loader
Foto

Galerie foto

Sofia Vicoveanca, Rona Hartner și Ileana Sipoteanu, la DUELUL PIANELOR

Sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 20.00, telespectatorii TVR 2 s-au bucurat de muzică live, nume mari ale scenei românești, dar și de hit-uri romantice.

 

Duelul pianelor

Sofia Vicoveanca, Rona Hartner și Ileana Sipoteanu, au cântat şi au dansat la DUELUL PIANELOR, într-o ediție de sărbătoare.

“Este un show surprinzător, care îmbină atât frumosul, cât și emoția. Am fost fericită să fiu alături de artiști atât de mari. Pe dirijorul Daniel Jinga îl cunosc și îl respect de mult și chiar i-am fost un pic de înger păzitor în urmă cu mulți ani, când a fost la Paris. DUELUL PIANELOR e o emisiune în care vrei să te joci și să participi din tot sufletul”, a povestit Rona Hartner.

Adrian Enache, Paula Seling și Ovi au deschis show-ul cu piese muzicale celebre interpretate într-o manieră inedită. În emisiune a fost adus tribut compozitorului Dumitru Lupu, iar Adrian Enache și Ileana Sipoteanu au cântat hiturile “Marea Albastră”, “Să nu vii iar să mă cauti” și “Ce mult te-am iubit”.

Prezența discretă, Ileana Sipoteanu spune că a primit cu bucurie invitația la DUELUL PIANELOR. “Alături de colegi și într-un loc în care se cântă live te simți bine. Eu m-am remarcat în muzică prin romantism, iar melodia “Ce mult te-am iubit” a ajutat la consacrarea mea. Este una dintre piesele de forță ale carierei mele. Avem nevoie de astfel de emisiuni de divertisment”, crede Ileana Sipoteanu.

Telespectatorii TVR 2 s-au întâlnit în echipa lui OVI cu dirijorii Viorel Gavrilă, Daniel Jinga și Sofia Vicoveanca, iar Paula i-a avut alături pe Rona Hartner, Zoltan Lorentz și Ileana Sipoteanu.

În această zi specială, artiștii nu au uitat de România. “A fi român este un sentiment pe care îl înțelegem la justa lui valoare când plecăm din țară. Abia în Franța mi-am dat seamă că sunt româncă și am început să valorific cultura noastră peste hotare. Francezii își dau seama mai bine de valoarea tradițiilor noastre. Am văzut grupuri de pensionari francezi care vin în România și stau câte o luna ca să ne învețe dansurile”, a povestit Rona Hartner.

Sofia Vicoveanca spune că niciodată nu s-a gândit să părăsească România, chiar dacă i s-a făcut această propunere. “Am fost peste tot în lume e frumos, dar nicăieri nu este ca acasă. Sunt foarte mândră că sunt româncă! Avem o țara atât de frumoasă, în fiecare loc e altceva, mă refer la tradiții, obiceiuri, port popular. România e încărcată de istorie și avem locuri superbe. Pentru toți românii, oriunde s-ar afla în lume, le urez LA MULȚI ANI, CU SĂNĂTATE!”.

Puțină lume știe că, în urmă cu mulți ani, artistei de muzica populara i s-a propus să rămână în Statele Unite, în Detroit. “Ma aflam in turneu, in SUA si am fost cazată în locuința unor români, o pereche mai un vârstă. M-au plăcut mult și înainte să plec mi-au propus să rămân la ei. Am încremenit și le-am spus că sunt măritată și am un copil de patru ani acasă. Mi-au zis: “Nu-ți cerem acum răspunsul, dar te vrem aici. Tot ce avem va fi al tau…”.

Le-am repetat că sunt măritată și am un copil. “Asta se rezolvă in timp”, mi-au răspuns ei. Nu am mai discutat, dar și-au dat seamă după reacție că nu voi rămâne. Nu am vrut să-i supăr, iar la plecare mi-au spus că au înțeles că îmi iubesc țara, locul și familia mea. Nu pot altfel”, a adaugat Sofia Vicoveanca.

14:00 Azi pentru maine

Redifuzare

* Sistemul scolar românesc îsi caută de 30 de ani o identitate. Reforme peste reforme, modificări de reforme, reveniri, experimente, încercări. S-au făcut studii mai mult s-au mai putin serioase, s-au încercat tot felul de solutii.

În realitate, sistemul de învătământ mosteneste în bună măsură zestrea celor 45 de ani de comunism. Elitele sale au fost atunci eliminate. Au rămas profesori buni peste tot, au existat în continuare si scoli mai bune, si licee, si universităti, dar toate acestea functionau mai degrabă inertial, nicidecum ca o consecintă a unor politici coerente si care să încurajeze performanta. Profesorii șsi părintii de astăzi sunt în mare măsură elevii de atunci, cei care culegeau recoltele, care învătau cu suplinitori de multe ori fără bacalaureat, în frig si/sau la lumânare.

Producător Alexandru Munteanu

Realizator Radu Găină

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

*Limba si literatura română

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Întâlnire cu Păcală pentru un râs sănătos, duminică la TVR2

Comedia  „ Păcală", regizată de Geo Saizescu la începutul anilor '70, poate fi urmărită la TVR2 duminică, 12 mai, de la ora 20.00. În rolul ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

Duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana Tudor şi susţinut de Paul ...

Cap Compas: Devotio | VIDEO

Cap Compas: Devotio | VIDEO

publicat: duminică, 05 mai 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

 

#tvr2