loader
Foto

Galerie foto

Un vis iberic: „Angelica, o poveste stranie”, de Manoel de Oliveira

Filmul de artă pe care vi-l propune TVR 2 luni, 6 iulie, de la ora 23:10, este „Angelica, o poveste stranie”, de Manoel de Oliveira.

 

Fotograful Isaac este rugat de către proprietarii unui hotel s-o pozeze pe Angelica, fiica lor care tocmai a murit. Tânărul este uluit de frumuseţea fetei şi, în timp ce priveşte prin aparatul său de fotografiat, Angelica pare să se întoarcă în mod misterios printre cei vii. Fără să-şi dea seama, tânărul pătrunde într-o lume onirică în care orice poveste de iubire e posibilă.

Din momentul în care fata pare să fi revenit la viaţă, Isaac se va simţi în prezenţa Angelicăi zi şi noapte.

La Festivalul de la Cannes din 2010, filmul a rulat la categoria Un certain regard, unde regizorul Manoel de Oliveira s-a aflat pe lista nominalizaților la premiu.

Producția portughezo-spaniolă "O Estranho Caso de Angélica" este penultimul lungmetraj al lui Manoel de Oliveira. În distribuţie îi întâlnim, în rolurile principale, pe actorii Pilar López de Ayala, Ricardo Trêpa şi Filipe Vargas.

 

(w882) Angelica:

 

În ultimul lui lungmetraj, „Gebo et l'ombre”, din 2012, (scurtmetraje și documentare a realizat până în ultimul an de viață), Manoel de Oliveira le-a ales în distribuție pe Claudia Cardinale și Jeanne Moreau, două dive ale ecranului în anii 60.

Actrița principală din „Angelica, o poveste stranie”, Pilar Lopez de Ayala,  originară din Spania, a fost distinsă cu numeroase premii la festivaluri de film pentru rolul din „Juana la Loca”, în regia lui Vicente Aranda.

Portughezul a murit în acest an, în aprilie, la vârsta de 106 ani. De-a lungul carierei, De Oliveira a câștigat peste 40 de distincții, inclusiv la Cannes, Veneția și la Premiile Filmului European.

Foto: IMDb

0:20 Căutătorul de vânt -România, 2020

Film * Căutătorul de vânt -România, 2020

Regie: Mihai Sofronea

Cu: Dan Bordeianu, Olimpia Melinte, Adrian Titieni

*Dramă. Când Radu află că mai are doar câteva luni de trăit, fuge până ajunge într-un sat izolat, la Nea Pavel, unde se refugiază în căsuța sa mică din vârful dealului. Timpul trece și Radu începe să trăiască o nouă viață, uitând de așteptarea morții și bucurându-se de simplitatea clipei. El cutreieră împrejurimile împreună cu bătrânul, "căutând vânt". Dar când își dă seama că s-a îndrăgostit de o femeie din sat, își amintește de sfârșitul său iminent. Unde îl va purta vântul mai departe ?

*

Redactor: Gabriela Onea

2:00 REVIZIE TEHNICA

/
 
Întâlnire cu Păcală pentru un râs sănătos, duminică la TVR2

Comedia  „ Păcală", regizată de Geo Saizescu la începutul anilor '70, poate fi urmărită la TVR2 duminică, 12 mai, de la ora 20.00. În rolul ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

Duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana Tudor şi susţinut de Paul ...

Cap Compas: Devotio | VIDEO

Cap Compas: Devotio | VIDEO

publicat: duminică, 05 mai 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

 

#tvr2