loader
Foto

Poveştile cu cântec ale săptămânii 30 iunie-4 iulie la TVR 2

De luni, 30 iunie, de la ora 17.00, la TVR 2 veţi (re)vedea zilnic muzicieni români care şi-au desăvârşit destinul artistic, de cele mai multe ori, peste hotare.

 

O poveste...cu cântec!

Luni, 30 iunie – Narcisa Suciu

Narcisa Suciu (Outokumpu, Finlanda) s-a stabilit în Karelia după soţul său, în urmă cu patru ani. În vacanţele din România încă îşi mai cântă muzica sa pop reinterpretând folclorul din Maramureş. Preferând viaţa casnică, a ajuns în cele din urmă să îngrijească de diverse talente la Joensuu, un oraş în care se va muta curând pentru liceul fiicei sale, Daria.

(w882) Narcisa Su

Cu doi tineri elevi a şi scos un disc care se bucură de succes local, dar refuză pentru sine muzica tradiţională a ţării de adopţie. Totuşi… am filmat-o într-un studiou celebru, aproape de casă, unde este primită oricând cu braţele deschise. De ultimă oră, fiica sa a început să-i calce pe urme.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Marţi, 1 iulie – Mircea Romcescu

Mircea Romcescu (Copenhaga, Danemarca) este unul dintre puţinii muzicieni în plină activitate care a revenit în România de peste un deceniu. Veteran al pop-rock – ului autohton din anii ’70 – ’80, ca de altfel şi soţia sa, Olimpia Panciu, a continuat muzica spre vârful carierei în Danemarca, unde a fost recunoscut în numeroase rânduri, inclusiv câştigând Eurovision-ul! Dupa 2000, a revenit pe aici din ce în ce mai des, cu noi premii (incluzându-l pe cel de Creaţie de la Mamaia, din 2009), urcând din nou pe scenă ca solist şi chitarist.

(w882) Mircea Rom

Deşi nu îi este uşor cu mentalitatea… natală, continuă să profeseze sub toate formele şi este mai actual ca niciodată pe discul „Together, forever” care a trecut deja de un deceniu de la apariţie.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Miercuri, 2 iulie – Joe Gaspar

Joe Gaspar (Ottawa, Canada) a dispărut de aici când era deja considerat drept cea mai buna voce masculină de blues a României contemporane. Fostul basist al grupului timişorean Quo Vadis s-a nimerit să concerteze în chiar 21 iunie 2013, ziua filmării lui. Cu trioul său româno-canadian pe val, Joe a trebuit să supravieţuiască (în mai puţin de un deceniu de când a emigrat) unui divorţ… şi astfel să revină cu toate forţele creatoare la muzica ce i-a dat nume.

(w882) Joe Gaspar

Mai contează că lucrează în telefonie sau că înainte de concert îşi rupsese piciorul la repetiţii? Prea puţin, câtă vreme este din nou pe drum. Nu pe drumuri ci pe drumul său! De notat şi celelalte două trupe de covers în care evoluează cu acelaşi aplomb, Crunchy Flower şi Fugly Dawgz.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Joi, 3 iulie – Marta Hristea

Marta Hristea (Rotterdam, Olanda) a apărut pe scenele pop, apoi jazz din România la jumătatea anilor ‘90, ca o mare speranţă, solista cântând cu mai toată generaţia actuală autohtonă jazz-electro. Căsătorită cu un profesor universitar şi stabilită în ţara acestuia, Marta revine din păcate rar acasă; în schimb se reuneşte cu foştii colegi pentru a concerta în toată Europa, nu o dată la solicitarea ICR din diverse capitale europene.

(w882) Marta Hris

Acum lucrează cu Vlaicu Golcea la un proiect exotic pentru Ţara Lalelelor – «Spitalul Amorului» după Anton Pann!

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Vineri, 4 iulie – Ramona Mitrică

Ramona Mitrica (Londra, Marea Britanie) a avut mai întâi o importantă misiune oficială, aceea de ataşat cultural la Londra. Apoi a câştigat prin concurs administrarea Fundaţiei „Ion Raţiu”. Ulterior, Ramona a intrat pe piaţa cultural-artistică independentă a metropolei. „ProFusion” înseamnă astăzi o primă colaborare între cele două capitale europene ale culturii Sibiu şi Liverpool, traducerea unor cărţi poliţiste româneşti în Marea Britanie şi 10 ediţii ale Festivalului de Film Românesc.

(w882) Ramona Mit

Mioara Moraru Cristea (Roma, Italia) a plecat din România să lucreze în străinătate împreună cu familia, atunci când mica afacere din Focşani a fost împresurată de criză. Mioara s-a identificat până la urmă cu comunitatea românească internaţională: Asociaţia culturală româno-italiană „ProPatria” este recunoscută în cele două ţări pentru identificarea şi promovarea tinerelor talente româneşti din diaspora. Aşadar festivaluri, gale şi – nu în ultimul rând – concerte de Crăciun. Pe 6 iulie 2014 – închiderea festiva a celui de-al patrulea festival. Ediţia este disponibilă online pe TVR+

(w882) Pro Patria

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:00 Festivalul Internaţional de Circ de la Monte Carlo (R)

(43Rd International Circus Festival Of Monte-Carlo), Franta, 2019

*Editia 43 *Partea a doua

Redactor : Stefan Asavei

(Reluare)

10:00 Teleshopping

 
Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Cap Compas: Devotio | VIDEO

Cap Compas: Devotio | VIDEO

publicat: duminică, 05 mai 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările de ...

 

#tvr2