loader
Foto

TVR 2 difuzează concertele Festivalului Internaţional „Vara Magică”

Cele mai cunoscute simfonii se aud din nou la TVR 2 şi TVR HD. De luni până vineri, de la ora 13:00, vă invităm să urmăriţi repertoriile celor mai cunoscute nume ale scenei muzicale româneşti, dar şi internaţionale.

 

Ajuns la cea de-a treia ediţie, Festivalul Internaţional „Vara Magică” 2014 s-a desfăşurat în acest an la Ateneul Român, unde, timp de două luni (iulie-august), publicul a putut asculta cele mai cunoscute şi frumoase compoziţii ale muzicii clasice.

Printre invitaţii ediţiei din 2014 s-au aflat: Orchestra de Tineret a Moldovei, Cvartetul Transilvan, Orchestra Naţională de Tineret a Spaniei, Orchestra Română de Tineret si Orchestra Naţională de Tineret a Franţei.

„Timp de 6 ani ne-a oferit evenimente de o calitate unică! Invitaţi de marcă, repertoriu unic şi un public răsfăţat de .. frumos. Lanto Communication, organizatorul Anotimpurilor Magice, a preferat să împartă evenimentele dedicate Muzei în trei puncte cardinale: Primavara Magică, Vara Magică şi Iarna Magică. Este o balanţă perfect echilibrată atât din punct de vedere al invitaţilor, cât şi al surprizelor muzicale”, spune Claudia Robu, producătorul TVR al Festivalului.

Timp de două saptămâni,  la TVR2 veţi putea asculta operele unor compozitori ca: Felix Mendelssohn,  Maurice Ravel, Antonín Dvorak, Richard Strauss, Joaquin Turina sau Jesús Guridi.

Photo credit: https://www.facebook.com/FestivalulVaraMagica

***

Concertele pot fi urmărite și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


19:05 Comisarul Rex

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 86

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist. O anchetă îl poartă pe comisarul italian Lorenzo Fabbri la Viena, unde întâmplarea i-l scoate în cale pe câinele poliţist Rex, care urmează să fie retras din activitate. Dar perseverentul patruped nu se lasă „scos la pensie”, ci îl ajută pe Fabbri să rezolve un caz complicat de crimă, dovedindu-se un partener de încredere. Ataşându-se de inteligentul animal, comisarul îl ia cu el la Roma, unde cariera lui Rex va continua cu succes timp de mulţi ani. Intuitiv, curajos şi loial, Rex va fi sprijinul de nădejde şi prietenul cel mai bun al comisarului Fabbri şi, apoi, al altor poliţişti cu care va lucra la cazuri palpitante şi periculoase.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

20:00 Întoarcerea lui Colţ Alb

Film* Întoarcerea lui Colţ Alb (Il ritorno di zanna bianca-Italia, Franţa, Germania, 1974) PREMIERĂ

Regia: Lucio Fulci

Cu: Franco Nero, Virna Lisi, Renato Cestie, John Steiner

* Film de aventuri, inspirat de romanul "Colţ Alb" de Jack London. La sfârşitul secolului XIX, în timpul goanei după aur din Alaska, negustorul de blănuri John Tarwater şi nepotul lui, micul Bill, îl găsesc pe câinele-lup Colţ Alb lângă stăpânul său care fusese ucis de tâlhari. Ei se stabilesc într-un sat de mineri, unde face legea Beauty Smith, un tiran fără scrupule. John şi Bill se aliază cu scriitorul Jason Scott şi cu maica Evangelina, călugăriţa care se ocupă de micul spital local, pentru a-l împiedica pe Smith să distrugă comunitatea. Colţ Alb, devotat şi inteligent, va contribui din plin la victoria forţelor binelui.

Redactor: Adriana Vulpe

 
Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Cap Compas: Devotio | VIDEO

Cap Compas: Devotio | VIDEO

publicat: duminică, 05 mai 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările de ...

 

#tvr2