loader
Foto

Galerie foto

Prietenii TVR2 văd primii filmul-eveniment „Pasolini”

Urmăreşte pagina de Facebook TVR2 , în perioada 19 – 21 mai 2015, intră în concurs şi poţi câştiga invitaţii duble la evenimentul ce va avea loc în data de 22 mai 2015, la Hollywood Multiplex București!

 

Documente disponibile pentru descarcare:

Ultima zi din viaţa lui Pier Paolo Pasolini, de Abel Ferrara, cu Willem Dafoe

Pasolini, filmul biografic în regia lui Abel Ferrara (Bad Lieutenant, King of New York, The Funeral, The Addiction, Body Snatchers), cu Willem Dafoe (The Grand Budapest Hotel, Nymphomaniac, Platoon, The English Patient, American Psycho, Antichrist) în rolul lui Pier Paolo Pasolini.

În noaptea de 2 noiembrie 1975, Pier Paolo Pasolini a fost omorât într-un cartier din Roma.

Pasolini este un simbol al artei luptând împotriva puterii. Scrierile lui sunt scandaloase, filmele - cenzurate. Mulţi l-au iubit, la fel de mulţi l-au şi urât.Ultima zi din viaţă artistul şi-a petrecut-o împreună cu mama sa, apoi cu cel mai drag prieten al său. Pe seară a ieşit cu maşina sa Alfa Romeo în căutarea aventurii. Spre dimineaţă, Pasolini a fost găsit mort pe o plajă din Ostia, la periferia oraşului. Crima nu a fost elucidată nici acum.

În acest film, amestec de real şi imaginar, Abel Ferrara reface ultima zi din viaţa celebrului cineast.

Pasolini a fost selectat anul trecut în Competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia.

Willem Dafoe, unul din actorii favoriţi ai lui Abel Ferrara

Willem Dafoe, actorul care-l interpretează pe Pasolini, spune că s-a lucrat mult la crearea unui portret, pornind de la proiectele la care cineastul italian lucra în ultimele zile ale vieţii (printre care şi Salò).

„Am încercat să ne imaginăm starea sa de spirit din ultimele zile de viaţă”, spune actorul, ajuns la a patra colaborare cu regizorul Abel Ferrara. “Aşadar, interpretarea nu a constat în faptul că eu îl voi imita pe cel care era Pasolini. Ci, mai degrabă, am fost înregistrat în timp ce trăiesc stările, gândesc ideile şi realizez acţiunile unui tip care se întâmplă să fi fost Pier Paolo Pasolini. Pentru asta a trebuit să mă debranşez total de la presiunea de a reprezenta o personalitate mult iubită, aproape un sfânt. E ca la Iisus: nu-l joc pe Iisus, îl joc pe un Iisus. De fapt, nu l-am jucat pe Pasolini. Mai degrabă am încercat să fiu carnea lui, vocea lui, să fiu prezent în ceea ce a însemnat ultima zi din viaţa lui.”

Prietenii TVR 2 văd primii cele mai bune filme! Un eveniment organizat împreună cu Independența Film și Hollywood Multiplex București!

Regulamentul concursului aici


13:30 Marius Mihalache&Band-Saftita

Concert*

*"Săftiţa", spectacol cu Marius Mihalache

Dir.imagine Adrian Vulpe

Regizor de motaj Cristian Burlacu

Editor de montaj Valentin Brumă

Reporter Anca Medeleanu

Regizor artistic Violeta Gorgos

15:00 Dincolo de porţile palatelor

(L’Europe en chateaux, Germania-Franţa, 2012)

*Călătorie poetică prin unele dintre cele mai remarcabile castele şi palate europene, în spatele porţilor închise de obicei turiştilor, pentru a afla particularităţile şi singularităţile istorice, arhitecturale şi culturale, precum şi poveştile captivante aleconstructorilor şi locuitorilor lor.

Regii Europei şi-au ales domeniile pentru a-şi construi palatele şi reşedinţele de vară în cele mai frumoase locuri, dar şi cu rolstrategic.

Realizatori: Gero Von Boehm, Jeremy Jp. Fekete, Julia Zantl

*Ep.4: Estremadura-Portugalia

În extrema vestică a Europei continentale, vizităm trei palate magnifice: palatul marchizilor de Fronteira, palatul Pena din Sintra şi cel din Queluz.

Construite de mauri ori cu puternice influenţe orientale, palatele formează un inel în jurul Lisabonei, fostă reşedinţă regală şi capitală a jumătate de glob.

Redactor: Ştefan Asavei

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

 

#tvr2