loader
Foto

Poveştile fascinante ale lumii, numai în documentarele „360° GEO”

În această săptămână echipele de jurnalişti de la Arte France ajung în Bolivia şi Bangkok. Aflaţi ce-au descoperit acolo miercuri şi joi, de la ora 19:00, la TVR 2.

 

Arca lui Noe din Bolivia  (miercuri 10 iunie, ora 19:00)

În Bolivia, la Inti Wara Yassi, şi-au aflat refugiu peste 200 de maimuţe, sute de papagali şi tucani, câteva pisici sălbatice şi broaşte ţestoase. Acest proiect este unic-şi nu numai în Bolivia. Numele său, Inti Wara Yassi înseamnă "Soare, stele, lună".

Fondatorul său îşi aminteşte că iniţial au avut „doar un cort, câteva animale maltratate şi multe speranţe". Dar acum, cei de acolo se ocupă nu numai de animalele rănite, ci şi de foşti copii ai străzii-care, la rândul lor, îngrijesc animalele. (Arche de Noe de Bolivie, Franţa-Germania, 2007)

Căutătorii de comori din Bangkok (joi, 11 iunie, ora 19:00)

Râul Chao Phraya se strecoară ca un şarpe de-a lungul capitalei Thailandei-Bangkok. Zilnic, nenumăraţi bărbaţi se scufundă în apele sale cu ajutorul unor clopote de scufundare manufacturate în căutarea unor comori: diverse obiecte metalice, sticle sau chiar antichităţi; orice poate fi vândut. (Les plongeurs de tresors de Bangkok, Franţa-Germania, 2013)

 

15:00 Dincolo de porţile palatelor

(L’Europe en chateaux, Germania-Franţa, 2012)

*Călătorie poetică prin unele dintre cele mai remarcabile castele şi palate europene, în spatele porţilor închise de obicei turiştilor, pentru a afla particularităţile şi singularităţile istorice, arhitecturale şi culturale, precum şi poveştile captivante aleconstructorilor şi locuitorilor lor.

Regii Europei şi-au ales domeniile pentru a-şi construi palatele şi reşedinţele de vară în cele mai frumoase locuri, dar şi cu rolstrategic.

Realizatori: Gero Von Boehm, Jeremy Jp. Fekete, Julia Zantl

*Ep.4: Estremadura-Portugalia

În extrema vestică a Europei continentale, vizităm trei palate magnifice: palatul marchizilor de Fronteira, palatul Pena din Sintra şi cel din Queluz.

Construite de mauri ori cu puternice influenţe orientale, palatele formează un inel în jurul Lisabonei, fostă reşedinţă regală şi capitală a jumătate de glob.

Redactor: Ştefan Asavei

15:55 Cei cinci faimoşi 2

Film * Cei cinci faimoşi 2 (Fünf freunde 2-Germania, 2012) PREMIERĂ

Regia: Mike Marzuk

Cu: Valeria Eisenbart, Quirin Oettl, Justus Schlingensiepen, Neele Marie Nickel

* Film de aventuri-inspirat de personaje şi întâmplări din seria de romane pentru copii "Cei cinci faimoşi" ("The Famous Five") a scriitoarei engleze Enid Blyton. Julian, Dick, Anne, George şi căţelul Timmy se aventurează singuri în Cat Canyon, unde vor dezlega misterul unei pietre preţioase legendare, înfruntând cu curaj o ceată de bandiţi periculoşi.

*AUDIENTA GENERALA (AG)

Redactor: Ştefan Asavei

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

 

#tvr2