loader
Foto

Vă aducem „La fix” informaţiile de care aveţi nevoie

De luni până vineri, de la 12:00,  echipa „La fix” vă aduce informaţiile de care aveţi nevoie din domenii ca : educație, sănătate, tehnologie și societate. Pe TVR 2, TVR HD și TVR+.

 

La fix

Emisiunea La fix vă aduce, de luni până vineri, subiecte de interes într-o abordare diferită: fiecare zi a săptămânii este dedicată unui anumit domeniu, care va avea propriul prezentator.  „Ideea de bază a programului este simplitatea și stransa legătură cu telespectatorul de toate vârstele și preocupările, din mediul urban sau rural”, spune Camelia Boştină, producătorul coordonator al emisiunii.

Prin cele cinci mari teme generale, La Fix oferă o „diversitate și utilitate la modul cel mai simplu. Oamenii vor ști ce le propunem în fiecare zi și vor putea să-și programeze timpul de vizionare în funcție de interesele speciale pe care le au. Zilnic se vor transmite mesaje utilitare, fie prin intermediul  emisiunii, fie pe paginile din rețelele de socializare”, adaugă producătorul.

Luni este ziua dedicată Casei şi familiei, iar gazda ediţiei, Măriuca Mihăilescu, va aduce informaţiile de care aveţi nevoie atunci când vă confruntaţi cu o situaţie de urgenţă. Alături de ea, în platoul emisiunii vor fi prezenţi reprezentaţi ai sistemului sanitar şi de urgenţă şi jurnalişti din presa scrisă şi online.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Avem drepturi, dar avem și obligații; legile trebuie respectate sau le eludăm, după exemplul politicienilor? Aceasta întrebarea de la care va începe ediţia de marţi, 3 noiembrie. De la ora 12:00, moderatoarea Liliana Gheorghiu-Bulat va vorbi cu invitaţii ei despre modul în care oamenii se raportează la stat şi la legile pe care trebuie să le respectăm.  Mai multe informaţii ne vor oferi avocatul Marius Gabriel Brâncuş şi sociologul Mircea Kivu.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

 

Ne pregătim de sfârșitul de săptămână cu gazda emisiunii de joi, Cristian Mîndru.  Discuţia a avut ca subiect tragedia din clubul Colectiv, de săptămâna trecută. Participanţi la dialog au fost Dan Herford, nepotul lui Mihail Sadoveanu, venit din Olanda în ţară special pentru aniversarea a 135 de ani de la naşterea scriitorului, şi Bodo de la trupa "Proconsul".

Ediţia este disponibilă online pe TVR +.

La final de săptămână, Lucia Toader stă de vorbă cu invitaţi care ne vor ajuta să urmăm cel mai util sfat: Bucură-te de viaţă! Sub acest titlu, în fiecare vineri invităm specialişti care te pot ajuta să găseşti răspunsuri la întrebările care te frământă. Pe 6 noiembrie, de la ora 12:00, Lucia Toader propune tema "durere şi suferinţă", iar invitaţii zilei vor fi scriitorul Sorin Lavric, jurnalista Ileana Gafton şi preotul Gheorghe Holbea.

Fiecare înțelegem rugăciunea într-o manieră personală. Rugăciunea este, evident, abordată și înțeleasă diferit în toate cele trei mari religii monoteiste. Cum să ne rugăm? Ce ne apropie, ce ne diferențiază şi care este „rețeta” ca rugăciunile noastre să fie îndeplinite?

Ediţia este disponibilă online pe TVR +.


7:50 Documentar 360°GEO

* Filipine-protectorii coralilor (Philippines, un atoll sous haute protection , Franţa-Germania, 2014) Redifuzare

*Tubbataha, din arhipelagul Filipine, este considerată una dintre cele mai spectaculoase zone pentru scufundări din lume. Tot în aceste ape îşi au sălaş peste 600 de specii de peşti şi jumătate din speciile de coral cunoscute. Totodată, multe păsări cuibăresc în micuţele insule.

Acest refugiu a fost permanent apărat din cel mai îndepărtat post de pază din lume, aflat la 150 de kilometri de ţărm. De aici, nouă oameni veghează unul dintre recifuri care adăposteşte cel mai mare număr de specii, Atolul Tubbataha. Din cauza izolării, doar rechinii sunt musafirii lor obişnuiţi. Din când în cînd, Angelique Songco, Directorul Parcurilor Naţionale, vine în câte o inspecţie.

Realizator: Ines Possemeyer

Redactor: Ştefan Asavei

8:45 Teleshopping

 
Cap Compas: Devotio

Cap Compas: Devotio

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: luni, 29 aprilie 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

 

#tvr2