loader
Foto

Galerie foto

Vicky Cristina Barcelona, pasiuni mediteraneene descrise de Woody Allen

TVR 2 a difuzat marţi, 8 martie, de la ora 20:10, o comedie sub soarele Barcelonei, realizată în 2008 de regizorul american Woody Allen.

 

„Vicky Cristina Barcelona” este o producţie SUA-Spania. După lansarea oficială, în mai 2009 la Festivalul de la Cannes, filmul s-a bucurat de aprecieri și a câștigat numeroase premii, printre care și Oscarul pentru „Cea mai bună actriță într-un rol secundar" decernat lui Penélope Cruz. Ea joacă alături de Scarlett Johansson, Rebecca Hall şi Javier Bardem.

Filmul a mai primit Globul de Aur pentru cea mai bună comedie, Premiul BAFTA pentru rol secundar feminin, şi două premii Independent Spirit, pentru rol secundar feminin şi scenariu.

Vicky (Rebecca Hall) şi Cristina (Scarlett Johansson) sunt două tinere care ajung din Statele Unite ale Americii să-şi petreacă vacanţa de vară la Barcelona. Vicky e cuminte, sensibilă şi proaspăt logodită, în rimp ce prietena ei Cristina e dezinhibată şi mereu amatoare de nou. Întâlnirea cu pictorul Juan Antonio şi cu fosta soţie a acestuia, Maria Elena, va transforma vacanţa într-o avalanşă de surprize. Pe măsură ce trec zilele verii, Vicky şi Cristina învaţă lecţii dure despre iubire şi despre ele însele.

„Vicky Cristina Barcelona” este meditaţia amuzantă a lui Woody Allen despre dragoste. Când a jucat în acest film, Penelope Cruz era deja în culmea gloriei sale actoriceşti. Cu doi ani înainte, fusese recompensată la Gala Premiilor Europene de Film pentru rolul Raimunda din „Volver”.

 

(w882) Javier Bar

Deja anul 1997 marcase întâlnirea dintre Penélope Cruz şi regizorul Pedro Almodóvar. „Carne trémula” este prima lor colaborare pe marele ecran şi ulterior au urmat „Todo sobre mi madre „Los abrazos rotos” şi  „Volver”.

Publicaţia The Guardian considera, în august 2009 că Almodóvar a transformat-o pe Cruz într-o zeiţă a ecranului. Iar ea, într-un interviu din aceeaşi publicaţie, spunea că el „i-a schimbat felul în care vede lumea”.

Penélope Cruz recunoaşte că la vârsta de 14 ani, când a văzut la cinematograf  „Tie Me Up, Tie Me Down” (Átame!), film regizat de Almodóvar, a simţit că vrea să devină actriţă.

Foto: IMDb

2:00 REVIZIE TEHNICA

/

6:00 Cum vă merge ? (R)

Producător: Cătălin Heson

(Reluare)
 
Întâlnire cu Păcală pentru un râs sănătos, duminică la TVR2

Comedia  „ Păcală", regizată de Geo Saizescu la începutul anilor '70, poate fi urmărită la TVR2 duminică, 12 mai, de la ora 20.00. În rolul ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

Duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana Tudor şi susţinut de Paul ...

Cap Compas: Devotio | VIDEO

Cap Compas: Devotio | VIDEO

publicat: duminică, 05 mai 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

 

#tvr2