loader
Foto

TVR 2 şi Editura RAO vă oferă cele mai bune titluri

În această săptămână puteţi câştiga volumul Leul - unul dintre cele mai bune romane ale lui Nelson DeMille

 

Documente disponibile pentru descarcare:

Concursul „Câştigă cu TVR 2 şi RAO cele mai bune cărţi” continuă cu Leul - unul din cele mai bune romane ale lui Nelson DeMille.

Pentru a fi unul dintre cei trei câştigători  - intră pe pagina oficială de Facebook TVR2 şi participă la concurs.

Nelson DeMille s-a născut pe 23 august 1943, în New York City. A urmat vreme de trei ani cursurile Universităţii Hofsra, apoi a intrat în armată. A fost locotenent în armata americană (1966- 1969) şi lider de pluton de infanterie în Războiul din Vietnam. Revenit din război, şi-a terminat studiile universitare luându-şi diploma în știinţe politice şi istorie. Primul său roman important a fost By the Rivers of Babylon, urmat de multe alte bestselleruri.

 

Prezentare LEUL

Asad Khalil, supranumit Leul, este un terorist libian care vrea să răzbune moartea familiei sale în urma unui raid aerian american din 1986. După o primă vânătoare extrem de sângeroasă (narată în romanul Jocul leului), se întoarce pentru că avea datorii de plătit. Una, către detectivul John Corey, fost poliţist NYPD, actualmente membru al echipei antiteroriste Poliţie-FBI. Corey este principalul motiv pentru care Khalil nu reuşise să-i lichideze pe cei pe care-i considera vinovaţi de moartea familiei sale. De astă dată, Leul are o listă nouă, iar lupta e pe viaţă şi pe moarte.  Leul lasă în urmă o dâră de sânge pe toată harta Americii, de pe Coasta de Vest până în New York, unde are loc confruntarea cu simpaticul şi tenacele detectiv care nu doar că-l elimină, dar reuşeşte şi să oprească atentatul cu bombă care ar fi  distrus mare parte din Manhattan.

Un roman captivant, scris cu umor, viziune şi talent al suspansului. Nelson DeMille este unul dintre maeştrii genului devenind unul dintre cei mai vânduţi autori, mai ales pentru romanele din ciclul dedicat detectivului John Corey.

Leul este unul din cele mai bune romane ale lui Nelson DeMille de până la această dată. John Corey își păstrează atitudinea sfidătoare și reușește să își folosească sarcasmul la fel de bine ca arma din dotare. Dincolo de umorul de limbaj, premisa poveștii este una cât se poate de serioasă. Teroriştii nu glumesc, iar Corey face față situaţiei devenind un model de urmat..

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Craiova

* Tăst Show

*

Emisiune realizată de TVR Craiova

Prezentator si realizator: Doru Ciolacu

Producător : Simona Musuroi

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 
Întâlnire cu Păcală pentru un râs sănătos, duminică la TVR2

Comedia  „ Păcală", regizată de Geo Saizescu la începutul anilor '70, poate fi urmărită la TVR2 duminică, 12 mai, de la ora 20.00. În rolul ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

Duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana Tudor şi susţinut de Paul ...

Cap Compas: Devotio | VIDEO

Cap Compas: Devotio | VIDEO

publicat: duminică, 05 mai 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

 

#tvr2