loader
Foto

Revoluţia lui Mierlă

Personajul filmului, Marian Mierlă, a venit la „Istorii încâlcite” cu o poveste inedită despre participarea la Revoluţia din 1989. Prima parte a filmului poate fi urmărită pe TVR 2 şi online pe TVR+, sâmbătă, 13 decembrie, de la ora 13:30.

 

Istorii încâlcite

Prima parte este disponibilă online pe TVR+

Profesor în cadrul ASE, Marian Mierlă are o poveste inedită despre participarea la Revoluţia din Decembrie 1989. Încă din cursul anului 1989, el este contactat în Muzeul de Artă din Bucureşti de reprezentantul unui grup cu intenţia de a-l antrena într-un complot anticeauşist, rămânând, în urma acestui episod, cu impresia că autorii angrenării sale nu pot fi alţii decât angajaţi ai Securităţii.

„Niciodată nu s-a prezentat complet, nu mi-a spus ce făcea. Discuţiile cu el au început în primăvara lui '89, când eu îl cunoşteam de aproape un an, venea pe acolo, mai vorbeam de diverse, mai beam o bere. O vreme a tatonat terenul. Mi-a spus să mă gândesc foarte bine dacă vreau să fac ceva împotriva regimului Ceauşescu pentru că mă supun unui risc enorm”, povestea Marian Mierlă într-un interviu în ziarul Adevărul.

În timpul evenimentelor din Decembrie 1989, în timp ce vorbea în curtea televiziunii la o staţie de amplificare, este extras cu discreţie şi condus în bucătăria revoluţiei, într-unul dintre birouri, apoi se trezeşte înscris pe lista membrilor Frontului Salvării Naţionale.

Povestea revoluţiei lui Mierlă se termină după doar două zile, când, simţind că idealurile revoluţiei şi chiar revoluţia însăşi vor fi furate, se retrage, alegându-şi un alt drum.

O serie de Toma Roman jr. Realizatori: Roxana Iordache şi Călin Petrescu, Producător: Dan Micu.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 86

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
Întâlnire cu Păcală pentru un râs sănătos, duminică la TVR2

Comedia  „ Păcală", regizată de Geo Saizescu la începutul anilor '70, poate fi urmărită la TVR2 duminică, 12 mai, de la ora 20.00. În rolul ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

Duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana Tudor şi susţinut de Paul ...

Cap Compas: Devotio | VIDEO

Cap Compas: Devotio | VIDEO

publicat: duminică, 05 mai 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

 

#tvr2