loader
Foto

TVR Timişoara premiată de IER pentru promovarea valorilor europene

Emisiunea "Europa 360°" realizată de regizorul Dan Raţiu de la TVR Timişoara a primit Premiul de Excelenţă al Institutului European din România, ediţia a V-a 2014, acordat pentru promovarea spiritului şi valorilor europene.

 

Europa 360°

Evenimentul a avut loc joi 11 decembrie 2014, la Bucureşti, cu ocazia conferinţei anuale a IER cu tema „Provocări politice şi economice: răspunsuri pentru Europa".

"Europa 360°" este probabil primul program din România care pune cetăţeanul european în centru şi explorează diversitatea Europei pornind de la viaţa de zi cu zi a omului simplu.

"Europa 360°" este un magazin de actualitate europeană realizat în cadrul unui proiect Circom Regional finanţat de Parlamentul European, o coproducție TVR Timișoara, RTBF (Belgia), FR 3 (Franța), RAI News 24 (Italia), HRT (Croația), TVP Reszow (Polonia), TVSlo Maribor (Slovenia) și BNT (Bulgaria).

"Europa 360°" conţine reportaje realizate local de staţiile partenere, în limbile respective şi subtitrate în limba română, grupate pe teme de interes comun european, care sunt identificate prin coordonare editorială permanentă. Temele primului sezon al proiectului sunt: persoanele cu dizabilităţi şi integrarea lor socială; familia şi eliminarea discriminărilor de sex; mobilitatea şi libertatea de mişcare în Europa; infrastructura şi serviciile publice.

Proiectul a fost inițiat în timpul conferinței Circom Regional de la Malmo- Suedia din 2012 și lansat la conferința Circom Regional de la Santiago de Compostella- Spania din 2013. La conferința din 2014 de la Dubrovnik-Croația, reportajul "Brădet" realizat de Diana Bogea și produs de Dan Rațiu pentru TVR Timișoara a obținut un premiu special acordat de Parlamentul European.

Emisiunea “Europa 360” este difuzată pe TVR2 și pe TVR HD duminica, la ora 19.30, precum și pe TVR Timișoara duminica de la ora 21:00 cu reluare lunea de la ora 12:30.

Emisiunea este disponibilă online pe TVR+.

20:00 Întoarcerea lui Colţ Alb

Film* Întoarcerea lui Colţ Alb (Il ritorno di zanna bianca-Italia, Franţa, Germania, 1974) PREMIERĂ

Regia: Lucio Fulci

Cu: Franco Nero, Virna Lisi, Renato Cestie, John Steiner

* Film de aventuri, inspirat de romanul "Colţ Alb" de Jack London. La sfârşitul secolului XIX, în timpul goanei după aur din Alaska, negustorul de blănuri John Tarwater şi nepotul lui, micul Bill, îl găsesc pe câinele-lup Colţ Alb lângă stăpânul său care fusese ucis de tâlhari. Ei se stabilesc într-un sat de mineri, unde face legea Beauty Smith, un tiran fără scrupule. John şi Bill se aliază cu scriitorul Jason Scott şi cu maica Evangelina, călugăriţa care se ocupă de micul spital local, pentru a-l împiedica pe Smith să distrugă comunitatea. Colţ Alb, devotat şi inteligent, va contribui din plin la victoria forţelor binelui.

Redactor: Adriana Vulpe

22:00 Hollywood la Viena-Gala muzicii de film

(Hollywood in Vienna-a celebration of disney classics featuring alan menken, Austria, 2022)

Dirijor Michael Kosarin

Orchestra ORF Vienna Radio Symphony Orchestra

Interpreţi: Christine Allado, Celinde Schoenmaker, Adam Jacobs, Aisata Blackman, Susan Egan, Trevor Dion Nicholas, Randy Kerber

Spectaculos concert de gală în onoarea compozitorului Alan Menken recompensat cu opt premii OSCAR pentru coloană sonoră. Programul include muzica filmelor Mica sirenă, Frumoasa şi bestia, Aladdin, O poveste încâlcită, Hercule, Cocoşatul de la Notre Dame şi Pocahontas.

Redactor Ştefan Asavei

 
Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Cap Compas: Devotio | VIDEO

Cap Compas: Devotio | VIDEO

publicat: duminică, 05 mai 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările de ...

 

#tvr2