loader
Foto

Povestiri cu final schimbat - un volum excelent de proză semnat de un poet

Prezentat în campania „Citeşte Româneşte” - la TVR 2, sâmbătă, 24 mai, de la 22.30.

 

Citeşte Româneşte

Ediția este disponibilă pe TVR+

Campania TVR 2 „Citeşte Româneşte”, dedicată promovării literaturii româneşti şi a scriitorilor români contemporani, continuă în această săptămână cu cartea lui Florin Iaru: „Povestiri cu final schimbat”.

Sâmbătă, 24 mai, de la ora 22.30, după Filmul de Oscar, eseistul Ioan Buduca a pregătit pentru telespectatorii TVR 2 prezentarea volumului de proză al poetului Iaru, „Povestiri cu final schimbat”. Despre acest volum, scriitorul Cristian Teodorescu declară că: “Florin Iaru, poetul, a început o nouă viaţă de când s-a apucat de proză. Asta nu înseamnă că a sacrificat poetul din el, ci l-a pus altfel la treabă. Adică a rămas acelaşi vizionar sclipitor, cu o imaginaţie uluitoare, care n-a coborât, cum se zice, la proză. A ridicat proza la înălţimea poeziei, în acest volum de povestiri în care termenul de capodoperă aproape că se banalizează din cauză că Iaru tot nimereşte acel ochi al taurului, la care mulţi nici nu visează, ca un campion literar la pistol viteză. Cu această extraordinară colecţie de povestiri, Iaru, care a bătut energic la uşa prozei cu primul lui volum de schiţe, nu s-a grăbit să se instaleze în vreun fotoliu de mare prozator. Dar chiar dacă ar vrea să rămână în picioare printre aleşi, Iaru ne obligă să să-l rugăm să se aşeze pe fotoliul care-i va purta numele după această carte.”

TVR 2 a lansat la începutul lunii aprilie campania „Citeşte Româneşte” şi difuzează săptămânal – sâmbăta, după filmul de Oscar - o emisiune în care este prezentat câte un scriitor român contemporan şi cea mai nouă carte a sa. Dedicată promovării literaturii româneşti şi a scriitorilor români contemporani, campania se derulează pe TVR 2 şi online, pe pagina de Facebook a acestui post. La sfârşitul fiecărei luni, TVR organizează un concurs cu premii constând în cărţi cu autograf din partea autorilor prezentaţi.

Campania poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

7:00 Teleshopping

7:30 În Slujba Binelui

Sărbătoarea Pastelui ne aduce lumină din lumina Învierii. Echipa emisiunii ,,În Slujba binelui” vă invită la o editie cu gânduri alese, povete spirituale şi cântece pascale.

Sunetul clopotului face legătura dintre cer șsi pământ şi vine să anunte o victorie, o biruintă si o mare bucurie. Învierea Domnului este sărbătoarea sufletului, iar adevărata bucurie trebuie să fie una duhovnicească. După Săptămâna Patimilor, care simbolizează chintesenta traditiilor legate de sărbătoarea Pastelui, asteptăm să luăm lumina dătătoare de viată. Astăzi, mai mult ca niciodată suntem în căutarea unui cuvânt bun, părintesc, un cuvânt de călăuzire pe drumul vietii si am mers la Cahul, acolo unde-si împlineste misiunea episcopul Basarabiei de Sud, Preasfintitul Părinte Veniamin, care ne-a vorbit despre dimensiunile spirituale ale Praznicului Împărătesc.

Producator:Tatiana Slivca

 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările de ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

 

#tvr2