loader
Foto

ROMÂNIA INEDITĂ. În lumea antreprenorilor - Fata cu flori de hârtie

Fata cu flori de hârtie și-a dorit mult timp să facă armata, apoi să se facă avocat. Însă în adolescență i-a trecut și de armată, și de avocatură și și-a propus să facă înconjurul Pământului, iar apoi să salveze lumea.

 

În prezent are mai multe vocații și toate au un numitor comun: dorința de a-i inspira pe cei de lângă ea, astfel încât să își construiască viața pentru fericire, frumos, bine și bun.

Am cunoscut-o acum trei ani și țin minte că m-a uluit capacitatea ei de a găsi soluții inventive pentru orice tip de problemă organizatorică. Dacă îi relatai în trei cuvinte ce îți doreai să faci, sau dacă îi povesteai despre visul de a construi un business, ea venea cu 10 idei geniale pentru înfăptuirea acestuia.

Aceasta este Monica Badiu. O personalitate minunată, jovială, versatilă, senină și…cu sufletul pe tavă. Mai rar astfel de oameni în vremurile acestea! Și tocmai din acest motiv, prețioși ca aurul.

Mi-a spus că este o visătoare pragmatică – senzațională asociere – și de mai bine de 10 ani este om de marketing și creator de frumos.

De 2 ani a devenit “coach” pentru antreprenorii care vor să își crească vizibilitatea prin marketing online și, de câteva săptămâni, mamă de Mara.

“Sunt om de comunicare: ajut brandurile și antreprenorii să își comunice mai elegant și mai eficient serviciile și produsele. Apoi sunt “coach”: ajut oamenii să se descopere și să creadă în ei. Sunt om de creație: meșteresc din banale coli de hârtie, obiecte colorate, iar acest proces de transformare este menit să arate altora că orice lucru poate deveni frumos atunci când este supus minții creative a omului.”

Perspectiva asupra vieții și-a schimbat-o în momentul în care a avut șansa să călătorească. La 21 de ani a luat la pas Scandinavia, într-o călătorie de două luni, care i-a deschis ochii și i-a arătat o altă fațetă a ideii de comunitate și civilizație. Apoi, la 22 de ani a avut șansa să călătorească în Asia (Malaysia), unde a trăit un adevărat șoc cultural care a ajutat-o să fie mai atentă la prejudecățile de care nici nu era conștientă.

Și fără să știe, toate aceste călătorii aveau să sădească în ea sămânța multitudinii de idei strălucite și de talente excepționale din care Monica este construită astăzi fibră cu fibră.

“În urmă cu 5 ani am închis capitolul lucru la birou și m-am lansat în antreprenoriat, o decizie care mi-a schimbat viața radical și care m-a învățat să am încredere în mine, să fiu optimistă și să am răbdare. Am avut suficiente joburi în care făceam lucruri pe care le detestam, motiv pentru care mi-am spus că dacă mă apuc de antreprenoriat, atunci o să fac clar doar ceea ce îmi place. Și am reușit.

Brandul și atelierul de creație dedicat florilor din hârtie s-a născut din pasiunea mea de a lucra cu hârtia și de a le arăta altora că și ei pot fi creativi. Nu cu mult timp în urmă am lansat și conceptul “cabina foto”, ce s-a născut din pasiunea mea pentru fotografie, organizarea de evenimente și crearea de decoruri. Și a mai fost dragostea mea eternă pentru lavandă, ceea ce a dus și la explorarea acestei zone cu miros de poveste.”

Iată câte idei inspiraționale pot sălășlui într-un singur om.

Secretul este să fim atenți la noi înșine și să ne ascultăm instinctul acela care ne conduce către ceea ce ne face bine nouă în primul rând. Iar Monica este acel exemplu demn de urmat, pentru că a reușit să rămână pe picioarele ei, chiar dacă în România antreprenoriatul este o direcție ușor dezechilibrantă, pentru care trebuie să fii pregătit.

“Dacă nu ești puternic, optimist, dar în același timp și cu așteptări realiste, să fii antreprenor devine dificil. Cred că trebuie găsit acel ”sweet spot” între visător de vise mari și pragmatism de business.

În plus cred că antreprenoriatul se învață prin practică și mai ales, din greșeli. Iar în această perioadă – mai ales că sunt și proaspătă mămică - încerc să privesc partea plină a paharului, să evit știrile și panica. E o perioadă emoționantă pentru noi ca familie și ne este foarte dor de cei dragi, însă doar așa ne putem proteja unii pe alții.

Îmi lipsesc mult prietenii și călătoriile… dar trebuie să ne adaptăm. Pentru că până la urmă, totul va fi bine.”

Suntem cu toții frânturi de povești și aceasta este povestea Monicăi.

Să vă simțiți inspirați.

Valentina Băințan

***

Proiectul “România inedită” este dedicat românilor ce au devenit antreprenori, chiar dacă în prezent exercită și alte meserii. Este despre acei români care au avut curajul să își urmeze pasiunile și au reușit să uimească prin creativitatea lor.

În această perioadă de grele încercări, Televiziunea Română își dorește să intre în casele voastre și cu povești frumoase, care să vă inspire și să vă transmită acea stare de bine atât de necesară acum. Ne dorim ca prin prezentarea acestor povești să găsiți sursa de inspirație pentru propriile voastre proiecte și după ce trece izolarea, dificilă pentru noi toți, să le puneți în aplicare.

EPISODUL 1 - Elza, creatoare de bijuterii cu motive tradiționale

EPISODUL 2 - Îngerii lui Beatrice

EPISODUL 3 - Creatoarea de miresme

4:25 Stare de urgenţă (R)

Film * Stare de urgenţă (Assault on va-33-SUA, 2021)

Regia: Christopher Ray

Cu: Sean Patrick Flannery, Mark Dacascos, Michael Jai White

*Film de acţiune.

Redactor: Vlad Ţurcan

(Reluare)

6:00 Fără prejudecăţi (R)

*Emisiunea Fără prejudecăți este singura producție media din Europa pentru care lucrează reporteri TV cu dizabilități și a fost premiată în anul 2016 de către Organizația Națiunilor Unite ca model de incluziune și autoreprezentare. Producția este interpretată în limbajul semnelor române iar o variantă accesibilizată pentru nevăzători de regăsește pe platforma Mixcloud. Reporterii Raluca Avram și Mihai Arsenie împreună cu moderatorul Ovidiu Damian se vor întâlni cu telespectatorii în fiecare sâmbătă de la ora 9:30 și vă vor prezenta poveștile unor oameni excepționali care schimbă lumea.

Reporteri: Mihai Arsenie, Raluca Avram

Interpret mimico-gestual: Simona Damian

Moderator si realizator: Ovidiu Damian

Producator: Ovidiu Pop

Emisiune realizata de TVR Cluj

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

(Reluare)
 
”Dincolo de porțile palatelor” din Anglia

”Dincolo de porțile palatelor” din Anglia

publicat: sâmbătă, 14 septembrie 2024

Seria de documentare ne prezintă de data aceasta comorile arhitecturale din sudul Angliei. Vizităm câteva construcții care merită să fie numite ...

TELEȘCOALA: Limba japoneză, lecția 1 / VIDEO

TELEȘCOALA: Limba japoneză, lecția 1 / VIDEO

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

Silvia Pătraşcu ne-a propus lecţia 1 a cursului de limba japoneză în cadrul emisiunii „Teleșcoala”, difuzată de TVR 2 vineri, 13 septembrie.

TELEȘCOALA: Limba semnelor române, lecția 1 / VIDEO

TELEȘCOALA: Limba semnelor române, lecția 1 / VIDEO

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

Vineri, 13 septembrie, TVR 2 a transmis o nouă ediție a emisiunii „Teleșcoala” în care Lena Dermengiu ne-a propus lecţia 1 a cursului de „Limba ...

 

#tvr2