loader
Foto

Galerie foto

Telecinemateca difuzează „Mici răfuieli la Paris”

Miercuri, 17 decembrie, pe TVR 2 puteţi urmări „Mici răfuieli la Paris” (Du rififi a Paname), producţia franceză din 1966 cu actorii Jean Gabin şi George Raft.

 

De 45 de ani, „ai filme la tine acasă”. Telecinemateca duce mai departe tradiţia, iar în această săptămână difuzează un alt film clasic al cinematografiei internaţionale: „Du rififi a Paname”.

Paulo les Dims și amicii lui, Jack și Walter, au o rețea de trafic de aur la Paris și afacerile sunt înfloritoare. Când o bandă rivală lovește pe neașteptate, eliminându-i partenerii din Londra și Munchen, Paulo este salvat de un jurnalist, în realitate polițist american sub acoperire. Răzbunarea e o perspectivă tentantă, dar problemele lui Paulo sunt departe de a se fi terminat.

Denys de la Patelliere a fost regizorul specializat în „escapist entertainments”, genul popular în Franţa anilor ’50-’60. Jean Gabin – Paulo les Dims din această peliculă – a fost unul dintre actorii favoriţi ai lui de la Patelliere, apărând în numeroase filme regizate de el.

Jean Gabin este un mit al cinematografiei franceze, care, de-a lungul carierei sale, a jucat în filme ca „Pépé le Moko” (1937), „La grande illusion” (1937), „Le Quai des brumes” (1938), „La bête humaine” (1938) sau „Le jour se lève” .

„Între 1930-1976, starul francez Jean Gabin a construit o imagine fără paralel pe ecran, care a îmbinat destinul tragic al unui erou din clasa muncitoare cu şarmul aspru al unui naş din lumea subterană”, scria the National Film Theatre din Marea Britanie.

3:00 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători : Raluca Brumariu

(Reluare)

3:15 O viaţă nouă (R)

Film * O viaţă nouă (Love comes softly-SUA, 2003)

Regia: Michael Landon Jr

Cu: Katherine Heigl, Dale Midkiff, Skye McCole Bartusiak

*Dramă

Redactor: Laura Bălan

(Reluare)
 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

 

#tvr2