loader
Foto

Galerie foto

Poveștile cu cântec ale săptămânii 25-29 august

Încă o săptămână de poveste şi cântec la TVR 2, prin reportajele realizate pentru TVR Internaţional. Muzicieni români aflaţi în cărţi în Europa şi Canada, dar şi ziarişti, profesori şi nu în ultimul rând oficiali români aflaţi în misiune!

 

O poveste...cu cântec!

Luni, 25 august

Dor de România (Montreal şi Ottawa, Canada). Ediţie specială cu două reportaje canadiene. Unul este filmat la şcoala românească „Junimea Română” din Montreal, la spectacolul de sfârşit de an (15 iunie 2013), iar celălalt la Consulatul General al României la Toronto, cu ocazia sărbătoririi Zilei Iei (24 iunie 2013). Interviuri cu Lucia Iaţic - Consul General al României la Montreal, Antonella Marinescu - Consul General al României la Montreal, Otilia Tunaru - coordonator „Junimea Română” și Claudia Mandl – profesoară de arte plastice şi arhitectul Dan Hanganu.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+


Marți, 26 august

Sabin Păutza (Plainfield, New Jersey). În 8 februarie 2013, marele muzician Sabin Păutza a împlinit 70 de ani, ocazie cu care ziua următoare a fost sărbătorit la Plainfield (New Jersey) de Filarmonica pe care a condus-o timp de peste două decenii. Altfel, povestea sa cu cântec a fost una de succes şi în România, până la plecarea din 1984, ca şi după 1990 când a putut reveni. O ediţie realizată în decurs de trei ani, alergând pe urmele maestrului, parcă din ce în ce mai tânăr. Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Miercuri, 27 august

O poveste cu ziarişti canadieni (Montreal şi Kitchener, Canada)

Ajuns în deceniul trecut la Montreal, Răzvan Dupleac – cadru universitar la Politehnica bucureşteană – avea planuri să profeseze în energetică. Dar când i s-a alăturat şi soţia, Cristina Sofronie (ziaristă în primul val nouăzecist din România) şi-a descoperit o altă vocaţie. Astăzi, publicaţia bilunară „ZigZag român – canadian” ţine pulsul comunităţii, distribuindu-se gratuit până la Toronto şi Edmonton, iar cuplul a fost nevoit să răspundă şi altor nevoi... româneşti, organizînd campionate de table, de tenis cu piciorul şi spectacole ale artiştilor din ţară.

De loc din Timişoara, Felicia Stepan a ajuns în Toronto, alături de soţ şi de cei doi copii, în 2005. Au schimbat câteva slujbe, s-au mutat în Kitchener, au înfiinţat şi un ziar, dar marea provocare o constituie o emisiune de televiziune în limba română, Puls TV. Cum toate veniturile se reinvestesc în echipament şi în deplasări, aşadar realizat prin voluntariat, programul se pune în slujba emigranţilor din România.
Băiatul de 19 ani se pregăteşte să devină cameraman cu patalama, iar fata - cu patru ani mai mare - lucrează deja part-time şi studiază Resurse Umane. Două poveşti de succes cu desfăşurare neaşteptată!

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Joi, 28 august

Dan Ionescu (Thornhill, Canada). Considerat cel mai bun chitarist de jazz român în anii ‘80 – ‘90, originar din Timişoara, Dan a cântat practic cu mai toţi marii instrumentişti români ai genului. A căutat să se perfecţioneze permanent, dar declinul scenei de profil după 1989 l-a obligat în cele din urmă să emigreze.

În Canada şi-a relansat cariera, de curând înregistrând al nouălea disc. Are doi fii, Gil şi Tom, ambii absolvenţi ai unor academii de muzică. La ora filmării, trupa celor trei (din care mai făceau parte alţi câţiva solişti şi instrumentişti, români şi canadieni) prezenta un program cu valenţe cultural-educative, la o petrecere românească din Toronto; un proiect la care Dan ţine la fel de mult ca la grupurile formate cu marii jazzmani.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Vineri, 29 august

Raul Dudnic (Toronto, Canada). Fost folkist şi chitarist bas în grupurile timişorene optzeciste culminând cu Abra şi Cargo, Raul şi-a cunoscut iubirea vieţii în România, dar nu au plecat în ţara ei – India – ci în Canada. El a continuat să cânte cu grupuri formate cu alţi muzicieni români, de exemplu Nashpa Sound. Însă şi-a continuat şi meseria în care se specializase încă de acasă, aceea de ziarist. Emisiunea sa TV „Noi, românii” investighează subiecte ale comunităţii româneşti, în primul rând muzicale, aşadar este soră de peste mări şi ţări cu „O poveste… cu cântec”!

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

http://mediatvr.tvr.ro/media-tvr/image/201408/w500/raul-dudnic_54825200.jpg

13:30 Părintele Arsenie Boca, omul lui Dumnezeu (R)

România, 2011

Regia: Nicolae Mărgineanu

Povestitor: Maria Ploae

*Documentar. Numit „Sfântul” de către colegii săi de la Academia Teologică din Sibiu, căutat şi urmat de mii de credincioşi dornici să se împărtăşească din izvorul spiritualităţii sale, sensibil pictor de biserici, ca şi al unei fresce din Atheneul Român, om de cultură şi filosof al ştiinţelor şi religiei, preotul Arsenie Boca era neclintit în credinţa că Dumnezeu se află la cârma lumii. O personalitate unică, ce atrăgea ca un magnet oameni din toate categoriile sociale, dar şi permanenta suspiciune a autorităţilor epocii, care nu puteau înţelege de unde venea acea forţă excepţională de a face lumea să se adune în jurul său.

Redactor: Gabriela Onea

(Reluare)

15:00 Rivalii

Sezon Nou

Tema: ,,Mai exista romantism adevarat in zilele noastre?”

Invitati: Matei Stanculescu, Tania Popa, Florin Zamfirescu, Aneta Stan, Natasa Maxim, Victor Bucur

Momentele artisitice sunt sustinute de Bogdan Ionita, Tania Popa,

Corina Chiriac, Sofia Dinu si Dan Helciug

Producator: Marina Almasan,

Organizator productie: Laurentiu Baciu

Colaboratori: Costin Teodorescu si Raluca Tudor

Prezentatori: Marina Almasan si Dan Helciug

Jurnalisti: Mirela Vasile, Andreea Baciu

Realizator: Adrian Banuta

Coproducator: Astra dell Arte

 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările de ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

 

#tvr2