loader
Foto

Galerie foto

Recomandări TVR 2 la început de an

Filme de aventuri, concerte, chiar și o petrecere în pijama. TVR 2 ne invită să începem anul 2015 într-o notă veselă.

 

Mai multe detalii despre programul pregătit special pentru zilele de 1 și 2 ianuarie puteţi afla în cele ce urmează.

Joi, 1 ianuarie, de la ora 18.40

Stăpânul inelelor (LORD OF THE RINGS – SUA 1978) este un film de animaţie în regia lui Ralph Bakshi. Povestea care are la bază binecunoscutul roman al lui JRR Tolkien urmăreşte aventurile grupului de hobbiţi, elfi, oameni, pitici şi vrăjitori în primejdioasa lor misiune de a distruge Inelul făcut de Dark Lord Sauron.Vocile personajelor sunt asigurate de William Squire, John Hurt, Michael Graham Cox şi Anthony Daniels.

Joi, 1 ianuarie, de la ora 21.10

La TVR 2 este programat filmul Papillon, ecranizarea din 1973 a romanului omonim semnat de Henri Charrière. În regia lui Franklin J. Schaffner, filmul îl are în rolul principal pe Steve McQueen. Henri Charrière, poreclit Papillon datorită tatuajului său de pe piept, este deţinut forţat după ce a fost acuzat că a omorât un proxenet. Alături de falsificatorul de bani Louis Dega (interpretat de Dustin Hoffman) cu care se împrieteneşte, Pappillon încearcă de mai multe ori să evadeze, trecând prin cele mai grele încercări şi mai apoi prin cele mai cumplite pedepse. Pentru a-i descuraja, autorităţile decid să îi transfere pe cei doi pe Insula Diavolului, de unde n-a reuşit nimeni să evadeze. Dega începe să se ocupe cu grădinăritul, pe când Papillon nu renunţă la planurile sale de evadare. În cele din urmă printr-o acţiune deosebit de riscantă, el reuşeşte să părăsească insula pe mare.

Joi, 1 ianuarie, de la ora 23.40

Seara se încheie cu un eveniment multimedia susţinut la Timişoara – Stepan Project – Undeva în Europa . La TVR 2 puteţi urmări un show derulat pe trei scene, pus la cale de regizorul Ştefan Iordănescu, plecând de la muzica primelor două discuri Stepan Project (desfăşurată în premieră live), cu aportul baletului şi soliştilor Operei Naţionale Române din Timişoara şi cu actori ai Teatrului Naţional Timişoara, plus un arsenal tehnic impresionant.

Vineri, 2 ianuarie, de la ora 18.40

La TVR 2 este programat concertul Iarnă Magică susţinut în 13 decembrie 2014 la Ateneul Român. Gala prezentată de Iuliana Marciuc a fost organizată de Lanto Communications cu participarea TVR 2 şi a avut ca temă „Capodopere ale muzicii clasice europene”. Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal au adus publicului pagini celebre ale creaţiei muzicale universale într-o interpretare de nivel internaţional. Din program au făcut parte lucrări de: Aleksandr Borodin, Edvard Grieg, Gerónimo Giménez, Johannes Brahms, Bedrich Smetana, George Enescu, Georges Bizet, Giacomo Puccini, Rossini-Respighi, Edward Elgar, Joseph Strauss şi Dmitri Şostakovici.

Vineri, 2 ianuarie, la TVR 2:

Vineri, 2 ianuarie, de la ora 20.20

Vineri seară sunteţi invitaţi la o Petrecere în pijama! Este vorba de un program de divertisment în care vă puteţi întâlni cu artişti cunoscuţi în ipostaze mai puţin obişnuite, aşa cum nu i-aţi mai văzut. Adriana Trandafir, Silviu Biriş, Marcel Pavel, Alin Oprea, Oana Sârbu, Crina Matei, Larisa Oprea, Vasile Calofir vor cânta, vor dansa, vor povesti şi vor trece prin diverse probe, care mai de care mai inedite, ocazionate de o surprinzătoare Petrecere în pijama. Prezentată de Irina Cordoneanu.

Vineri, 2 ianuarie, de la ora 22.10

Seara se încheie cu un film de aventuri: Camera de chihlimbar (THE HUNT FOR THE AMBER ROOM – Germania, 2012), în regia lui Florian Baxmeyer, cu Kai Wiesinger și Bettina Zimmermann în distribuție.

Transformată în mit după dispariţia ei, în 1945, din castelul Konigsberg, Camera de Chihlimbar a devenit obsesia a nenumăraţi căutători de comori. Conform legendei, Albert Einstein însuşi ar fi ascuns-o pentru a o proteja de nazişti, în ultimele zile ale celui de-al Doilea Război Mondial. Tot legenda spune că, folosit în scopuri malefice, chihlimbarul din faimoasa încăpere are puteri distrugătoare. Trei aventurieri - Eik, Katharina şi Justus – descoperă o pistă care i-ar putea conduce la legendara Cameră de Chihlimbar, dar trebuie să ajungă acolo înaintea unui magnat al industriei farmaceutice, ale cărui intenţii nu sunt deloc nobile.

Sâmbătă, 3 ianuarie:

 

1:35 Dincolo de porţile palatelor (R)

(L’Europe en chateaux, Germania-Franţa, 2012)

*Călătorie poetică prin unele dintre cele mai remarcabile castele şi palate europene, în spatele porţilor închise de obicei turiştilor, pentru a afla particularităţile şi singularităţile istorice, arhitecturale şi culturale, precum şi poveştile captivante aleconstructorilor şi locuitorilor lor.

Regii Europei şi-au ales domeniile pentru a-şi construi palatele şi reşedinţele de vară în cele mai frumoase locuri, dar şi cu rolstrategic.

Realizatori: Gero Von Boehm, Jeremy Jp. Fekete, Julia Zantl

Redactor: Ştefan Asavei

(Reluare)

2:30 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2