loader
Foto

Galerie foto

Programe speciale de sărbătoare

Pentru creştinii care sărbătoresc Paştele şi Floriile - în această sâmbătă şi duminică, la TVR 2, TVR HD şi TVR+. 

 

În acest sfârşit de săptămână, credincioşii romano-catolici serbează Paştele, în timp ce ortodocşii întâmpină Duminica Floriilor şi se pregătesc, spiritual, de sărbătoarea Pascală de săptămâna viitoare.

Respectând tradiţia, TVR 2 a pregătit transmisiuni speciale pentru ambele sărbători din acest weekend. Ca în fiecare an, TVR 2 va reflecta în direct de la Vatican cele două momente speciale pentru sărbătoarea pascală la romano-catolici.

Este vorba de Învierea de la Vatican – care a putut fi urmărită sâmbătă, 4 aprilie, de la ora 21.30. Transmisiunea în direct a acestui eveniment a fost prezentată şi comentată din studio de către Titi Dincă, avându-l ca invitat, din partea Arhiepiscopiei Romano-Catolice, pe preotul prof. univ. dr. Wilhelm Dancă.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

A doua zi, duminică, 5 aprilie, de la ora 12.30, Elena Dinu îi invită pe credincioşii romano-catolici să urmărească în transmisiune directă la TVR 2, TVR HD şi TVR+, de la Vatican, binecuvântarea apostolică şi mesajul Papei Francisc I „către Cetate şi către Lume” într-o ediţie specială Urbi et orbi.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Tot duminică, 5 aprilie, de la ora 12.00, emisiunea Cap Compas a pregătit o ediţie specială adresată telespectatorilor de religie ortodoxă: Ultima săptămână la Ierusalim -o producţie în egală măsură jurnal de călătorie dar şi documentar religios. Conform mărturiilor istorice şi biblice, Iisus Hristos a venit de mai multe ori în Ierusalim în perioada dintre Intrarea triumfală de Florii şi până la ziua Judecăţii şi a Răstignirii Lui.

Însă documentele nu relatează când şi unde a venit Mântuitorul, de unde a venit, în ce loc a înnoptat sau ce a facut în Ierusalim. Ultima săptămână la Ierusalim este un film care propune descifrarea unor faţete mai puţin cunoscute ale acestui răstimp: de la Intrarea în Ierusalim până la Răstignire. În acest demers, realizatorii Cap Compas au ajuns în oraşul în care mergea spre înnoptare Iisus Hristos, în locul în care l-a înviat pe Lazăr, pe malurile Iordanului şi în apropierea Ierihonului şi chiar în cătunul în care Iisus Hristos a încălecat pe asin.

Toate aceste programe vor fi transmise, în simulcast şi pe TVR HD.

 

 

 

 

13:30 Întoarcerea lui Colţ Alb (R)

Film * Întoarcerea lui Colţ Alb (Il ritorno di zanna bianca-Italia, Franţa, Germania, 1974)

Regia: Lucio Fulci

Cu: Franco Nero, Virna Lisi, Renato Cestie, John Steiner

* Film de aventuri, inspirat de romanul "Colţ Alb" de Jack London. La sfârşitul secolului XIX, în timpul goanei după aur din Alaska, negustorul de blănuri John Tarwater şi nepotul lui, micul Bill, îl găsesc pe câinele-lup Colţ Alb lângă stăpânul său care fusese ucis de tâlhari. Ei se stabilesc într-un sat de mineri, unde face legea Beauty Smith, un tiran fără scrupule. John şi Bill se aliază cu scriitorul Jason Scott şi cu maica Evangelina, călugăriţa care se ocupă de micul spital local, pentru a-l împiedica pe Smith să distrugă comunitatea. Colţ Alb, devotat şi inteligent, va contribui din plin la victoria forţelor binelui.

Redactor: Adriana Vulpe

(Reluare)

15:30 Cei cinci faimoşi 4

Film * Cei cinci faimoşi 4 (Fünf freunde 4-Germania, 2015) PREMIERA

Regia: Mike Marzuk

Cu: Valeria Eisenbart, Quirin Oettl, Justus Schlingensiepen, Neele Marie Nickel

* Film de aventuri-inspirat de personaje şi întâmplări din seria de romane pentru copii "Cei cinci faimoşi" ("The Famous Five") a scriitoarei engleze Enid Blyton. Julian, Dick, Anne, George şi căţelul Timmy trăiesc o aventură extraordinară în Egipt, după ce descoperă o amuletă despre care se spune că ar conţine secrete ale vechilor faraoni.

*AUDIENTA GENERALA (AG)

Redactor: Vlad Ţurcan

 
Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Cap Compas: Devotio | VIDEO

Cap Compas: Devotio | VIDEO

publicat: duminică, 05 mai 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările de ...

 

#tvr2