loader
Foto

Galerie foto

ROMÂNIA INEDITĂ. În lumea antreprenorilor - ELZA

Proiectul “România inedită” este dedicat românilor ce au devenit antreprenori, chiar dacă în prezent exercită și alte meserii.Este despre acei români care au avut curajul să își urmeze pasiunile și au reușit să uimească prin creativitatea lor.

 

În această perioadă de grele încercări, Televiziunea Română își dorește să intre în casele voastre și cu povești frumoase, care să vă inspire și să vă transmită acea stare de bine atât de necesară acum. Ne dorim ca prin prezentarea acestor povești să găsiți sursa de inspirație pentru propriile voastre proiecte și după ce trece izolarea, dificilă pentru noi toți, să le puneți în aplicare.

Astăzi vom face cunoștință cu Elza Ilina, creatoare de bijuterii cu motive tradiționale și, așa cum se autodescrie, un om care iubește viața și frumosul. Un om bucuros că a descoperit atât de multe activități împlinitoare. Este mamă, soție, soră, fiică, prietenă și colegă. Și încă ceva în plus, aș adăuga eu.

(w882) Elza - bij

Lucrează la o companie de IT Retail, unde coordonează activitatea a nu mai puțin de 3 departamente, însă acum 4 ani și-a găsit timp pentru a-și urma pasiunea: aceea de a crea, de a face ceva care să rămână în urma ei. “Tot ceea ce știu eu să fac, mai bun și mai frumos, este așternut pe pânză. Este parte din sufletul meu și din rădăcinile neamului meu!” – așa își descrie Elza creațiile rupte din ii.

Am întrebat-o cum se împacă job-ul de zi cu zi, cu antreprenoriatul și mi-a răspuns că nu este deloc ușor, dar că și-a găsit un anume echilibru. “Atâta timp cât știm să ne organizăm timpul, putem să facem și lucrurile pe care le iubim. Atunci când îți dorești ceva cu toată ființa, cu siguranță reușești în tot ceea ce îți propui” – afirmă Elza Ilina.

Elza este un om extrem de puternic. În urmă cu doi ani a fost diagnosticată cu cancer. Un cancer galopant. A luptat cu toată ființa și a învins. A reușit să treacă cu fruntea sus prin această încercare și a devenit și mai puternică. Iar povestea ei trebuie să fie un exemplu de viață pentru noi toți.

(w882) Elza - bij

Mi-a spus că în această perioadă - când toți trebuie să stăm obligatoriu în case pentru a ne proteja unii pe alții - este liniștită,

și-a mutat biroul acasă, reușește în fiecare zi să aștearnă câteva puncte pe pânză, să lucreze un mic stoc de bijuterii pe care apoi le expediază prin firmele de curierat și, cel mai important pentru ea, și-a găsit timp pentru a lucra de mână o frumoasă cămașă de Vrancea.

Duce cu bucurie responsabilitățile zilnice ale unei femei în casă, citește, face mișcare în interiorul locuinței și petrece timp cu copilul ei. Care este neprețuit.

“Nu mă plictisesc și nici nu mă plâng, pentru că îmi prețuiesc propria viață în primul rând, și apoi viața celorlalți. Mă simt împlinită atunci când pot crea, atunci când pot răspândi ceva făcut de mâinile mele, ceva care să poarte o bucățică din sufletul meu și să aducă mulțumire celui ce o primește.“

Suntem cu toții frânturi de povești și aceasta este povestea Elzei.

Să vă simțiți inspirați!

Vom trece cu bine de această izolare!

Valentina Băințan

9:00 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

10:00 Teleshopping

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2