de la specialiști, descoperim că fericirea se învață. De la ora 13:20, pe TVR2 și TVR+.

 

Mirela Vașadi
Arta fericirii

Fiecare zi a acestei săptămâni este dedicată câte unei direcții de dezvoltare personală. Vom trece de la planul fizic legat de corp și de tot ce îl menține într-o stare de armonie, la planul emoțional ce privește sentimentele pe care alegem să le avem față de situatii sau persoane. Vom trece apoi la planul mental, care se poate referi atât la procesele ce țin de concentrare, atenție, memorie, cât și la puterea noastră de a gândi diferit, în afara șabloanelor, de a ne schimba modelele. Planul spiritual este cel mai profund și totodată dificil de abordat dintre toate pentru că se raportează la legătura cu sinele nostru imaterial. Având ca scop final evoluția, parcurgem în fiecare ediție a emisiunii Arta fericirii următoarele subiecte:

Ziua de luni, 23 noiembrie, este dedicată planului fizic. Vom afla în această ediție câte ceva despre homeopatie și ayurveda, despre vindecarea prin similaritate și vindecarea prin conștientizare – cel mai vechi sistem medical din lume. Homeopatia urmărește să deblocheze energia corpurilor, să le reechilibreze și să repună în mișcare forța vitală.

Scopurile științei ayurvedice sunt legate de menținerea sănătății și de armonie, de vindecarea pe cale naturală a tulburărilor şi bolilor și de posibilitatea fiinţei umane de a trăi o viaţă lungă, sănătoasă şi fericită. Ea tratează ființa umană ca întreg și analizele sale se bazează pe relația microcosmos-macrocosm, pe relația omului cu mediul înconjurător. Ayurveda se regăsește în practică în alegerea alimentelor naturale potrivite fiecărui tip constituțional în parte,a plantelor medicinale, în purificare, terapia cu ajutorul culorilor, sunetelor, parfumurilor, în masaj, mișcare, în practicarea meditației și a unui stil de viață înțelept, echilibrat.

Invitații ediției vor fi Vasile Scarpet, consultant specialist în Ayurveda și Daniela Busneag, medic homeopat.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Marți, 24 noiembrie, printre temele ediției se vor regăsi: familia, relația de cuplu, modelul parental, iertarea, reproșul, viața personală versus viața profesională. În această ediție, Mirela Vașadi va discuta nenumărate subiecte de țin de planul emoțional cu Alice Năstase și Andreas Fuhrmann.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 25 noiembrie, este Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor. Ne vom folosi de acest prilej pentru a participa la o discuție despre feminism și feminitate, dar și despre educația prin cultură cu solista Operei Naționale din București, Monica Petrică, cu Oana Stoianovici – coach transformațional și scriitoarea Ana Barton. Miercuri este ziua dedicată planului mental.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Pentru joi, 26 noiembrie, zi legată de planul spiritual, echipa emisiunii ne-a pregătit o ediție în care vom urmări opinii pro și contra ADHD. Cunoscută inițial ca o tulburare hiperchinetică cu deficit de atenție, ADHD este astăzi tratată de unii specialiști ca o tulburare de comportament care necesită măsuri cu caracter educațional și nu ca o problemă de natură neurologică. Invitat: doctor Cristian Andrei – neuropsihiatru și psihoterapeut.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Vineri, 27 noiembrie, este ziua miracolelor. Se vor discuta problemele cu care se confruntă omul în secolul actual: sărăcia, corupţia, boala, stresul, depresia, izolarea sau lipsa de reacţie la nivelul comunităţii, dar vom cunoaşte şi adevărate modele sociale, oameni care schimbă mentalităţi sau persoane care au reuşit să se autodepăşească. Le vom cunoaște pe Monica Adriana Burcea, psihoterapeut, fondator al Centrului de Terapie prin Râs Mandarin și pe Mălina Chirea - co-fondator al Institutului pentru Fericire.

Termenul „yoga râsului” a fost dezvoltat în India și îi aparține Doctorului Madan Kataria, din Mumbay. Hasyayoga combină râsul cu exercițiile de respirație și de relaxare.

"Conectează-te. Practică. Fii fericit! Pentru că fiecare om merită să fie fericit, iar lumea în care trăim ar trebui să îi asigure asta înainte de toate în mod clar și necondiționat", aceasta este declarația echipei Institutului pentru Fericire, pe care o vom regăsi cu siguranță urmărind ediția de vineri a emisiunii.

 

20:00 Puternici, impreuna

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

*Tema: AVC-ul

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

21:00 Destine ca-n filme

* Alina Pascu-"Muncă, fortă si pasiune"

De putine ori realizăm câtă fragilitate, câtă sensibilitate șsi, mai ales, câtă muncă este în spatele unui campion national si international de kempo, cel mai complex șsi spectaculos sport de luptă. Iar când vorbim despre o femeie, la timpul petrecut în sălile de antrenament, se adaugă șsi cel alături de familie si de copii.

Este si cazul Alinei Pascu, locul 1 mondial șsi antrenor de kempo fitness, un concept pe care ea l-a inventat din dorinta de a arăta lumii cât de important este sportul la orice vârstă.

*Mădălina șsi Vlad Voinea-"Victoria noastră"

Mario si Medeea sunt doi copii speciali. Al 10-lea și al 11-lea caz din lume. Fratele lor, David, a învins lupta cu leucemia la 4 ani. Destinul i-a adus împreună pe părintii lor, Mădălina si Vlad, de când erau copii. I-a unit iubirea si... chimia pentru că, paradoxal, amândoi sunt purtătorii sănătosi ai aceleiasi mutatii genetice, cea care provoacă boala neurodegenerativă a micutilor. Greu încercată de diagnosticele grave ale celor 3 copii, familia Voinea luptă cu putere pentru momentul când vor ajunge toti 5 să se plimbe împreună pe drumul vietii.

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

Realizator Silvia Ionescu

Redactor Dana Ilie

 
Provocări muzicale la ”Drag de România mea!”

Duminică, 19 mai, de la ora 15.00, la TVR 2 avem întâlnire cu muzica uşoară şi cu folclorul autentic într-o nouă confruntare plină de emoţii, ...

Interviu în exclusivitate „E Vremea Ta”, la TVR 2. Realizatoarea Cristina Dănilă a sintetizat concluziile buletinului climatic referitor la luna ...

„După 40 de zile”, o dramă românească despre „lupta” care sfidează trecerea timpului, la TVR 2 și TVR Cultural

Drama românească „După 40 de zile”, o poveste despre iubire și drama unei prietenii, regizată de Andrei Gruzsniczki în 2021, poate fi urmărită la ...

 

#tvr2