loader
Foto

Poezie și dragoste, la „Piersic Show” cu Ileana și Romulus Vulpescu

TVR 2 vă oferă ocazia reîntâlnirii cu Ileana și Romulus Vulpescu, într-un dialog despre artă și viață cu Florin Piersic, în emisiunea „Piersic Show”, luni, 6 iulie, și marți, 7 iulie, de la ora 12.00.

 

Ediţia de luni, 6 iulie, este disponibilă online pe TVR +

Ediţia de marţi, 7 iulie, este disponibilă online pe TVR+

Dialogul scriitorilor Ileana și Romulus Vulpescu cu actorul Florin Piersic vă dă ocazia de a vă afla în prezența unor personalități marcante ale literaturii române.

În cele două părți ale emisiunii realizate cu cei doi invitați de excepție, vor fi celebrate poezia, proza, teatrul și filmul, domenii artistice în care cei trei participanți la dialog și-au dat măsura talentului, în timp.

Ileana Vulpescu este prozatoare, cele mai cunoscute cărți ale sale sunt „Arta conversației”, „Sărută pământul acesta”, „Arta compromisului”. Succesul de care s-a bucurat romanul „Arta conversației” a dus și la dramatizarea acestuia, în colaborare cu autoarea, iar spectacolul s-a jucat pe scene din București, Cluj-Napoca, Oradea și Craiova.

Poetul, prozatorul, traducătorul și publicistul Romulus Vulpescu (1933-2012) este autorul unor inegalabile traduceri din François Villon, François Rabelais sau Dante Alighieri. A publicat, de asemenea, poezie și proză.

Florin Piersic s-a născut la Cluj, la 27 ianuarie 1936. (Încă) de la începutul carierei sale a fost considerat un „june prim", un „Făt-Frumos" al cinematografiei. A jucat în foarte multe filme până în anul 1987, după care a mai apărut doar în patru producţii: „Donau, Duna, Dunaj, Dunav, Dunărea” (2003), „Fix Alert” (2005), „Eminescu versus Eminem” (2005) – ultimele două în regia fiului său actor şi regizor, Florin Piersic Jr., şi „Rating" (2007), un scurtmetraj.

Debutul lui Florin Piersic în cinematografie a fost în filmul „Ciulinii Bărăganului”, regia Louis Daquin.

Filmul realizat de regizorul francez, care a semnat şi scenariul adaptat după romanul omonim al lui Panait Istrati, a avut premiera la Festivalul de la Cannes, în 1958, unde a rulat în selecţia oficială. 

În 2009, Florin Piersic a primit Premiul pentru întreaga carieră la Festivalul de Film Transilvania.

Puteți urmări emisiunea „Piersic Show” online, în direct de la ora 12:00 sau înregistrată pe TVR+, şi pe tabletă sau telefon mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

21:00 Destine ca-n filme

Sezon Nou

*Constantin Căldăraru-"DESTINE CA-N FILME schimbă destine"

La fel ca în 2014, când în urma unui mesaj pe FB l-am cunoscut pe Constantin Căldăraru, acum, 10 ani mai târziu, într-o actiune de voluntariat la un cămin de bătrâni, l-am reîntâlnit pe Constantin, iar parcursul ultimilor lui ani uimeste si demonstrează că această emisiune schimbă destine.

*Izabela Juncu-"Lumea parfumurilor"

Îsi petrecea weekend-urile în magazinul de parfumuri unde lucra mătusa ei, descoperind lucruri noi si informatii importante despre lumea inedită a parfumierilor.

Acum încercă să aducă zâmbete șsi bucurii oamenilor pe care îi întâlneste, prin această artă pe care o redescoperă zilnic.

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

Realizator Silvia Ionescu

Redactor Dana Ilie

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

 
Întâlnire cu Păcală pentru un râs sănătos, duminică la TVR2

Comedia  „ Păcală", regizată de Geo Saizescu la începutul anilor '70, poate fi urmărită la TVR2 duminică, 12 mai, de la ora 20.00. În rolul ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

Duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana Tudor şi susţinut de Paul ...

Cap Compas: Devotio | VIDEO

Cap Compas: Devotio | VIDEO

publicat: duminică, 05 mai 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

 

#tvr2