loader
Foto

Galerie foto

O poveste...cu cântec, din 30 iunie, la TVR 2

De luni, 30 iunie, de la ora 17.00, la TVR 2 începe o nouă emisiune din seria celor dedicate muzicii şi artiştilor români care s-au stabilit în străinătate.

 

Ediţiile sunt disponibile online pe TVR+

Poveștile de viață ale muzicienilor români care s-au stabilit în străinătate încep în alb - negru și continuă color, în diverse proporții. Uneori, drumul lor profesional s-a schimbat radical, dar pasiunea pentru muzică a rămas constantă. Iar amintirile lor au tâlc... și cântec!

Viața românilor în străinătate - din ce în ce mai numeroși - completează istoria contemporană a României, mai puțin cunoscută. În particular, foarte mulți muzicieni pop, rock, jazz, folk - celebri în anii ‘60, ‘70, ‘80, ’90 – au plecat din țară pentru un viitor mai bun, în special în timpul regimului comunist.

Emisiunea “O poveste… cu cântec!” prezintă la TVR 2 poveștile de viață ale unor emigranți români din lumea largă. Și cum cei mai mulți au avut o viață artistică semnificativă în România, emisiunile recuperează astfel o parte din istoria muzicii românești, generic numită “tânără”.

Unele personaje au rămas în „câmpul muncii” până la pensionare, altele şi-au schimbat din mers domeniul de activitate. Toţi “subiecții” vorbesc la perfecţie, şi după 10 – 20 – 30 de ani, limba română. Unii au copii, ba chiar şi nepoţi, alţii sunt în ascensiune şi încă nu şi-au edificat o familie. Nu în cele din urmă, unii sunt la apogeul unei cariere importante! Amintirile lor, de la alb negru la color, au tâlc și... cântec!

Emisiunile au fost filmate pentru TVR Internaţional de Doru Ionescu şi cei doi cameramani din imagini, Vlad Micu şi Silviu Andrei. În preajma însumării a 100 de ediţii cu cântec, vor fi lansate o carte şi un CD cu cele mai importante momente din emisiunile în care, după cum veţi vedea, viaţa bate filmul!

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


1:40 Primavara amintirilor

2:50 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Cap Compas: Devotio | VIDEO

Cap Compas: Devotio | VIDEO

publicat: duminică, 05 mai 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările de ...

 

#tvr2